Magic Finger, Τώρα μπορείς να μετατρέψεις όλες τις επιφάνειες σε touchpads

Είναι πολύ Minority report αυτό το gadget και για αυτό μας αρέσει, καθώς πρόκειται για έναν τρόπο να μετατραπούν όλες οι επιφάνειες που έχουμε μπροστά μας σε αφής. To Magic Finger έχει αναπτυχθεί από την Autodesk Research, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Alberta και του Toronto και αποτελείται από μία μικροκάμερα και έναν οπτικό αισθητήρα ο οποίος προσαρμόζεται στο δάχτυλο του κάθε χρήστη.

Οι επιλογές της διάταξης αυτής είναι πολλές και μπορείς να τις δεις με λεπτομέρεια στο βίντεο παρουσίασης που υπάρχει στο τέλος του άρθρου. Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι τέτοιου τύπου interfaces ανοίγουν έναν κόσμο εντυπωσιακών δυνατοτήτων αλληλεπίδρασης με τις συσκευές μας, αλλά και μεταξύ μας. Οι ερευνητές δηλώνουν ότι η συσκευή τους μπορεί να “αισθανθεί” 22 διαφορετικές επιφάνειες με ακρίβεια που φτάνει στο 98.9%. Μιλάμε για ένα πρωτότυπο, αλλά είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να βρει και εμπορικές χρήσεις στην τελική του μορφή. Εμείς θα θέλαμε ένα…

, Magic Finger, Τώρα μπορείς να μετατρέψεις όλες τις επιφάνειες σε touchpads

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Merkouris

Απίθανο gadgetακι !!! Ποτέ θα ειναι προς πολιση ???

Tuesday

@Merkouris: Όταν μάθεις ορθογραφία.

spyros

Δεν ερχεται δηλαδη ε;

keysmith

η ιδέα είναι καλή, αλλα θα πετύχει και χωρίς κάμερα. Απλά συσκευή που ανιχνεύει την κίνηση σε επιφάνεια. Το θέμα είναι όταν πληκτρολογείς ταυτόχρονα θα έχεις ένα θέμα.

Εχει δρόμο ακόμα.

Anthony

@Tuesday hahahahahaahahahahahah

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.