Manfrotto KLYP, Προσθέστε επαγγελματικά αξεσουάρ φωτογραφίας στο iPhone

Το iPhone 4S τραβάει πολύ καλές φωτογραφίες και τώρα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ακόμα πιο επαγγελματικά αυτή τη δυνατότητα φωτίζοντας με LED το θέμα μας (φωτογραφίες και βίντεο). H Manfrotto γνωστή στους κύκλους των επαγγελματιών φωτογράφων για τα αξεσουάρ της παρουσίασε το KLYP.

Το Klyp είναι μια θήκη που επιτρέπει την προσαρμογή διαφόρων αξεσουάρ της Manfrotto. Το βασικό πακέτο περιλαμβάνει ένα μικρό τρίποδο ενώ μπορείτε να προσθέσετε και φωτισμό LED με 12 ή 24 λαμπάκια.

Υπολογίστε κάπου στα 155$ για το πακέτο με τα 24 LED. Το Klyp είναι διαθέσιμο για iPhone 4 και 4S ενώ λογικά σύντομα θα δούμε και κάτι αντίστοιχο για το iPhone 5. Δείτε το εδώ.

, Manfrotto KLYP, Προσθέστε επαγγελματικά αξεσουάρ φωτογραφίας στο iPhone

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris

Ε βέβαια, οι επαγγελματικοί φακοί θέλουν και επαγγελματικά αξεσουάρ…
Ρε κοροιδουόμαστε τώρα?

Sotiris

Εχω την εντύπωση πως τα οπτικά μέρη του 4S είναι πολύ καλύτερα απο του 4. Κώστα έτσι δεν είναι ? Θέλω να πω πως για το 4αρακι δεν πιστεύω οτι αξίζει (το αξεσουάρ) αλλα για το 4S νομίζω πως ναι.

Manolis Tsagkarakis

@cVlachakis προφανώς αστειεύεσαι… δηλαδή θα έρθει ο άλλος να κάνει φωτογράφηση στο γάμο μου με ένα iPhone 4S και δεν θα τον πετάξω έξω με τις κλωτσιές;;;

εσύ θα τον έπαιρνες στα σοβαρά;;;;

Πανος.Λαστ

@Manolis Tsagkarakis γιατι οχι ? οχι βεβαια οπως κατι τοσο μεγαλο (βλεπε γαμος) αλλα μια ωραια εκδηλωση που οπωσδηποτε θες να τραβηξεις σου καθεταιθ μια χαρα ως βιντεοκαμερα-φωτογραφικη μηχανη.Κακα τα ψεμματα σε λιγα χρονια οι απλες ψηφιακες θα ειναι αχρηστες σε σχεση με τα smartphones του μελλοντος(βεβαια οι dslr ειναι μιλια μακρυα οποτε δεν λεω μεγαλα λογια)

mad

Με $155 αγοράζω ένα τρίποδο manfrotto 055PROB + κεφαλή RC2 και θα τα έχω μια ζωή… Αλλά βρε manfrotto μη μου το κάνεις αυτό με την iPhone-μόδα. Είναι κρίμα για το όνομά σου και για την ποιότητα των προιόντων σου… Δυστυχώς το κίνημα των hipsters ευδοκιμεί στην τέχνη της φωτογραφίας.

Κώστα, το portfolio ενός φωτογράφου είναι έργο πολλών χρόνων και όχι 12 μηνών που κυκλοφορεί το κάθε τηλέφωνο.

Για να μην φανώ αντί-apple να πω ότι από τους αγαπημένους μου commercial φωτογράφους είναι ο Chase Jarvis με το βιβλίο του “The Best Camera is the One That’s with You: iPhone Photography by Chase Jarvis” (https://goo.gl/nmcn2).

greeceandroid

Γενικά πολλοί φωτογράφοι χρησιμοποιούν το “έβγαλα την φωτογραφία με το iphone” ως μία μέθοδο για να διαφημιστούν οι ίδιοι.
Φυσικά έχει ενδιαφέρον το ότι οι φωτογραφικές στα κινητά έχουν φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, αλλά -φυσικά- δεν αντικαθιστούν τις ψηφιακές.

Γενικά αν είναι κάποιος σε studio, ή μπορεί να ελέγξει παράγοντες όπως ο φωτισμός/το να είναι σταθερή η συσκευή μία χαρά τέλειες φωτογραφίες βγαίνουν και με το iphone (ή το όποιο καινούριο κινητό)

Το θέμα είναι όταν παράγοντες που ΔΕΝ μπορείς να ελέγξεις είναι εναντίον σου. (γενικά αν θες να βγάλεις κάτι που κινείται γρήγορα, κάτι μακρυά, κάτι σε χαμηλό φως κτλ).

Το Σ.Κ. είχα πάει στο airshow στο Τατόι και μετάνιωσα που είχα κάτι “φθηνιάρικους” 70-300 (χωρίς VR), ή που η DSLR μου δεν είχε παραπάνω fps στο burst mode, ή που η cache της όταν είχα ενεργοποιημένο το HDR γέμιζε με 6-7 συνεχόμενες λήψεις (!)

Συνοψίζοντας το point μου είναι μόνο αυτό, ωραίες φωτό μπορούν να βγουν με οτιδήποτε, όταν όμως θέλεις να βγάλεις μία φωτό με τις συνθήκες εναντίον σου μία καλή DSLR με 2-3 καλούς φακούς είναι ο καλύτερος φίλος σου.

symmetryboy

Σορρυ ρε παιδια αλλα 155 δολαρια (119,732 ευρω) ειναι παρα πολλα για αυτο που βλεπω. Παιρνω μια αξιοπρεπη compact με αυτα τα λεφτα! Η απλα εχω ενα φακο στην τσεπη και τον κραταω πανω απο το κινητο οταν βγαζω φωτογραφιες… Αν μπορεσουν να βγαλουν κατι σαν αυτο https://unleashthephones.com/2008/10/24/how-about-xenon-flash-attachment/ (απο τα παλια καλα χρονια της nokia) ή αυτο https://www.ishuttr.com/ (προτζεκτ που δεν προχωρησε ποτε) και να το δωσουν κατω απο τα 40 ευρω τοτε τα ξαναλεμε…

symmetryboy

https://www.photographyblog.com/reviews/canon_ixus_115_hs_review/
Το προβλημα μου ηταν τα λεφτα… Τα παραδειγματα των φλας που εδωσα ηταν για το ποσα λεφτα θα εδινα για κατι που με ενδιαφερει (για νυχτερινα βιντεο μου φτανει το led φλας που διαθετει το galaxy sii που εχω)

mad

Σίγουρα το μέγεθος δε μετράει. Αν έχετε χρόνο δείτε τι κάνει ο τύπος με μία μηχανούλα των 50-60€ https://www.youtube.com/watch?v=v6lNCSHH7Vg

Για άλλα αντίστοιχα βίντεο δείτε τη λίστα https://www.youtube.com/playlist?list=PL7ECB90D96DF59DE5

Αγαπητέ greeceandroid συμφωνώ με την πρώτη πρότασή σου 100%.

Προσωπικά έχω μία dslr 8ετίας (Canon 350D). Όλα αυτά τα χρόνια έχω δώσει αρκετά χρήματα για φακούς (24-105 f4, 70-200 f2.8, 50 f1.8). Έχω αγοράσει φλασάκια, ομπρελίτσες, ασύρματα flash triggers, μπαταρίες και πολλά μα πολλά άλλα που συνολικά θα μπορούσαν να κοστίζουν όσο 3-4 σύγχρονες dslr. Η μηχανούλα όμως έχει μείνει η ίδια και πιστέψτε με είναι μια χαρά. Φέτος θα αγοράσω μία full frame αλλά η παλιά θα μείνει και θα τραβάει τις ίδιες υπέροχες φωτογραφίες.

Το γεγονός ότι οι μεγάλες εταιρείες φωτογραφικών ειδών ανανεώνουν τη φτηνή/ερασιτεχνική σειρά dslr μηχανών κάθε 12-18 μήνες ενώ την pro σειρά κάθε 3-4 χρόνια αυτό λέει πολλά. Προσφέρουν στον πολύ κόσμο νέα προϊόντα όχι γιατί είναι πολύ καλύτερα αλλά γιατί απλώς είναι νέα, και στον κόσμο αρέσει το καινούριο. Στον επαγγελματία προσφέρουν νέα προϊόντα μόνο όταν υπάρχει λόγος.

Το marketing μας κάνει υπερκαταναλωτές.

mad

Ο φωτισμός LED έχει μεγαλύτερο λόγο στο βίντεο μιας και με πολύ μικρή κατανάλωση μπαταρίας παρέχει σωστή θερμοκρασία λευκού (5600Κ) και αρκετό φως. Κώστα αν η κάμερά σου έχει hot shoe μπορείς να αγοράσεις τα Manfrotto LED του άρθρου με 44€ το 12LED και 78€ το 24LED.

Αν η κάμερά σου έχει άλλο mount τότε οι επιλογές θα είναι ακριβές. Σαν τους USB φορτιστές με τους φορτιστές της apple. Ο ένας κάνει 5€ και ο άλλος 55€ (οι τιμές δεν είναι πραγματικές αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ).

michalis_mclaren

mad τον πουλάς τον 70-200 F2.8 και αν ναι πόσο??? Παιδιά το iphone-galaxy note-galaxy sIII lp έχουν φτάσει την ποιότητα της φωτογραφίας πολύ ψηλά με αποτέλεσμα λίγες compact να τα κοντράρουν. ΟΜΩΣ τις DSLR δεν της φτάνουν όσο και να θέλουν ότι και αν κάνουν. Το αισθητήρας είναι 50 φορές μεγαλύτερος στις dslr απο οτι στα κινητά!

mad

Φακούς δεν πουλάω 🙂 Οι φακοί δε χάνουν ποτέ την αξία τους. Ίσα-ίσα την κερδίζουν. Αν πάρεις για παράδειγμα τον 24-70 f2.8 που κόστιζε 1400€ και δεν κυκλοφορεί πια και τον καινούριο 24-70 f2.8 mkII που κοστίζει 2300€, ο παλιός μεταχειρισμένος θα έχει σε λίγο καιρό την ίδια τιμή που είχε καινούριος μιας και ο mkII είναι απλησίαστος…

costas

το κινητο ειναι για λιγο απο ολα και η φωτογραφικη εξειδικευεται αποκλειστικα για να τραβαει φωτογραφιες που σημαίνει οτι ΠΟΤΕ ενα κινητο δεν θα φτασει την πιο χαλια φωτογαφικη μηχανη

mad

Κώστα μια χαρά είναι το LED που πήρες. Ελπίζω να έχεις UK to EU plug adapter 🙂

Η Nokia είναι πολύ μπροστα με το PureView. Μακάρι να «μοιραστεί» την πατέντα της και με τους μεγάλους της φωτογραφίας (Canon/Nikon) μιας και η τεχνολογία των αισθητήρων έχει κολλήσει, κυρίως στην Canon που έχει δικό της R&D, εδώ και 4-5 χρόνια (η Nikon αγοράζει αισθητήρες Sony και τα πράγματα είναι λίιιιιγο καλύτερα). Ίσως να προκύψει κάτι καλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.