Memoto, Φορετή φωτογραφική μηχανή καταγράφει τη ζωή σου

Οι φωτογραφικές μηχανές που θα φοράμε για να καταγράφουμε την ζωή μας φαίνεται ότι θα είναι το νέο trend των επόμενων χρόνων. Η ομάδα της Memoto, μέσω του Kickstarter, προσπαθεί να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια (ήδη έχει συγκεντρώσει 200.000 δολάρια) για να αρχίσει την παραγωγή της Memoto. Η Memoto είναι μία μικροσκοπική φωτογραφική μηχανή που μπορεί να φορέσει κάποιος με το ειδικό της κλιπ και να καταγράφει καθημερινά εικόνες από την ζωή του.

Η Memoto τραβάει ανά 30 δευτερόλεπτα μία φωτογραφία με την προϋπόθεση ότι την φοράμε (σταματάει τις λήψεις μόλις την βάλουμε στην τσέπη μας). Δεν είναι παρά ένα μικρό κουτάκι το οποίο ελέγχουμε μέσω της ειδικής εφαρμογής με το smartphone μας. Η μπαταρία της κρατάει περίπου 2 ημέρες κατά τις οποίες μπορεί να καταγράψει 4000 φωτογραφίες των 5 Megapixel. Η μηχανή έχει ενσωματωμένο GPS για να καταγράφει και την τοποθεσία που λήφθηκε η κάθε φωτογραφία. Η εταιρεία πίσω από την Memoto προσφέρει έναντι μικρής αμοιβής και υπηρεσία cloud για να μπορούμε να αποθηκεύουμε τον τεράστιο όγκο των φωτογραφιών και να έχουμε πρόσβαση σε αυτές ανά πάσα στιγμή από οπουδήποτε θέλουμε. Η νέα αυτή μηχανή αναμένεται να κοστίζει γύρω στα 199 δολάρια.

, Memoto, Φορετή φωτογραφική μηχανή καταγράφει τη ζωή σου

, Memoto, Φορετή φωτογραφική μηχανή καταγράφει τη ζωή σου

, Memoto, Φορετή φωτογραφική μηχανή καταγράφει τη ζωή σου

Πηγή: PTTL.gr

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος, δημιουργός και συντάκτης του PTTL.gr, όπου αρθρογραφεί για όλα τα θέματα που αφορούν την φωτογραφία, το βίντεο και το Imaging από το 2012. Παράλληλα είναι λάτρης όλων των νέων τεχνολογιών και ειδικά των smartphone και της ΑΙ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimpep

Τραγικό, ποιός θα ήθελε να καταγράφει την ζωή του; Για ποιό λόγο; Και γιατί τη θέση; Τέτοιες κινήσεις μας οδηγούν να χάσουμε τελείως την έννοια του προσωπικού απορρήτου στο βωμό της δημοσιότητας και της δόξας

@Κωστας

Εχει ενα νοημα οταν χρησιμοποιειται σωστα… Ας πουμε εκανα ενα πειραμα τις προχτες στο εργαστηριο και εβγαλα τρελα αποτελεσματα… Προφανως καπου εκανα λαθος και ψαχνω τωρα το που… Ισως αν ειχα αυτη την φωτιγραφικη να μπορουσα να βγαλω μια ακρη… Τελος παντων ολα εχουν καποιο νοημα,ενταξει σχεδον ολα…

dimpep

Δε νομίζω ότι προορίζεται για τέτοιες περιπτώσεις όμως.Και από τη μορφή, καταλαβαίνεις ότι είναι mainstream περισσότερο

Πανος Σομπολος

το κακό είναι οτι κάποια απαράδεχτα πράγματα σιγά σιγά περνάνε στην καθημερινότητα μας ως cool και trendy!
Κάποια ατομικά δικαιώματα πιστεύω δεν χωράν καν συζήτηση!
Και ΟΚ εγώ είμαι googlομανης και γουστάρω να καταγράφω τη ζωή μου,ταυτόχρονα όμως καταγράφω και οποιονδήποτε άλλο συναντώ η συνομιλώ μαζί του!
Με λίγα λόγια η χαρά του δικηγόρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;