Mercedes Benz Predictive Powertrain Control, GPS με Cruise Control

Η εξίσωση της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου σε συνδυασμό με την ασφάλεια και την ταχύτητα δεν μπορεί να λυθεί εύκολα, αλλά η Mercedes προσπάθησε να τη λύσει, συνδυάζοντας το cruise control μαζί με το GPS προκειμένου να επιτρέψει στα φορτηγά να βλέπουν το δρόμο μπροστά τους, διατηρώντας σταθερή την κίνησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα καταφέρνει να κάνει και τις απαιτούμενες αλλαγές στις ταχύτητες του κιβωτίου, έτσι ώστε να είναι πάντοτε βέλτιστες οι συνθήκες κίνησης, με γνώμονα τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, φυσικά. Το συνδυαστικό σύστημα της Mercedes Benz εκτιμάται ότι προσφέρει έως και 3% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, κάτι που μπορεί εξαρχής να φαίνεται λίγο, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να σημαίνει πολλά για μία εταιρεία μεταφορών που διαχειρίζεται έναν μεγάλο στόλο οχημάτων.

Αυτή τη στιγμή το σύστημα βρίσκεται σε δοκιμή σε φορτηγά Mercedes Actros, ενώ εκτιμάται ότι εάν ένα τέτοιο σύστημα ερχόταν σε απλά οχήματα ιδιωτικής χρήσης, θα έμοιαζαν σχεδόν αυτόνομα. Πάντως, δεν αποκλείεται να δούμε την τεχνολογία να ρυθμίζει ολοένα και περισσότερους τομείς της αυτοκίνησης, όπως μας έχει δείξει και η Google πρόσφατα.

, Mercedes Benz Predictive Powertrain Control, GPS με Cruise Control

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

OMG, Actros MP4 στο techblg 😀

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software ChatGPT Mercedes-Benz

Mercedes-Benz: Φέρνει το ChatGPT στα αυτοκίνητα σαν βοηθό

H Mercedes-Benz εξοπλίζει τον Φωνητικό Βοηθό MBUX με ChatGPT στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος beta μόνο στις ΗΠΑ.

Cars Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz κατασκευάζει εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στην Γερμανία

Η Mercedes-Benz γνωστοποίησε ότι προχωρά στη δημιουργία ενός βιώσιμου εργοστασίου ανακύκλωσης μπαταριών στο Kuppenheim, στη νότια Γερμανία.

Cars Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz φέρνει πρώτη την αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3 στις ΗΠΑ

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έλαβε έγκριση από την κυβέρνηση στις ΗΠΑ για αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3.

Cars Mercedes-Benz

Η επέκταση της Mercedes – Benz – Σχεδιάζει παγκόσμιο δίκτυο φόρτισης αυτοκινήτων

Η Mercedes – Benz ετοιμάζεται να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ολόκληρο τον πλανήτη με στόχο τη δημιουργία 10.000 σταθμών ταχείας φόρτισης οχημάτων στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα μέχρι το 2030.