Microsoft: Το Augmented Reality θα σε βοηθάει να βρεις τα κλειδιά σου

Όλοι μας έχουμε βρεθεί στην κατάσταση όπου ψάχνουμε να βρούμε τα πράγματα μας όπως κλειδιά, γυαλιά, πορτοφόλι και στο τέλος καταλαβαίνουμε ότι ήταν μπροστά μας. Σύμφωνα με την Microsoft, δεν θα χρειαστεί να βιώσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις, αφού σε μια πατέντα της δείχνει πως θα χρησιμοποιεί τεχνολογία Augmented Reality (AR) για αυτόν τον σκοπό.

Το ενδιαφέρον της Microsoft στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας δεν είναι καινούργιο, το οποίο έκανε ολοφάνερο με την δημιουργία του HoloLens headset. Σε μια πατέντα που κατέθεσε η Microsoft, δείχνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία AR ώστε να εντοπίζει αντικείμενα που χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά, όπως τα κλειδιά σου. Η ιδέα είναι σχετικά απλή, αφού ένα headset θα χρησιμοποιεί τεχνολογία object tracking και θα “θυμάται” που άφησες τα πράγματά σου.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς για παράδειγμα να ρωτάς την Cortana που είναι τα κλειδιά σου, και αυτή θα σου απαντάει με το μέρος που τα άφησες. Ένα κομμάτι της πατέντας αναφέρει, “Αρκετός χρόνος ξοδεύεται στο να εντοπίζουμε αντικείμενα που έχουμε αφήσει σε λάθος σημεία. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητο, τα κλειδιά, το πορτοφόλι, τις φορητές συσκευές μας ως αποτέλεσμα να χάνουμε παραγωγικό χρόνο”.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι μόνο μια πατέντα για τώρα, και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η Microsoft το ενσωματώσει ως λειτουργία σε ένα μελλοντικό headset ή στο HoloLens. Πως σας φαίνεται η ιδέα;

Microsoft HoloLens patent augmented reality technology track items, Microsoft: Το Augmented Reality θα σε βοηθάει να βρεις τα κλειδιά σου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis Charp

Το “να μην χάνουμε παραγωγικό χρόνο” είναι κάτι που με τρομάζει θα έλεγα.

mourgos1234

Αυτο με το παραγωγικο ειναι τροπος του λεγειν καθως αν εχεις χασει τα κλειδια ή οτι,δηποτε αλλο μπορεις να χασεις χρονο και απο οτιδηποτε αλλο επισης, πχ αν δεν βρισκεις τα κλειδια δεν θα μπορεις να βγεις απο το σπιτι για διασκεδαση, ή αν χασεις το κουτι με τα προφυλακτικα θα χασεις χρονο απ το σεξ.

Οπως και να χει οποιος εφτιαξε το σχεδιο στην εικονα θα πρεπει να κανει μερικα μαθηματα για το πως να σχεδιαζει σωστα τα χερια χωρις να φαινονται σαν ρομποτ.

Αντώνης

Με απασχολεί πιο πολύ το γεγονός ότι κατοχυρώνεται ως πατέντα η λειτουργία αυτή. Το λογισμικό προστατεύεται ήδη από πνευματική κλοπή. Η εντόπιση αντικειμένων άλλωστε δεν είναι καινούρια ιδέα ούτε υλοποιείται με έναν τρόπο μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.