HoloLens: Infographic για το εντυπωσιακό project της Microsoft

Κατά τη διάρκεια του event για την παρουσίαση των ενοποιημένων Windows 10, η Microsoft έκανε την έκπληξη με το Windows Holographic και το HoloLens hadset με το οποίο όχι μόνο μπαίνει στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα με το ολογραφικό περιβάλλον. Πρόκειται για αυτόνομο υπολογιστή που δεν χρειάζεται σύνδεση με κινητό ή PC και κανένα καλώδιο.

Το HoloLens υπόσχεται τεχνητή πραγματικότητα (artificial reality AR) φέρνοντας εικονικά αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο και εικονική πραγματικότητα (virtual reality (R) που ουσιαστικά αντικαθιστά τον πραγματικό κόσμο.

Το παρακάτω infographic εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η φουτουριστική συσκευή της Microsoft. Το HoloLens τρέχει Windows 10 που σημαίνει ότι οι developers θα παραμένουν στο ίδιο περιβάλλον για να δημιουργήσουν universal εφαρμογές.

H οθόνη του HoloLens σε αντίθεση με την Super AMOLED του Oculus Rift χρησιμοποιεί τρεις επιστρώσεις από γυαλί σε κόκκινο, πράσινο και μπλε χρώμα προκειμένου να κάνει τα ολογράμματα να εμφανίζονται στη σωστή απόσταση. Επιπλέον, παρακολουθεί το βλέμμα του χρήστη και προσαρμόζει την προβολή της εικόνας ανάλογα με το που κοιτάζει.

hololens infographic, HoloLens: Infographic για το εντυπωσιακό  project της Microsoft

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
9gag

Ααα ρε Microsoft αφού το έχεις και μπορεις…θα μπορούσες να έχεις και τεράστιο κομμάτι της Mobile πιτας. Ελπίζω σε σωστές κινήσεις και γιατί οχι…ας αναγκάσει με τον τρόπο της να λειτουργούν ΜΌΝΟ στο λογισμικό της και στα κινητά της…Οι άλλοι δλδ πιο μάγκες είναι που το κανουν; welcome to the future! Hololens vs Project Ara vs 1GB + 8 mp cam = 1-0-0 😉

nikmour

Πραγματικά από τότε που το είδα μόνο φαντάζομαι για εμάς τους μηχανικούς (για τους άλλους χρήστες προφανώς θα ισχύει κάτι παρόμοιο) τι δυνατότητες μας ανοίγει. Θυμάμαι μία πελάτισσα μου (και υπάρχουν περισσότεροι είμαι σίγουρος) που δεν μπορούσε να καταλάβει τα σχέδια σε 2d αλλά και σε 3d που τα έδειχνα δεν καταλάβαινε τις διαστάσεις κτλ. Τώρα, φόρεσε μωρή το hololens και δες το project πριν το κατασκευάσουμε.

Panos7GR

@9gag: Καμμία μα καμμία σχέση η σύγκριση HoloLens με Project Ara! Καμμία σχέση με mobile το HoloLens!
Τα HoloLens ανήκουν σε εντελώς διαφορετική κατηγορία από τα mobile που λες κι ας τρέχουν Windows 10. Θα μπορούσαν να συγκριθούν με τα Google Glass όμως άνετα καθώς κινούνται και τα δύο προς το τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας. Και ναι απ όσα βλέπουμε τα HoloLens, ρίχνουν στα αφτιά στα Google Glass. Για να δούμε θα περπατήσουν στο ευρύ κοινό; Γιατί τα G-Glass δεν!

el_mac

@ nikmour ακριβως. Εδω στη σχολη θυμαμαι οτι οι καθηγητες δυσκολευονταν να κατανοησουν ενα σχεδιο σε 2d οταν εκανα παρουσιασεις.

Kilplix

Sword Art Online? 😛

9gag

@Panos7gr μάλλον παρεξήγησες το σχόλιο μου. Εγώ εννοώ μπράβο στην Microsoft για τις καινοτομιες. Δεν είπα πως είναι καλύτερα από Google glass. Έτσι και αλλιώς δεν νομίζω να είναι πολλοί στην Ελλάδα που να τα έχουν χρησιμοποιησει. Άσε που τελείως άλλη χρήση το Hololens και άλλο τα google glasses. Όπως και να έχει εγώ όπως προείπα είναι στο θέμα καινοτομιων. Όσο περί άμα περάσει το όλο Project στο mobile τμημα…δεν το ξερουμε. You never know my friend 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.