Microsoft Touch Mouse, Φωτογραφίες και teaser video

Η Microsoft ανακοίνωσε το Touch Mouse, μια νέα συσκευή με τεχνολογία multitouch σχεδιασμένη για τα Windows 7, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν με τα δάχτυλά τους τις λειτουργίες του ποντικιού, κάνοντας εύκολη και διασκεδαστική την ενασχόληση με το PC τους.

Το Touch Mouse δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να κάνουν όλα αυτά που είχαν συνηθίσει με ένα ποντίκι, όπως η συνηθισμένη point and click διαδικασία, αλλά προσθέτει και τη χρήση κινήσεων με ένα, δύο ή τρία δάκτυλα, προκειμένου να ενισχύσει την αλληλεπίδραση με το λειτουργικό σύστημα Windows 7, δημιουργώντας απλές εναλλακτικές εντολές για τις λειτουργίες που χρησιμοποιούμε περισσότερο.
• Με ένα δάκτυλο μπορείτε να χειριστείτε μεμονωμένα έγγραφα και αρχεία, περνώντας το δάκτυλό σας πάνω από την επιφάνεια του ποντικιού για να πλοηγηθείτε μέσα σε αυτά, ενώ με τον αντίχειρα μπορείτε να κινηθείτε μπροστά και πίσω στον Web browser σας.
• Με δύο δάκτυλα μπορείτε να χειριστείτε τα παράθυρα των Windows, μεγιστοποιώντας, ελαχιστοποιώντας, ανοίγοντας και κλείνοντάς τα.
• Με τρία δάκτυλα μπορείτε να πλοηγηθείτε σε ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας σας, βλέποντας τον instant viewer ή καθαρίζοντας το desktop σας.

Το Touch Mouse είναι το αποτέλεσμα της έρευνας με ονομασία Mouse 2.0 μια μελέτη της Microsoft η οποία συνδύασε τις γνωστές δυνατότητες των ποντικιών με την ανίχνευση κίνησης multitouch, και η οποία είχε ως αποτέλεσμα πέντε διαφορετικές αρχικές εκδοχές. Αν και οι πρωτότυπες εκδοχές του Mouse 2.0 είχαν διάφορα σχήματα και εξέταζαν διαφορετικές προσεγγίσεις της τεχνολογίας ανίχνευσης κίνησης με το άγγιγμα, τελικά αυτή με την κωδική ονομασία “Cap Mouse” ήταν εκείνη που επιλέχτηκε για το Touch Mouse και συνέβαλε ώστε να εξελιχθεί η εμπειρία της χρήσης του PC.

Το Touch Mouse διαθέτει την τεχνολογία BlueTrack, η οποία επιτρέπει στο ποντίκι να λειτουργεί σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες καθώς και ένα νανο-πομποδέκτη που δε χρειάζεται να τον βγάζετε από τη θύρα USB – είναι τόσο μικρός που μπορείτε απλά να τον αφήσετε εκεί.

Το Touch Mouse θα είναι διαθέσιμο τον Ιούνιο του 2011.

, Microsoft Touch Mouse, Φωτογραφίες και teaser video
, Microsoft Touch Mouse, Φωτογραφίες και teaser video

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
STEVE JOBS

Δεν θα πω τιποτα. Κακια θα ελεγα παλι

Emmanuel

χαλαρα καλύτερο από το magic mouse. Μπορείς να κάνεις μπροστα-πισω με τον αντιχειρα στο πλαι σαν να είχε κουμπι ενώ στο magic mouse πρεπει να κανεις gesture κατι που σημαινει οτι ξεσυνηθιζεις απο τα αλλα και συνηθιζεις σε αυτό.

Δουλεύει σε περισσότερες επιφάνειες, και είναι μαυρο ευτυχώς. Ήμουν έτοιμος να παρω το magic mouse αλλά ευτυχώς δεν το έκανα.

Εντωμεταξυ και οι 2 εταιρείες τρώγονται τα ποντικια τους να παιζουν αποκλειστικα μονο στα δικά τους λειτουργικα.. για όσουν αναρωτιούνται εγω έχω linux 🙂

Βαγγέλης

Αν και το magic ηταν παλι ο πρωτος διδάξας ηρθε η MS με ενα σαφώς ανώτερο προιον να το χτυπήσει στην κεφάλα.

Το βίντεο δείχνει ελάχιστες απο τις δυνατότητες του νέου ποντικιού. Τα gestures ειναι έξυπνα και πιστεύω αρκετά πρακτικά.

Όπως αναφέρθηκε ομως πιο πάνω, αν δεν έχεις Win7 τότε χάνεις τα μισά gestures.

STEVE JOBS

Μακη Τακη δεν ειμαι πλεον η βαζελα της πληροφορικης μιας και τα πετρινα χρονια τελειωσαν. Ειδη η Αpple εχει ξεπερασει την Microsoft. Να ενημερωνεσαι καλυτερα στο μέλλον. https://www.nytimes.com/2010/05/27/technology/27apple.html https://www.bbc.co.uk/news/10168684 https://www.reuters.com/article/idUSTRE64P5PE20100527 Επίσης να μην αρχίσουμε να απαριθμούμε το τι έχει κλέψει η Microsoft τα τελευταια χρόνια απο το Mac OS γιατι δεν θα τελειώσουμε ποτε.Παρε ωστόσο μια γεύση. – Το taskbar των win7 με τα μεγάλα και μόνιμα εικονίδια ειναι μια ατυχής αντιγραφή του dock των macintosh -Τα jump lists του taskbar στα windows ειναι πιστή αντιγραφη των dock menus – To Aero peek, η λειτουργια που εμφανίζει ολα τα παραθυρα ειναι ουσιαστικα μια αντιγραφή του expose οπου η apple εχει απο το panther του 2003. – Τα File previews που βρίσκονται παντου στα Win7 τα έχει το Mac OS σαν column views απο το cheetah του 2000. – Τα gadgets που στα Win7 ανακαλύφθηκαν υπάρχουν ως widgets στο dashboard απο το MAC OS X Tiger. Αλλη μια αποτυχημενη αντιγραφη. – Τα sticky notes ειναι μια αλλη φοβερη καινοτομια των win7 . Εντελώς τυχαία μοιαζουν με τα stickies που υπαρχουν στα mac απο το 1994. Μονο που στα μακ προσφέρουν και spell check και text formatting – To Saved search οπου… Συνέχεια »

MonkeyGR

Φιλε Steve jobs τα παραπανω site που εχεις παραθεσει δεν λενε οτι η Apple ξεπερασε την Microsoft, απλα λενε οτι οι επενδυτες την εχουν αυτη τη στιγμη υπερεκτιμημενη λογο της εξαρσης που υπαρχει στην αγορα. Προφανως υπαρχει μια εξαρση για την Apple γιατι γινεται φοβερο promoting. Παρε χαμπαρι ομως οτι η Apple δεν θα περασει ποτε την Microsoft. Ο συνονοματος σου πιστευει οτι καποια μερα ολα τα σπιτια θα εχουν αποκλειστικα Mac . Αυτο δεν προκειται ποτε να γινει γιατι πολυ απλα υπαρχουν ατομα που ζητανε πολυ παραπανω πραγματα απο Multimedia και Office εφαρμογες και ωραια αισθητικη (που ειναι τα μοναδικα πραγματα που προσφερει η Apple). Ενα απλο παραδειγμα ειναι οι gamers, ποτε δεν προκειται να αγορασουν Mac υπολογιστη. Η υπερεκτιμιση της Apple αυτη τη στιγμη οφειλεται στην αποκλειστικοτητα των προιοντων της, γιατι ολοι πιστευουν το οτι η αποκτηση ενος τετοιου προιοντος ειναι κατορθωμα. Δεν σου φερνω αντιρηση σχετικα με το τι εχει κλεψει η Microsoft απο την Apple. Αλλα και εσυ πρεπει να παραδεχτεις οτι και η Apple ειναι απλα μια μοδα που σιγα σιγα θα περασει

STEVE JOBS

Καλα το αν ειναι μια μοδα που θα περασει αυτο δεν το ξερω ουτε εγω ουτε εσυ. Το θεμα ειναι οτι τα τελευταια δυο τρια χρονια η apple εχει θεσει γερες βασεις που δεν την βλεπω ως κατι προσωρινο.

Το οτι η Apple κοστολογειται να εχει μεγαλυτερη αξια απο την microsoft λεει πολλα. Μπορει τα windows ως αριθμο χρηστών να εχουν την πρωτοκαθεδρια κατι που δεν αμφισβητηται απο κανεναν. Ολο το ελληνικο δημοσιο πχ δουλευει σε windows.

Δεν νομιζω αλλωστε να ενδιαφερει και τον jobs. Αν ηθελε μεγαλυτερη πιτα για το λειτουργικο του θα το πωλουσε ξεχωριστα οπως η microsoft. Ομως δεν τον ενδιαφερει καθώς η apple κερδιζει πολυ περισσοτερα ετσι αφου κατα βαση ειναι εταιρια που πουλαει hardware σε αρκετα καλες τιμες. Ομως τυγχανει να εχει ενα αρκετα ποιοτικο λειτουργικο οπου δεν εχει τιποτα να ζηλεψει και σε πολλα σημεια ειναι αρκετα καλυτερο και πιο σταθερο.

Εχει πολυ μεγαλυτερα κερδη η apple αυτη την στιγμη απο την microsoft.

Περι games ασε να μιλησουμε σε κανα δυο χρονια. Ηδη αρκετα βγαινουν και σε μακ. Πχ το Starcraft 2 κυκλοφορησε και για mac. H Valve εβγαλε τον steam client για mac.

MalFUNct10N

“πουλαει hardware σε αρκετα καλες τιμες.”

iPhone -> 600-700e
iPad -> 500-800e
iMac -> 2000+e
Macbook -> 1000+e
iPod Nano -> 150+e
iPod Touch -> 250+e
iPod shuffle -> 50+e

.. 🙂

MonkeyGR

Συμφωνω με τον Μακη Τακη. Αλλα επισης πρεπει να καταλαβεις οτι οχι μονο το ελληνικο δημοσιο δουλευει σε windows, to 87% παγκοσμιος δουλευει σε windows ενω πολλοι ανθρωποι εχουν δηλωσει οτι προτιμουν να αγορασουν οποιοδηποτε αλλο αντικειμενο αρκει να μην ειναι Mac. Και για τα εσοδα ισχυει το ειδα σε εφημεριδα

STEVE JOBS

εννοουσα σε αρκετα καλες “για την apple” τιμές.

Μακης τακης δεν εχει καμια σημασια οτι το αρθρο ειναι περσυνο μιας και δεν εχει αλλαξει κατι ως προς την αξια της εταιριας και δεν προβλεπεται να αλλαξει κατι συντομα. Η μονη εταιρια που κοντραρει αυτη την στιγμη την apple ειναι η google.

STEVE JOBS

Επίσης η apple Έχει ξεπεράσει σε κέρδη την Microsoft απο τον οκτώβριο

“Apple earned more revenue this quarter than their ancient frenemy, Microsoft. Roughly $20 billion to $16 billion, or $4 billion more. Not too long ago they passed Microsoft in market cap as well, another impressive sounding, if not terribly meaningful measure. Microsoft still leads in profit due to their software-centric business being much higher margin than Apple’s hardware-heavy mix. But that too could and just might change as well.”

Η apple αυτη την στιγμη Έχει iPods IPads macs ενω η Microsoft στηρίζεται σε προϊόντα δεκαετίας- εικοσαετίας (windows, office) . Εγω δεν τα βλέπω και Πολύ καλα τα πράγματα για την microsoft

πετρος

linux ρεεεεεεεεε

giorgos

καλα ρε πατε καλα? συγκρινετε apple με microsoft? ειναι σα να συγκρινετε intel με amd. Αν κλασει η microsoft θα εξαφανιστει η apple απο τη γη.

Marios

σωπα ρε giorgos …… απο καιρο εχει ….. να μη πω εχει χεστ… κιολας και η apple ειναι σταθερα 1η …
Αληθεια βρήκατε κανενα τροπο να μη χρειαζεστε format ανα εξαμηνο ?
Anyway απλα η ιστορια επαναλαμβάνεται
Η microsoft συνεχιζει απλα να κλεβει
Δυστυχώς , κλεβει που κλεβει , δεν τα κανει και σωστα η ατιμη
ΑΑΑΑ ναι ξεχασα τωρα με windows 7 παει καλα … ωραιο λειτουργικο συστημα …. ενα xp με αλλο κουστουμι ….
Τα tromera vista ?τι εγινε svista ???

Marios

Για τα Linux παω πασο … πολυ καλο λειτουργικό αρκει να γνωριζεις και να παιδευτείς για να το φέρεις στα μετρα σου … , αλλωστε UNIX ειναι και αυτο οπως το macosx
Ολολκηρη Ρωσία χρησιμοποιεί πια linux
Ολόκληρη google χρησιμοποιεί Macosx & Linux
Παίξτε εσείς παιχνιδάκια τώρα ….

Mac os x_win

Να ήταν η ζήλια ψώρα….

Τι να λέμε τώρα ότι έχουμε εμείς εδώ και δεκαετίες, εσείς έρχεστε να μας πείτε τώρα τι???

Απλά δεν ασχολούμαστε πια μαζί σας, λέτε ότι θέλετε απλά και πάλι η apple θα πρωτοπορεί, και η microsoft απλά ιδρωμένη και 2η όπως μπορεί θα αντιγράφει…

ΑΪντε που βγάλατε και γλώσσα με το χρόνια προβληματικό λειτουργικό…

Βαγγέλης

Οποιος εχει την σφήκα σφίγγετε….

Εδω και δεκαετιες δεν νομιζω να υπηρχε ποντικι, ποσο μαλλον με touch. Αν κάποιος ειναι τοσο κολλημένος δεν νομιζω οτι χρειάζεται να διαβάζει τεχνολογικά νεα απλά για να επιβεβαιώνει την καψούρα του και την ανηλεή του καψα για μηλοπροιοντα.

Rapid-eraser

Μου ήρθε σήμερα το Touch Mouse.

Είναι αρκετά στιβαρό και λίγο πιο βαρύ από τα γούστα μου. Σε βάζει σε άλλη λογική σε μερικά θέματα και θα μου πάρει λίγο καιρό όπως το βλέπω να αυτοματοποιήσω μερικές από τις ευκολίες του αλλά είναι αρκετά δυνατό. Ψάχνω τρόπω για να περάσω custom gestures μέσα …
θα επανέλθω με περισσότερο feed back 🙂

Rapid-eraser

Μετά από μισή μέρα χρήσης μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ικανοποιημένος από το mouse και συνηθίζετε αρκετά εύκολα τελικά.
Για τα θετικά δεν θα πω τίποτα ότι περιγράφετε από το άρθρο/video ισχύουν.

2 πραγματάκια μόνο με ξίνισαν και θα ήθελα να τα αναφέρω.

1) απουσία middle click , αν του κάνετε χρήση όπως εγώ ίσος σας ξενίσει και εσάς λίγο αλλά βρήκα σχετικά γρήγορα λύση περνώντας ένα εξωτερικό πρόγραμμα που κάνει mapping το διπλό δεξί click και έκανα assign εκεί το middle click

2) To δεξί click είναι κάπως προβληματικό καμιά φορά δεν απαντά και αυτό συμβαίνει κυρίως για τον εξής λόγο. Από συνήθεια ακουμπάνε και τα δύο δάκτυλα πάνω στο mouse. Αν έχοντας και τα δύο ακουμπισμένα πάνω στο mouse αν κάνετε click με το αριστερό το διαβάζει κανονικά , αν όμως κάνετε το ίδιο με το δεξί δεν το διαβάζει. Μία μικρή λύση που βρήκα είναι να σηκώνεις ελαφρά το αριστερό δάκτυλο πριν πατήσεις το δεξή. Μπορεί με κανένα firmware upgrade να λυθεί ή να είναι θέμα driver δεν το ξέρω, απλά το αναφέρω. Από ότι κατάλαβα αυτό γίνεται γιατί έχει ένα μηχανισμό να κάνει trigger το click και αντιλαμβάνεται το πιο είναι μέσω της touch επιφάνειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.