Drone που πιλοτάρεται μέσω εγκεφάλου [video]

Τεχνολογία η οποία επιτρέπει σε drone να πιλοτάρεται από το έδαφος στον αέρα μόνο με τη δύναμη του εγκεφάλου, παρουσίασε η πορτογαλική εταιρεία Tekever. Η εταιρεία αναφέρει ότι η τεχνολογία αυτή στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους με κινητικά προβλήματα έτσι ώστε να πιλοτάρουν ακόμη και αεροσκάφη. Μπορεί δηλαδή να δούμε στο μέλλον αεροσκάφη τα οποία δεν έχουν πιλότο και πλήρωμα.

Ωστόσο, ειδικοί αναφέρουν στο σχετικό ρεπορτάζ που έκανε το BBC ότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον αδύνατο να εφαρμοστεί λόγω της αίσθησης ότι δεν υπάρχει ασφάλεια.

Η Tekever, που είναι ειδική στα drones καθώς εδώ και χρόνια συνεργάζεται με εταιρείες ασφάλειας, αστυνομία και στρατό, χρησιμοποιεί την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία Electroencephalography (EEG) μέσω της οποίας δίνει οδηγίες στο software που τις μετατρέπει σε εντολές προς το drone. Η τεχνολογία EEG λειτουργεί εντοπίζοντας δραστηριότητες σε συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου.

Μετά από μήνες εκπαίδευσης οι “πιλότοι” είναι ικανοί να διδάξουν τον εγκέφαλό τους πως να σκέφτεται για να μετακινεί έναν μικρό κύκλο σε μια οθόνη υπολογιστή, και αυτό αποτελεί το μέσο ελέγχου του drone.

Ο επικεφαλής της Tekever μοιάζει να είναι αισιόδοξος για την νέα τεχνολογία καθώς ανέφερε ότι στο μέλλον το να πιλοτάρεις ένα αεροσκάφος θα είναι τόσο εύκολο σαν τις καθημερινές δραστηριότητες που κάνουμε, το περπάτημα ή το τρέξιμο.

mind controlled drone, Drone που πιλοτάρεται μέσω εγκεφάλου [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.