Έλεγχος προσθετικών μελών με τη δύναμη του μυαλού [video]

Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει πολύ σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη των προσθετικών μελών σε ακρωτηριασμένα άτομα. Πρόσφατα είδαμε για πρώτη φορά τεχνητό δέρμα το οποίο δίνει αίσθηση αφής και έχει ελαστικότητα. Κάποια από τα επιτεύγματα δυστυχώς μένουν στα εργαστήρια και κάποια άλλα καταφέρνουν να γίνουν πραγματικότητα.

Χάρη στη νευροχειρουργική και την ρομποτική τεχνολογία ένας άνδρας από το Colorado που έχει χάσει και τα δυο του χέρια εδώ και 40 χρόνια, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να ελέγξει τα δυο ρομποτικά του χέρια με τη δύναμη του μυαλού. Τα προσθετικά άκρα και η τεχνολογία δημιουργήθηκαν από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Χρησιμοποιήθηκαν αλγόριθμοι αναγνώρισης προτύπων οι οποίοι οι οποίοι εντοπίζουν τις κινήσεις των μυών, το πόσο καλά επικοινωνούν μεταξύ τους, το εύρος τους και τη συχνότητά τους. Οι πληροφορίες αυτές συλλέγονται και μεταφράζονται σε πραγματικές κινήσεις των προσθετικών μελών.

Το επόμενο βήμα για τον ασθενή είναι να πάει σπίτι του και να δει πως θα ενσωματώσει τα προσθετικά μέλη και τις κινήσεις στην καθημερινότητά του.

Δείτε το video:

mind controlled prosthetic arm, Έλεγχος προσθετικών μελών με τη δύναμη του μυαλού [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
θεοχάρης

Αντε με το καλο…

tasos

The scary world of human revolution is allready here!

Φωτιάδης Ιωαννης

Οσο τρομακτικό (με την αίσθηση του φόβου) φαίνεται σε εμάς τους αρτιμελείς
Αλλο τόσο και περισσοτερο καινοτόμο και λειτουργικο φαίνεται στα ματια κάποιου που έχει ελλειψη των στοιχειωδών στη ζωή του…ας μην είμαστε προκατειλημμένοι και τόσο ευφάνταστα αρνητικοί με την τεχνολογία στο εύρος της.Συνομοσιολογοι όλοι μας!!!

aggelos

+1 Φωτιάδης

nick2010

Και μόνο να βλέπει κανείς τέτοια πρόοδο (κίνηση με τη δύναμη της σκέψης) στην υπηρεσία του ανθρώπου και ιδίως αυτών που το έχουν ανάγκη…. ΔΕΟΣ !!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.