ΜΙΤ: Μπαταρία-αυγό με τριπλάσια χωρητικότητα και 6 λεπτά φόρτισης

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για επανάσταση τον τομέα των μπαταριών και ούτε θα είναι η τελευταία φορά που βγαίνει μια τέτοια είδηση. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του MIT ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μια μπαταρία εμπνευσμένη από το αυγό, η οποία μπορεί εύκολα να μπει στη μαζική παραγωγή και όχι να μείνει στο εργαστήριο, όπως συνηθίζεται.

Οι νέες μπαταρίες αποτελούνται από “τσόφλι και κρόκο”, είναι κατασκευασμένες από νανοσωματίδια, έχουν κέλυφος από διοξείδιο του τιτανίου και “κρόκο” από αλουμίνιο για την άνοδο. Επομένως, σε αντίθεση με τις μπαταρίες λιθίου, μπορούν να διαστέλλονται και να συστέλλονται χωρίς να αλλοιώνεται η ικανότητά τους με το πέρασμα του χρόνου.

Η χρήση διοξειδίου του τιτανίου και αλουμινίου σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να έχει έως και 3 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σύγκριση με τις σημερινές, αλλά στο ίδιο μέγεθος. Επίσης, μπορεί να φορτίσει μέσα σε 6 λεπτά.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι έκαναν τυχαία την ανακάλυψη και ότι μπορεί πιο εύκολα σε σύγκριση με άλλες ανακαλύψεις, να εφαρμοστεί η παραγωγή της σε μεγαλύτερη κλίμακα για να βγει στην αγορά. Παράλληλα, θα είναι πιο οικονομική στην κατασκευή σε σύγκριση με τις σημερινές μπαταρίες.

ΜΙΤ: Μπαταρία-αυγό με τριπλάσια χωρητικότητα και 6 λεπτά φόρτισης, ΜΙΤ: Μπαταρία-αυγό με τριπλάσια χωρητικότητα και 6 λεπτά φόρτισης

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

“ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μια μπαταρία εμπνευσμένη από το αυγό, η οποία μπορεί εύκολα να μπει στη μαζική παραγωγή και όχι να μείνει στο εργαστήριο, όπως συνηθίζεται.”

Να αρχίσω να ποσταρω link οπου το έχω διαβάσει αυτό σχεδόν αυτούσιο;;
Και το αποτέλεσμα; Ακόμα μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουμε στις συσκευές μας…

Avgerinos

Δεν ξεπουλησαν το λιθιο που εχουν βρει,οποτε γιατι να αλλαξει η τεχνολογια φιλε Panos7GR???

Panos7GR

Γιατί είναι οικονομικότερη στην κατασκευή της, άρα περισσότερα κέρδη από την εταιρεία που θα την παράγει; Ειδικά αν βάλεις μονοπώλιο κτλ μιλάμε για τρέλα μύρια!

Τόσο πολύ φοβούνται την κλίκα του πετρελαίου; Γιατί η μπαταρία για το κινητό μου, tablet μου, laptop μου πετρέλαιο καίει;

ΑντώνηςΤ

Όχι αλλά γιατί το πρόβλημα των σύγχρονων ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων δεν είναι η ταχύτητά, αλλά η αυτονομία και ο χρόνος φόρτισης.

Οπότε όσον αφορά το πετρέλαιο έχεις την απάντηση σου, αλλά δεν νομίζω ότι είναι εκεί το πρόβλημα.

Καλό το 3 φόρες αλλά για τις σημερινές απαιτήσεις σε ενέργεια και πάλι είναι λίγο. Θέλει ακόμα πολύ βελτίωση τεχνολογία των μπαταριών, είναι σε καλό δρόμο αλλά αν δεν είναι κάτι που πραγματικά λύνει όλα τα προβλήματα (ή τουλάχιστον έχει τις προδιαγραφές με εξέλιξη να το κάνει) δεν θα επενδύσει κάποιος κάτι σε αυτό για μαζική παραγωγή.

Προς το παρών απλά αγοράζονται πατέντες οι οποίες δεν αξιοποιούνται αλλά είναι θησαυρός για το μέλλον, και φυσικά τις αγοράζουν πάλι οι πετρελεαδες 😉

vasilist

έλα να δούμε και Κινητά σε σχήμα αυγού να τρελαθούμε χαχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear MIT Science

ΜΙΤ: Ανακαλύφθηκε νέος τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Οι μηχανικοί του MIT κατάφεραν να δημιουργήσουν ηλεκτρισμό με μία διάταξη που αντλεί σωματίδια από το περιβάλλον.

Software MIT AI

Μελέτη του MIT βρίσκει λάθη και ανακρίβειες στις βάσεις δεδομένων

Ένα ποσοστό 3% των δεδομένων σε βάσεις δεδομένων παρουσιάζονται ως ανακριβή και λανθασμένα, σύμφωνα με μελέτη του MIT.

Cars featured MIT

Extending ShadowCam: Βοηθά τα αυτόνομα οχήματα να βλέπουν πίσω από τις γωνίες

Ομάδα του MIT ανέπτυξε το Extending ShadowCam που χρησιμοποιεί τις σκιές για να αντιλαμβάνεται αν κάποιο αντικείμενο κινείται σε νεκρή ζώνη.

Business AI Facebook MIT

MIT και Facebook αναπτύσσουν AI που δημιουργεί διευθύνσεις σε κατοίκους μη χαρτογραφημένων περιοχών

Το MIT σε συνεργασία με το Facebook, αναπτύσσουν νέα τεχνητή νοημοσύνη για να μπορεί να δώσει διευθύνσεις σε κατοίκους που βρίσκονται σε μη χαρτογραφημένες περιοχές και δεν έχουν κάποια οδό στην κατοικία τους.