MoDe: Το ποδήλατο του μέλλοντος με την υπογραφή της Ford [MWC 2015]

Στην έκθεση MWC 2015 δεν βρέθηκαν μόνο κατασκευαστές smartphones και tables, αλλά και κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Ford η οποία παρουσίασε το όραμά της για το ποδήλατο του μέλλοντος. Η Ford παρουσίασε το prototype το οποίο ονομάζει MoDe και μπορεί να κινείται είτε κάνοντας πεντάλ είτε με μπαταρίες αν κουραστείτε. Επιπλέον μπορεί να διπλωθεί και να μεταφερθεί εύκολα.

Το ποδήλατο είναι μέρος ενός μεγαλύτερου οράματος που έχει η Ford σχετικά με τις μετακινήσει στο μέλλον, θέλει να φτιάξει ένα σύστημα όπου αυτοκίνητα, ποδήλατα και άλλες μορφές μετακίνησης, θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Κάποια από τα χαρακτηριστικά του ποδηλάτου εξαρτώνται από τη σύνδεσή του με άλλες συσκευές. Έχει ένα ειδικό navigation iOS app το οποίο σου δείχνει τον πιο γρήγορο δρόμο αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι το No Sweat mode το οποίο ενεργοποιεί αυτόματα τη μηχανή του ποδηλάτου όταν αντιληφθεί ότι οι παλμοί της καρδιάς έχουν ανέβει πάνω από κάποιο συγκεκριμένο όριο. Επιπλέον, το ποδήλατο έχει ενσωματωμένο charging dock σε περίπτωση που θέλετε να φορτίσετε το κινητό σας.

Ακόμη βρίσκεται σε φάση prototype οπότε δεν έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή.

Δείτε το video:

ford think smart e bike, MoDe: Το ποδήλατο του μέλλοντος με την υπογραφή της Ford [MWC 2015]

ford think smart e bike, MoDe: Το ποδήλατο του μέλλοντος με την υπογραφή της Ford [MWC 2015]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple CarPlay CarPlay

Ford: Θα παραμείνει στο Apple CarPlay – GM: Καταργεί σταδιακά την υποστήριξη

Ο CEO της Ford δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να σταματήσει την υποστήριξη για το CarPlay λόγω της δημοτικότητάς του στους πελάτες της.

Cars Ford

Ford: Πάνω από 1.000 απολύσεις στην Ισπανία

Tην περικοπή 1.100 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Ford, στην Ισπανία, στο εργοστάσιό της στη Βαλένθια, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Cars Ford

Ford: Δημιουργεί νέο τμήμα για την αυτοματοποιημένη τεχνολογία οδήγησης

Η Ford ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας εξ ολοκλήρου θυγατρικής που ονομάζεται Latitude AI για να ηγηθεί των προσπαθειών της για την ανάπτυξη ενός συστήματος αυτοματοποιημένης οδήγησης χωρίς επίβλεψη.

Cars Ford

Ford: Διακόπτει προσωρινά την παραγωγή του ηλεκτρικού F-150 Lightning

H Ford προχώρησε σε ανακοίνωση που αφορά το «πάγωμα» της παραγωγής του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου F-150 Lightning για άλλη μια εβδομάδα.