Morphex, Concept robot με έξι πόδια προχωράει σαν καβούρι [video]

Ο μηχανικός ρομποτικής Kare Holvorsen (aka Zenta) δημιούργησε το Morphex ένα ρομπότ σε σχήμα σφαίρας με έξι πόδια-βραχίονες που περπατάει σαν καβούρι! Δείτε το πως “μεταλλάσεται” και ελίσσεται στα παρακάτω βίντεο. Πραγματικά δεν γνωρίζω πια μπορεί να είναι η χρήση του πάντως εμένα μου δημιούργησε αντριχίλα ιδιαίτερα στο δεύτερο βίντεο…

, Morphex, Concept robot με έξι πόδια προχωράει σαν καβούρι [video]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nektarios

Τι ομορφα πραγματα που φτιαχνουν! !Ειναι πολυ δυσκολο να κινειτε σε καθε κατευθηνση με απολυτη συνεργασια!

θανασης

καλυτερα να αφηνουμε τα πραγματα ως εχουν μερικες φορες

Burned BiLL

Απίστευτο….αυτό θα πει μηχατρονική!!!!

Alex

ok, για να γινει πιο τρομακτικο: ας φανταστουμε το ρομποτ σε μεγαλη κλιμακα, με τα ασπρα κομματια να ειναι για προστασια φτιαγμενα απο χαλυβα ή δεν ξερω ‘γω τι και ενα μεγαλο κανονι στο πανω μερος… Droid-tank!

Βαγγέλης

Τι απίστευτα ρευστή κίνηση, ο προγραμματιστής του ειναι θεός. Κώστα η χρησιμότητα του είναι το βήμα που θα πατήσουν οι επόμενοι για την εξέλιξη της ρομποτικής. Πολυ όμορφο αποτέλεσμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.

Business Gear Robots

Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Gear Robots Science

Robot θα αναλαμβάνει να σου κάνει το εμβόλιο

Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και όλοι μιλούν για την ανάγκη της τρίτης δόσης, ένα robot έρχεται να πιάσει δουλειά.