MULTI, έρχονται ασανσέρ χωρίς καλώδια και κινούνται οριζόντια [video]

Το ασανσέρ από το 1854 που ανακαλύφθηκε έχει κάνει τη ζωή εύκολη σε πολλούς, ειδικά για όσους μένουν σε μεγαλουπόλεις ή δουλεύουν σε κτίρια που πρέπει να ανέβεις πολλούς ορόφους καθημερινά. Έχει κάνει όμως και σε άλλους τόσους τη ζωή δύσκολη ειδικά όταν χρειάζεται να περιμένεις για πολλή ώρα να έρθει.

Σύμφωνα με τον Andreas Schierenbeck, στέλεχος της γερμανικής ThyssenKrupp, όσοι εργάζονται σε γραφεία στη Ν. Υόρκη ξοδεύουν στο σύνολό τους 16 χρόνια περιμένοντας το ασανσέρ και 6 χρόνια μέσα στα ασανσέρ. Ουσιαστικά η τεχνολογία και o τρόπος λειτουργίας των ανελκυστήρων δεν έχει αλλάξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά σχοινιά και το αντίβαρο από τότε που εφευρέθηκαν.

Αυτό επιχειρεί να αλλάξει μελλοντικά η ThyssenKrupp, όπου οι αυτοκινούμενοι ανελκυστήρες θα μπορούν να “ταξιδεύουν” τόσο οριζόντια όσο και κάθετα μέσα στους ουρανοξύστες. Χρησιμοποιώντας γραμμική τεχνολογία κινητήρων, το MULTI elevator system θα είναι το πρώτο του είδους του που θα λειτουργεί χωρίς καλώδια.

Το MULTI χρησιμοποιεί έναν κινητήρα για την οριζόντια κίνηση και έναν που επιτρέπει στα ασανσέρ να κινούνται κάθετα. Το σύστημα έχει φτιαχτεί για να περιέχει πολλές καμπίνες οι οποίες θα κινούνται 5 μέτρα ανά δευτερόλεπτο επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μια καμπίνα του ασανσέρ κάθε 15 με 30 δευτερόλεπτα.

Η εταιρεία θεωρεί ότι το MULTI μπορεί να μειώσει τον χώρο που πιάνει το ασανσέρ κατά 50% και να αυξήσει την διαθέσιμο χώρο του κτιρίου κατά 25%. Το πρώτο ασανσέρ του μέλλοντος θα μπει σε δοκιμή το 2016.

οριζόντια ασανσέρ χωρίς καλώδια, MULTI, έρχονται ασανσέρ χωρίς καλώδια και κινούνται οριζόντια  [video]

οριζόντια ασανσέρ χωρίς καλώδια, MULTI, έρχονται ασανσέρ χωρίς καλώδια και κινούνται οριζόντια  [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas13

Ο χρόνος που χάνεται αφορά ουρανοξύστες,δηλαδή όταν η τεχνολογία των σηρματοσχοινων φτάνει έως τα 500 μέτρα τότε αναγκαστικά θα πρέπει να αλλάξεις ασανσέρ κάθε 30 ορόφους .πχ.για να ανέβει κάπιος Στην κορυφή του embaier state building θα έπρεπε να μπει σε τρεις διαφορετικούς .Σήμερα πρώτη η ΚΟΝΕ. αντικατέστησε τα παραδοσιακά σηρματοσχοινα με λοριδοταινιες από κεβλαρ,κάτι που σημαίνει ότι αν κάπιος θέλει να ανέβει στο πιο ψηλό κτήριο στον κόσμο θα πάρει μόνο ένα .

vasilis

να μη γινει σεισμος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.