Elon Musk: Τα αυτοκίνητα με οδηγούς θα είναι παράνομα μελλοντικά

Αν η ιδέα των αυτοκινούμενων οχημάτων μας φαίνεται περίεργη σήμερα, ο Elon Musk, CEO της SpaceX και της Tesla Motors, θεωρεί ότι στο μέλλον τα σημερινά αυτοκίνητα που τα οδηγούν άνθρωποι θα είναι αυτά που θα απαγορευθούν διότι θα είναι επικίνδυνα.

Ο Musk θεωρεί ότι τα αυτοκίνητα που βασίζονται στον ανθρώπινο παράγοντα είναι πολύ επικίνδυνα και θα κηρυχθούν παράνομα διότι δεν γίνεται να έχεις έναν άνθρωπο να οδηγεί μια “μηχανή θανάτου” δυο τόνων “It’s too dangerous, You can’t have a person driving a two-ton death machine”.

Θεωρεί ότι οι υπολογιστές μπορούν να κάνουν καλύτερη “δουλειά” από τον άνθρωπο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αναφει το παράδειγμα των ανελκυστήρων οι οποίοι αυτοματοποιήθηκαν και λειτουργούν πιο σωστά.

Ωστόσο, η αλλαγή στα αυτοκινούμενα οχήματα δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη λόγω του τεράστιου αριθμού συμβατικών αυτοκινήτων που υπάρχει αυτή τη στιγμή και εκτιμά ότι θα χρειαστούν περίπου 20 χρόνια για να γίνει η μετάβαση.

Η Tesla έχει προσθέσει κάποια χαρακτηριστικά που δίνουν αυτονομία στο αυτοκίνητο, όμως ακόμη απέχουμε από τα αυτοκίνητα που θα βγουν στους δρόμους χωρίς να χρειάζονται οδηγούς.

elon musk αυτοκινούμενα οχήματα, Elon Musk: Τα αυτοκίνητα με οδηγούς θα είναι παράνομα μελλοντικά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Θα διχασει αρκετο κοσμο αυτο το ζητημα οταν θα πεσει οριστικα στο τραπεζι πριν την πραγματοποιηση… η audi και η mercedes ( δεν γνωριζω για αλλες εταιρειες , αν καποιος γνωριζει ας το αναφερει ) , κανουνε ηδη τα πρωτα βηματα προς αυτη την κατευθυνση με τα συστηματα οδηγικης υποβοηθησης αλλα ειναι ακομα supportive feautures κ χρειαζονται βελτιωση ακομη οπως αναφερουν κ πολλα test reviews. Οπως και να χει, αν εξαιρεσουμε το συνωμοσιολογικο chat που θα προκυψουν απο μερικους, ας κρατησουμε το μεγαλο θετικο που ειναι στην ουσια η αυξηση της ασφαλειας κατα την μετακινηση μας στο αμεσο μελλον.

VasilisA3

Συμφωνώ και επαυξάνω. Αυτό λογικά θα γίνει μέχρι το 2050. Το αυτοκίνητο είναι το μόνο μέσο που επιδέχεται τεράστιες δυνατότητες ώστε να γίνει εντελώς ακίνδυνο. Φανταστείτε ένα όχημα με αισθητήρες που βλέπουν και πίσω από τοίχους με υπολογιστές από γραφενιο η με κβαντική τεχνολογία να αποτρεπουν οποιαδήποτε σύγκρουση.

giorgos

Δεν νομιζω πως πρεπει να αυτοματοποιηθουν ολα. Μπορει ο κινδυνος να μειωθει αλλα τα αυτοκινητα αυτα θα εχουν τοσους εσθητηρες που αν ενας παρουσιασει προβλημα θα αποτελει μεγαλο κινδυνο για τους επιβατες τους οχηματος. Και κατα την γνωμη μου η οδηγηση δεν ειναι μονο να παμε στον προορισμο μας. Ειναι μια απολαυση που μεχρι στιγμης απολαμβανουν ολοι οσοι οδηγουν. Οποτε δεν νομιζω τοσο ευκολα να αφησει ο κοσμος να γινει κατι τετοιο. Οχι τουλαχιστον για αρκετα χρονια ακομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.