NailO: Το μικροσκοπικό trackpad του MIT που φοριέται στο νύχι [video]

To MIT έχει μια νέα ανακάλυψη η οποία με την πρώτη ματιά μοιάζει με κακόγουστο ψεύτικο νύχι, αλλά είναι ένα μικροσκοπικό trackpad. Είναι σχεδιασμένο για να τοποθετηθεί στο νύχι του αντίχειρα και να ελέγξετε το tablet ή το smartphone.

Πράγματι είναι ένα από τα πιο ασυνήθιστα και καινοτόμα wearables που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό που όλη η προσοχή έχει στραφεί στα smartwatches. Μια τέτοια εφεύρεση θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμη σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Το NailO έρχεται οπό το MIT Media Lab και θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμο σε διάφορες καθημερινές εργασίες όπου δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στην οθόνη του κινητού, όπως φαίνεται και στο παρακάτω video.

Όταν βγει στο εμπόριο θα έχει δυνατότητα να βάλετε διάφορα σχέδια επάνω ενώ όσον αφορά στην τεχνολογία του, χρησιμοποιεί capacitive sensing για να αντιλαμβάνεται το άγγιγμα του χρήστη και το πέρασμα του χεριού, παρά το μικροσκοπικό του μέγεθος, έχει 3 chips, μπαταρία και κάποιους αισθητήρες.

Δείτε το video:

nailo trackpad, NailO: Το μικροσκοπικό trackpad του MIT που φοριέται στο νύχι [video]


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Εντάξει ότι είναι κακόγουστο και άσχημο είναι προφανές, για τη δουλειά που είναι σχεδιασμένο, όμως, να κάνει είναι ΟΚ. Θα το φοράει ο χρήστης του για τη δουλεια που θέλει να κάνει και μετά θα το βγάζει… Δεν θα το έχει συνέχεια στο νύχι του, οπότε η εμφάνιση περνάει σε δεύτερη μοίρα. Αλλά πέρα απ το μαγείρεμα που όντως θα βολεψει, ποιά σε ποιά άλλη εργασία θα είναι χρήσιμο; Άδικα παγιδεύονται μου φαίνεται…

Dimitris

χρήση σαν trackpad,κάνεις swype,click. και μόνο που θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν άτομα με κινητικά προβλήματα των άνω άκρων αυτό και μόνο είναι αρκετό. μπράβο στους ερευνητές που το έφτιαξαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear MIT Science

ΜΙΤ: Ανακαλύφθηκε νέος τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Οι μηχανικοί του MIT κατάφεραν να δημιουργήσουν ηλεκτρισμό με μία διάταξη που αντλεί σωματίδια από το περιβάλλον.

Software MIT AI

Μελέτη του MIT βρίσκει λάθη και ανακρίβειες στις βάσεις δεδομένων

Ένα ποσοστό 3% των δεδομένων σε βάσεις δεδομένων παρουσιάζονται ως ανακριβή και λανθασμένα, σύμφωνα με μελέτη του MIT.

Cars featured MIT

Extending ShadowCam: Βοηθά τα αυτόνομα οχήματα να βλέπουν πίσω από τις γωνίες

Ομάδα του MIT ανέπτυξε το Extending ShadowCam που χρησιμοποιεί τις σκιές για να αντιλαμβάνεται αν κάποιο αντικείμενο κινείται σε νεκρή ζώνη.

Business AI Facebook MIT

MIT και Facebook αναπτύσσουν AI που δημιουργεί διευθύνσεις σε κατοίκους μη χαρτογραφημένων περιοχών

Το MIT σε συνεργασία με το Facebook, αναπτύσσουν νέα τεχνητή νοημοσύνη για να μπορεί να δώσει διευθύνσεις σε κατοίκους που βρίσκονται σε μη χαρτογραφημένες περιοχές και δεν έχουν κάποια οδό στην κατοικία τους.