NASA: Ραντάρ ανιχνεύει καρδιακούς παλμούς και έσωσε 4 ζωές στο Νεπάλ

Χάρη στην στην νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί η NASA 4 άνθρωποι που ήταν παγιδευμένοι στα ερείπια που άφησε ο καταστροφικός σεισμός στο Νεπάλ, κατάφεραν να ανασυρθούν ζωντανοί. Το FINDER (Finding Individuals for Disaster and Emergency Response) της NASA χρησιμοποιεί ραντάρ μικροκυμάτων που αντιλαμβάνεται και εντοπίζει από που προέρχονται οι καρδιακοί παλμοί.

Με μέγεθος όσο μια βαλίτσα, δυο από αυτές τις συσκευές στάλθηκαν στο Νεπάλ για να βοηθήσουν τους διασώστες το έργο τους.

Το FINDER της NASA μπορεί να εντοπίσει τον καρδιακό παλμό σε συντρίμμια βάθους 9 μέτρων, σε 6 μέτρα μπετό και 30 μέτρα σε ανοιχτό χώρο. Η συσκευή μπορεί να υποδείξει την τοποθεσία που εντόπισε τον άνθρωπο σε εύρος 1,5 μέτρου ενώ μπορεί να διακρίνει πότε πρόκειται για καρδιακό παλμό που προέρχεται από άνθρωπο ή ζώο.

Προς το παρόν το FINDER είναι σε φάση prototype και η NASA σχεδιάζει να το λανσάρει στην αγορά. Επιπλέον, η NASA χρησιμοποιεί τους δορυφόρους της για να δημιουργήσει τους χάρτες σε πλήρως κατεστραμμένες περιοχές όπως το χωριό που απεικονίζεται στην παρακάτω εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί μια πλήρης εικόνα των καταστροφών που έχουν γίνει.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η NASA που δοκιμάζει τις νέες τεχνολογίες της στο Νεπάλ, τα drones της Skycatch ερευνούν τα συντρίμμια και τραβούν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης για να εντοπιστούν τυχόν ίχνη ανθρώπων.

NASA: Ραντάρ ανιχνεύει καρδιακούς παλμούς και έσωσε 4 ζωές στο Νεπάλ, NASA: Ραντάρ ανιχνεύει καρδιακούς παλμούς και έσωσε 4 ζωές στο Νεπάλ

NASA: Ραντάρ ανιχνεύει καρδιακούς παλμούς και έσωσε 4 ζωές στο Νεπάλ, NASA: Ραντάρ ανιχνεύει καρδιακούς παλμούς και έσωσε 4 ζωές στο Νεπάλ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

Ώπ να ένα ωραίο όπλο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet NASA Twitter

H NASA αποχαιρετά με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τον Πελέ

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση για τον θάνατο του Πελέ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NASA να τον αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Business featured NASA

Artemis I: Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, oλοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή Artemis I μετά από περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα.

Business featured NASA

H NASA δημιουργεί επίλεκτη ομάδα για την παρακολούθηση UFO

Μια ομάδα 16 ερευνητών θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες μελετώντας UFO, ως μέρος της NASA.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.