NAVIGON 8410 Premium, GPS από ατσάλι και γυαλί

Η NAVIGON επαναπροσδιορίζει τον όρο Premium. Το High-Tech μοντέλo NAVIGON 8410 ανοίγει, με το συνδυασμό των μοναδικών του χαρακτηριστικών, μία νέα εποχή στην πλοήγηση. Η εξαιρετικά επίπεδη οθόνη αφής διαστάσεων 5 ιντσών, προστατεύεται από ματ γυαλί, ενώ το περίβλημα της συσκευής είναι από ατσάλι. Η πλοήγηση αποκτά πλέον νέες διαστάσεις, αφού με ένα απαλό άγγιγμα ο χρήστης μπορεί να χειριστεί τη συσκευή. Μία απαλή διαγώνια κίνηση πάνω από την οθόνη αρκεί για να ενεργοποιηθεί το Voice Command.

, NAVIGON 8410 Premium, GPS από ατσάλι και γυαλί

Η καινοτομία της συσκευής υπογράφεται και από δύο ακόμη βασικά στοιχεία: τη φωτορεαλιστική απεικόνιση σπιτιών, δρόμων κ.λπ., μέσω της λειτουργίας Real City3D, που είναι διαθέσιμη για κάποιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και για τη λειτουργία Voice Command, όπου μέσω του Professional Voice Command ο χρήστης μπορεί να καλεί με φωνητικές εντολές ονόματα από το βιβλίο διευθύνσεών του και να οδηγείται με ακρίβεια στη διεύθυνση που έχει προδηλωμένη για κάθε επαφή.

Μία ακόμη καινοτομία της NAVIGON αποτελεί και ο Media-Player που ενσωματώνεται στη σειρά 8410 και ο οποίος δίνει τη δυνατότητα αναπαραγωγής ταινιών, μουσικής και απλών φωτογραφιών. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η σειρά ολοκληρώνεται από όλες τις γνωστές μέχρι σήμερα λειτουργίες που διαθέτει η
NAVIGON, αλλά και νέες λειτουργίες όπως τα: NAVIGON MyRoutes και NAVIGON Clever Parking.

Το Navigon MyRoutes είναι ένα σύστημα πλοήγησής που μαθαίνει και προσαρμόζεται σύμφωνα με την οδηγική συμπεριφορά του χρήστη, ενώ παράλληλα μαθαίνει την πόλη στην οποία πλοηγείται. Έχοντας οδηγήσει για περίπου 8 ώρες, το σύστημα πλοήγησης έχει πλέον εξοικιωθεί με τον τρόπο οδήγησης και προσαρμόζει ανάλογα τη διαδρομή που προτείνει στον οδηγό. Τους επιθετικούς οδηγούς η NAVIGON τους δρομολογεί από εθνικές οδούς και μεγάλες αρτηρίες που επιτρέπουν οδήγηση με μεγαλύτερη ταχύτητα, ενώ οι πιο συντηρητικοί δρομολογούνται από τουςαστικούς ιστούς, καθώς το ζητούμενο δεν είναι η ταχύτητα, αλλά η μικρότερη δυνατή χιλιομετρική απόσταση και άρα και η χαμηλότερη κατανάλωση βενζίνης.

Η λειτουργία Clever Parking βοηθά τον οδηγό στην αναζήτηση θέσης στάθμευσης. Οι πληροφορίες που υπάρχουν διαθέσιμες για την Ελλάδα αφορούν μόνο στην απόσταση όπου βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης και το αν πρόκειται για στεγασμένο χώρο ή υπαίθριο. Πριν ακόμη φτάσετε στον προορισμό σας, σας δίνει πληροφορίες για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση.

Το NAVIGON 8410 ενσωματώνει χάρτες της Navteq Ελλάδας και Ευρώπης και κοστίζει 450 ευρώ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;