Neptune Pine, Περισσότερο ένα smartphone παρά smartwatch

Το Neptune Pine είναι ένα από τα λίγα smartwatches που δεν εξαρτώνται από την… συντροφιά ενός smartphone, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Samsung Galaxy Gear για παράδειγμα ή του Sony SmartWatch 2. Είναι θα λέγαμε περισσότερο smartphone από… smartwatch, και απλώς τυγχαίνει να διαθέτει και λουράκι. Διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon S4 Pro στα 1.2GHz, 512MB RAM και 16GB ή 32GB αποθηκευτικού χώρου. Επίσης διαθέτει VGA κάμερα στην πρόσοψη για βιντεοκλήσεις και 5 Megapixels κάμερα στο πίσω μέρος. Και οι δύο συνοδεύονται από LED flash.

Η οθόνη του έχει διαγώνιο 2.4 ίντσες και υποστηρίζει ανάλυση 320 x 240 pixels ενώ τρέχει πλήρες Android 4.1.2 Jelly Bean. Αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές για το Android, ωστόσο η εταιρεία ακόμα “το παλεύει” να αποκτήσει πρόσβαση στο Google Play. Αν τοποθετήσετε μία microSIM τότε θα μπορείτε να κάνετε κλήσεις ή να απαντάτε σε κλήσεις ενώ το Neptune Pine σας επιτρέπει να πλοηγήστε στο Internet, να παίζετε παιχνίδια, να παρακολουθείτε video κ.λ.π.

Όσο αφορά στην μπαταρία, η κατασκευάστρια εταιρεία υπόσχεται 120 ώρες stand-by, 10 ώρες αναπαραγωγής μουσικής και 8 ώρες ομιλίας (2G) ή 7 ώρες Internet μέσω WiFi. Το επιτυχημένο Kickstarter project αναμένεται να διατεθεί από τον Ιανουάριο του 2014 με τιμή 160 ευρώ περίπου.

Neptune Pine, Neptune Pine, Περισσότερο ένα smartphone παρά smartwatchNeptune Pine, Neptune Pine, Περισσότερο ένα smartphone παρά smartwatch

Πηγή1,2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Υπερβολή κουβαλάμε ένα πλακάκι στην τσέπη όλοι , τώρα θα έχουμε και την βλακεία στο χέρι!

helpertrik

@ jonjon
με αυτην την προοπτικη φτιαχτηκε. Για να μην κουβαλαμε το πλακακι αλλα και να εχουμε περισσοτερες δυνατοτητες απο ενα απλο smartwatch 😉

vassilis7

μια χαρά το εργαλείο…λίγο χοντρό βέβαια αλλά έτσι πιστεύω πως πρέπει να είναι τα smartwatch
looking forward!

Νίκος

Εγώ πιστεύω ότι τα σπάει!! Λίγο μεγάλο αλλά μια συνήθεια είναι..

Aντωνης

Πολυ καλο. Οταν καταφερουν να το κατασκευασουν στο μισο μεγεθος θα μπορουμε να μιλαμε για κατι πραγματικα καινουργιο.

Nickolas

Αρχικά δε μου κάθισε και πολύ καλά, αλλά τελικά δεν είναι άσχημο. Αν και κάπως μεγάλο για ρολόι, στην ουσία είναι ένα μικρό smartphone με καλά χαρακτηριστικά και πολύ καλή τιμή αν αναλογιστούμε τα υπόλοιπα smart watches. Θα το παρακολουθώ το θέμα να δω τι θα γίνει και πότε θα βγει.

Spyros

Με το μισο παχος δεν θα παιζεται,γιατι τωρα,αντε να κουμπωσεις το μανικι!Προχωραει η τεχνολογια στα εξυπνα ρολογια-τηλεφωνα και πολυ μου αρεσει.

Nikos

Εγω λέω να περάσω ενα λουράκι στο iphone μου και να το κάνω iwatch…δεν πάμε καλα μου φαινετε..μόνο ρολόι δεν ειναι αυτή η βλακεία .

Κώστας

Η επανάσταση στα smartphones ήταν το γεγονός ότι με τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν (3G, wifi, gps, κτλ.) μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις και να κάνεις διάφορα πράγματα (browsing, email, gps, να διαβάζεις doc και να τα επεξεργάζεσαι αν χρειαστεί κτλ.) και όχι μόνο τηλέφωνα και μυνήματα. Όλα αυτά για να είναι εκμεταλεύσιμα χρειάζονται μια μεγάλη και βολική touch οθόνη (το πόσο μεγάλη είναι υποκειμενικό, αλλά όλοι θα συμφωνήσουν ότι χρειάζεται τουλάχιστον 4′). Ως εκ τούτου, προσωπικά δε δίνω καμία πιθανότητα στο μέλλον τα smart-watches να αντικαταστήσουν τα smartphones. Δεν ικανοποιούν τις ίδιες ανάγκες. Αν γίνουν κάποια στιγμή μόδα, θα τα αγοράσουν οι “μουράτοι” και μετά από λίγο καιρό θα περάσουν στη λήθη. Το μέλλον για τέτοιου είδουσ συσκευές είναι οι αναδιπλούμενες οθόνες και όχι να τα κοτσάρουμε στο καρπό μας…!!!!! Μέχρι τότε υπομονή…..

alex

Το θεμα ειναι οτι συνδεεται με το κινητο μεσω bluetooth η μπαινει microsim και ειναι ανεξαρτητο???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Android Smartwatches Garmin

Garmin Bounce: Ένα smartwatch των 180 ευρώ για παιδιά με LTE και GPS

To καινούργιο της smartwatch για παιδιά ανακοίνωσε η Garmin. Τo Garmin Bounce διαθέτει ενσωματωμένη συνδεσιμότητα GPS και LTE.

Gear Android Smartwatches

Έρχεται νέο smartwatch από την Amazfit (Zepp) στις 17 Νοεμβρίου

Η Amazfit, η οποία πλέον ονομάζεται Zepp, μας προετοιμάζει για ένα νέο smartwatch της, το πρώτο της σειράς Z που θα κυκλοφορήσει υπό το νέο brand.

Smartphones Android Smartwatches OnePlus

Πιστοποίηση μας αποκαλύπτει την ύπαρξη του OnePlus Watch

Το OnePlus Watch, με κωδικό μοντέλου W301GB, πήρε πιστοποίηση IMDA, αποκαλύπτοντας μας για πρώτη φορά πως η εταιρεία βρίσκεται κοντά στην κυκλοφορία του.

Smartphones Android Android Smartwatches Huawei

Huawei Watch Fit: Διέρρευσαν renders και όλες οι πληροφορίες του επερχόμενου smartwatch

Tο Watch Fit θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα, ενώ θα είναι αδιάβροχο έως και 50 μέτρα κάτω από το νερό για 10 λεπτά.