Νέο iPod touch, Τώρα αλλάζουν όλα

Η ατάκα της Apple, “τα αλλάζει όλα”, πιστεύω ότι ταιριάζει περισσότερο στο νέο iPod touch παρά στο iPhone 4. Η νέα γενιά φορητών media player iPod touch έρχεται με διαυγή οθόνη τεχνολογίας Retina, επεξεργαστή 1GHz(?), Βίντεοκλήσεις FaceTime μέσω Wi-Fi, κάμερα με δυνατότητα εγγραφής βίντεο 720p και πρόσβαση στην υπηρεσία Game Center.

Το νέο iPod touch ενσωματώνει τις τεχνολογίες του iPhone 4 χωρίς τη δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων μέσω GSM. Δεν δέχεται κάρτες SIM. Η διάθεσή του ξεκινάει τις επόμενες εβδομάδες με τιμές σε δολάρια Αμερικής, 229$ το μοντέλο με τα 8GB, 299$ αυτό με τα 32GB και 399$ το 64άρι.

, Νέο iPod touch, Τώρα αλλάζουν όλα

, Νέο iPod touch, Τώρα αλλάζουν όλα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

49 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kin

Ελλαδα ποτε ερχεται???

Mihalis

Kai ellada pote erxete,prepei na einai poli kalo, an eixe kai to case tou iphone 4 tha itan kalllitero

isidorosr20595

Εγώ αυτό σίγουρα θα το αγοράσω. Ευτυχώς και στην έκδοση των 8 GB είναι πλήρης (με κάμερα, A4 και τέτοια)! 🙂

Πάντως απορώ πόσο κέρδος μπορεί να έχει η Apple με το iPod touch στα 230 €. Κάμερα, FaceTime, A4, Retina οθόνη, Γυροσκόπιο. Αυτή πρέπει να είναι η “κανονική” του τιμή. Αν έβαζε και στο iPhone την “κανονική” θα ήταν πολύύύύ πιο φθηνό. Γιατί τώρα πόσο μεγάλες διαφορές έχουν; Την υποδοχή για microSIM, 5άρα κάμερα και λίγο μεγαλύτερη μνήμη; Απορώ γιατί σε αυτό το θέμα η Apple είναι τόσο πίσω. Φτιάχνει κάτι παρόμοιο και αυτό έχει την μισή τιμή!
Τέλος πάντων, εγώ το περιμένω με ανυπομονησία.

(Ο επεξεργαστής Α4 που έχει είναι 1 GHz, όπως στο iPhone και iPad)

Κωνσταντίνος Κ

και γω! είναι το μόνο προιόν της apple που θα αγοράσω! αυτό αξίζει!

Tirnavos

@isidorosr20595

Να απορείς επίσης και για το κέρδος που έχει η apple (αν και είμαι φαν της) από την πώληση 1 μόνο iphone. Επίσης σκέψου ότι κατασκευάζονται σε χώρες με φτηνά εργατικά χέρια (π.χ Κίνα) και ότι και το ipod touch σίγουρα έχει κόστος κατασκευής κάτω από 150 ευρώ. Αν θεωρήσουμε ότι το iphone έχει κόστος παραγωγής 150 ευρώ, που και πάλι πολλά ακούγονται σε μένα, η apple έχει ποσοστό κέρδους 400%! Φαντάσου ένα iphone να κάνει 300-350 ευρώ! Θα ήταν με διαφορά το best seller ever.

Υ.Γ: Και εγώ ψήθηκα με ipod touch. Μάλλον θα το τσιμπήσω.

harry

ποσα πιξελ ειναι η καμερα ? φλας εχει ?

NIKOS

Μόνο video ε????

Όχι photos…….

marios

τραβάει φωτογραφείες…
ποσα mpixel εχει?
εχει το tap to focus οπος στο Iphone?

kin

παιδια η καμερα τραβαει κ φωτογραφιες με τραγικη αναλυση 0.7 mpixels ….

isidorosr20595

@Tirnavos, Και εγώ iFan είμαι αλλά στο θέμα της τιμής του iPhone και iPad όχι! 😛 Αυτά είναι τα 2 προϊόντα με τιμή πολύ παραπάνω από την κανονική. 660 € το “””””φθηνό””””” iPhone; ΆΜΑ έκανε 500€ θα ήταν best seller ever, όπως λες και εσύ. Έστω 550. Και το 3GS (8 GB πλέον) 480 €. Τι παραπάνω έχει το iPhone 3GS από το HTC Desire για να κάνει 60 € παραπάνω. Ίσα-ίσα έχει λιγότερα. Μικρότερο επεξεργαστή (600 MZh>1 GHz), μικρότερη κάμερα (3MP>5MP)…

@harry, Κοντά στο 1 Megapixel (πραγματικά χάλια) αλλά έχει HD video (720p)! 😀

@NIKOS, Έχει και φωτογραφίες αλλά… είναι 1 MP…

Andreas Psyntrides

“Αν θεωρήσουμε ότι το iphone έχει κόστος παραγωγής 150 ευρώ, που και πάλι πολλά ακούγονται σε μένα, η apple έχει ποσοστό κέρδους 400%! Φαντάσου ένα iphone να κάνει 300-350 ευρώ! Θα ήταν με διαφορά το best seller ever.”
Ρε παιδιά δεν φταίει η Apple που εδώ στην Ευρώπη μας τα παίρνουν κανονικά! Σε μερικές χώρες μπορείτε να το βρείτε και περισσότερο από 100 Ευρώ διαφορά, χώρα από χώρα διαφέρει και δεν φταίει η Apple. Η Apple θέλει το κέρδος της, όχι μόνο για να καλύψει τα έξοδα της συσκευής αλλά και τα υπόλοιπα, οι μεταπωλητές θέλουν και αυτοί το κέρδος τους έτσι οι τιμή φτάνει σε εμάς παραφουσκωμένη. Εξάλλου για ένα κινητό τηλέφωνο δεν πληρώνεις ότι παίρνεις. Πληρώνεις χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, τα κινητά δεν γίνονται μόνα τους, δεν σχεδιάζονται μόνα τους, δεν κατασκευάζονται μόνα τους και δεν δοκιμάζονται μόνα τους. Η τιμή 150 Ευρώ κόστος κατασκευής είναι τυπική πολύ τυπική…

stavros

Ναι μπορει να ειναι καπως ακριβα αλλα τα λεφτα τους τα αξιζουν μεχρι τελευταια δεκαρα. Αληθεια ξερετε καποιο αλλο προιον με της δυνατοτητες του ipodtouch που να πωλειται φθηνοτερα?
Μακαρι και αλλες εταιρειες να ειχαν τους μηχανικους , σχεδιαστες, αλλα και ολους αυτους τους διορατικους ανθρωπους που εχει αυτη η εταιρια στην υπηρεσια της. Ο τεχνολογικος κοσμος θα ηταν πολυ καλυτερος.

Stelios

Θα συμφωνήσω με τον Andrea.

giannis

αυτο ειναι οντως το μονο που αξιζει,τα μισα λεφτα και το μονο που δεν κανει ειναι κλησεις που ουτως η αλλως και το αλλο που και που κανει,ολα τα αλλα που παρουσιασαν μουφες παντως και με τη λογικη του να τα αρπαξουμε απο παντου,και το itv απλα μια @@ρια για να μην κατεβαζεις παρανομα ουτε να πηγαινεις σε dvdclub!

Stratos

Το iPhone μην ξεχνάτε, ότι στην ουσία οποίος το έχει εχειξαιρνα κορυφαίο iPod. Δηλαδή αν πάρω το iPod σκέτο στην καλύτερη περίπτωση δεν θα δώσω αλλά 300 σας λέω εγώ για ένα υποφερτο κινητο αφής; 250& 300 = 550. Ε προτιμω να δώσω εκατό παραπάνω και να τα έχω όλα μαζί.

Ερωτοκριτος

αυτος που μου ειπε οτι εκανα μ@@@@ που πηρα μια βδομαδα το ipod touch 3rd gen, πραγματικα θελω να τον πλακωσω. :Ρ. αστειευομαι. αλλα μαλλον παει για πουλημα για να παρω αυτο 🙂

(αν ενδιαφερεται να αγορασει κανεις ipod touch 8gb μιας εβδομαδας ας στειλει μειλ :))

marios

το 8gb ειναι 2nd gen οχι 3rd…

Ερωτοκριτος

καπου το ακουσα αυτο, αλλα στο 3rd το εχουν στην apple. και καπου διαβασα οτι κατι παιζει με το model number για το αν ειναι 3rd ή 2nd. anyway.

REDODIN-7-

Αν σκεφτεις πως εχει οτι και το iPHONE 4 αλλα δεν παιρνεις τηλεφωνω αρα δεν εχει προβλημα στο σημα :p :p :p , και ειναι στην μιση τιμη , ειναι απλα τελειο !!!!!!! .
Μονο και μονο για αντικαστατη του PSP σαν φορητη κονσολα που εχει παλιοσει και για σερφαρισμα στο ιντερνετ αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω !!!!!!!!!!!!!

marios

το 3rd gen ειναι μονο το 32gb και to 64gb.

Marios Basileiou

Και εγω μπορω να πω απορρησα που το δινει τοσο φτηνα(σε σχεση με τα προηγουμενα μοντελα) η Apple και μπορω να πω εμφανισιακα το προτιμαω περισσοτερο αποτι το iphone4

δημητρης

αν δεν μπορω να καλεσω, τι να το κανω? να δωσω ενα καρο χρηματα για τα παιχνιδια μονο???

Ερωτοκριτος

δεν ειναι ενα καρο. 200ε το 8αρι. με wifi, πολλες εφαρμογες, και φυσικα παιχνιδια. και αψογο ηχο. δεν ειναι ΜΟΝΟ παιχνιδια.

Λευτέρης

Για το iPhone και το iPad θα επρέπε να υπάρχει υπόσημείωση :
Τα αλλάζω ολά και με μικρά και ομορφά γραμματάκια : -τις τιμές
Το iPod touch πιστεύω οτί ειναι το κάτι αλλό και μπορει να κάνει θραύση !

@δημητρης To iPod ειναι ενα εξελιγμενο media player που προσφερει internet με Wi-Fi έχει δυνατότητα βιντεοκλησης μέσω Wi-Fi κάμερα + οτι ειχε και το προηγουμενο .

Μια καλή λύση ειναι μάζι με το iPod να παρεί κάποιος και ενά κινητο απο τα φτηνά .
Αλλά υπάρχουν μερικοι που τα θελουν ολά σε ένα και επιλέγουν iPhone με την απαγορευτική τιμούλα.

Βαγγέλης

το ipodtouch ειναι οτι καλητερο υπαρχι στον κόσμο

agnwstosX

εγω περσυ πηρα το sony ericsson w995*οταν εκανε 450 ευρουλακια στην αρχη της κυκλοφοριας τυ* και τωρα η8ελα το iphone 4!αλλα απο το να πληρωσω ενα καρο λεφτα και φετος 8α παρω το ipod touch που ετσι και αλλιως το ειχα στο ματι και ειμαι υπερπληρης!!!!:))))))

Kitilos

iPod και φθηνό nokia κινητό for the win!
Το κάνω εδώ και καιρό με το iPod 3g και τώρα σκέφτομαι να το πουλησω και να πάω σε iPod 4g!
Και αστε τους άλλους να δίνουν 700 ευρώ για iPhone!

ASTRO

ι phone 4 τελειο i pad και το ι pod το τελευταιο μοντελο
ειναι οτι ποιο καλο υπαρχει αυτη την στιγμη και προσφερει δωρεαν ομιλια με εικονα
…ολα ειναι σουπερ μονο το i pod ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΩΡΑ TA ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΗΔΗ ΤΑ ΕΧΩ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΦΤΗΝΑ…
BEST EVER H APPLE ΑΚΟΜΗ ΤΟ SAMSUNG GALAXY KAI TO HTC HD 2 ME THN TEΛΕΙΑ ΟΘΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΤΗΣ APPLE ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

REDODIN-7-

Πρακτικα αν τρεχει το Skype παιρνεις και τηλεφωνο βεβαια οχι απο παντου αλλα παιρνεις

Stelios P. H.

Καλύτερα ipod touch 16GB + το υπάρχον κινητό στην τσάντα μου + 360 ευρώ στο πορτοφόλι μου,
παρά ένα iphone4 στην τσάντα μου και τίποτα στο πορτοφόλι μου…

ST.

Συγνωμη για το off topic, αλλα ψαχνω εδω και ωρα ενα αρθρο που ειχε αναρτηθει στο techblog σχετικα με την δημιουργια λογαριασμου στο itunes χωρις πιστωτικη καρτα. Οποιος γνωριζει ας βοηθησει! Ευχαριστω!

paschos76

κεραία gps απέκτησε?

marios

@ ST όταν σε ρωταει για πιστωτικη πάτα None. Αυτό γινεται μόνο με ελληνικο account… Αν προσπαθήσεισ με Αμερικάνικο δεν θα γίνει.
@ pachos76 όχι δυστηχώς…

Bill

και εγω σκεφτομαι να αγορασω ενα νεο ipod touch,γι’αυτο και πουλαω το iphone 3g 8gb.Οποιος ενδιαφερεται ας μου στειλει mail στο bill.rapidshare@gmail.com.Τιμη 250E

ST.

@ Marios, δεν μου εμφανιζει την επιλογη none, μονο τις επιλογες visa, mastercrd, american express και μια ακομα για πληρομη μεσω κινητου αν δεν κανω λαθος. Αν γνωριζεις κατι επι του θεματος πες μου! Ευχαριστω!

Λευτέρης

Το είδα σήμερα στο φυλάδιο του multirama 259 ευρώ το 8άρι.

Ισίδωρος

Χμμ… Και έτσι οι τιμές του iSquare Store επαληθεύονται…

“Στην Ελλάδα, σύμφωνα με το κατάστημα της iSquare (iSquare store), οι τιμές είναι 259,00 € για τα 8 GB, 339,00 € για τα 32 GB και 449,00 € για τα 32 GB.”

konstantinos

Ερωτοκριτος θέλω να στειλεις το email sou … ενδιαφερομαι!!!

dNSTRT

Πότε θα έχουμε review; 🙂

Ερωτοκριτος
nikos

Παιδια μου προτεινετε να παρω το ipod4g η το sony vaio p????ευχαριστω

loula

πωπω ειναι γ***το.
το θελωωωωω
ελπιζω να το τσεπωσω 😉

konstantinos

ΗΡΘΕ ΗΡΘΕ !!! :Νεο iPod 4G !!! : https://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.661500

theo

εγω το πιρα !!!! ειναι γ*****το . απο το πλαισιο 270 το 8αρι

hi

ΕΧΕΙ ,ΤΟ ΝΕΟ IPOD ,ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ???

zan

an to ipod touch 4g eixe gps 8a htan POLU KALITERO!!! efxomai to 5th gen na exei ena gps!!

Steve!!! vale mualo gt dn s vlaipw kala!!!!!!!!! 8a s faei H Sammy… me to galaxy player 50!!!

Stelios

Ρε παιδιά αχιζει να το Πάρο το iPod η όχι και τι καλά σαν iPod ……και άμα μποριτε πίτε μου και τιν τίμι

Μανος

Παιδια εχει βγει το καινουργιο ipod touch οπου εχει
1)iMessage
2)Game Centre
3)Face Time
4)Camera για pics kai videos (δν ξερω ποσα πιξελ αλλα ειναι αρκετα ικανοποιητικα
5)Μουσικη-iTunes
6)App Store
7)ios 5!!!!!
8)iCloud
Επισης εχει wifi,bleutooth υποστηριξη nike+ipod και ευρια οθονη 3,5΄΄ multitouch(πολλαπλης αφης).Σας το συνιστω οπως ειπε και ο Κωστας ειναι iphone χωρις καρτα sim.Ειναι τελειο!Εγω θα το παρω απο τον Γερμανο τα 8gb με 230 ευρω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.