Nikon D3200 DSLR, Η κάμερα που μιλάει με το smartphone σας

Η D3200 είναι η DSLR της Nikon, η οποία τοποθετείται ένα σκαλί κάτω από την D800 των 36 megapixels, διαθέτοντας αισθητήρα APS-C 24 Megapixels, με λειτουργία λήψης ριπής 4 fps και ISO που φτάνει στο 6400. Το cool χαρακτηριστικό της, πέρα από το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα και σε γυαλιστερό κόκκινο χρώμα, είναι ότι μπορεί να συνδέεται ασύρματα με Android smartphones μέσω ειδικού dongle που πωλείται χωριστά.

Το WU-1a Wireless Mobile Adapter συνδέεται με το Android σας αρχικά, ενώ αργότερα θα υπάρχει και υποστήριξη για το iOS, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης Wi-Fi σύνδεσης, προκειμένου να γίνει εύκολα η μεταφορά των αρχείων από τη μία συσκευή στην άλλη. Το καλό είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη του κινητού σας ως viewfinder ή ως πλήκτρο λήψης φωτογραφίας.

Στο κομμάτι της λήψης video η κάμερα τα καταφέρνει επίσης μια χαρά, με δυνατότητα λήψης εικόνων 1080p σε 30 fps, ή ανάλυσης 720p σε 60 fps, σε format H.264 ή .mov, ενώ διαθέτει και είσοδο για εξωτερικό μικρόφωνο. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη με τιμή €667 για το σώμα και €775, για το kit που θα συνοδεύεται από ένα φακό 18-55 mm.

, Nikon D3200 DSLR, Η κάμερα που μιλάει με το smartphone σας

, Nikon D3200 DSLR, Η κάμερα που μιλάει με το smartphone σας

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vitalogy

ε οχι και ενα σκαλι κατω απο την d 800…καιμια σχεση,(ξεχασες την d300 και d7000) αλλη κατηγορια η μια αλλη κατηγορια η αλλη, εκτος και αν αναφερεσαι στα megapixels που και παλι ηταν ασχετο.

makis88

περιττά πράγματα μου φαίνονται αυτά! Τι να την κάνεις τη σύνδεση με android σε μια dslr? Εγώ την d5100 έχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό..

Στέλιος

@makis88 Εγώ την έχω (την D5100) και είμαι υπέρ ευχαριστημένος!!!

Λουκάς

Παιδια η 3200 είναι η εξέλιξη της 3100?γτ σκεφτομαι να πάρω την δεύτερη?αξιζει?η καλύτερα canon 1100d

Eaglos

@Λουκάς

Η μηχανή κάνει τη διαφορά μόνο όταν ξέρουμε να βγάζουμε φωτογραφίες.

Η 3200 είναι αντικαταστάτης της 3100 και δεν έχει καμία σχέση με σκαλία και
την D800 που αναφέρει το άρθρο. Για Review της 3100 δες kenrockwell
https://www.kenrockwell.com/nikon/d3100.htm

Κατά τα άλλα εγώ είμαι εδώ και κάμποσα χρόνια με την D40, 2006 μηχανή και
βγάζω σούπερ φωτογραφίες. Όλα τα λεφτά τα έχω σπρώξει σε φακούς καθώς
εκεί βλέπεις όντως τρελή διαφορά.

nick14

ομορφη και ωραιο που συνδεεται με κινητο . καινοτομο:) θα καθησω ομως με την Γυναικαρα μου d300 😀

dona

σιγά μην είναι και ένα σκαλί κάτω από τιν D4… ότι θέλετε γράφεται μου φαίνεται

Mike

Πολλά σκαλιά κάτω από την D800 και όχι ένα είναι η συγκεκριμένη, λίγη προσοχή στο τι γράφουμε για να μην παραπληροφορούμε.

Κώστας Βλαχάκης

Για τα Megapixel αναφέρεται ο συντάκτης, δεν υπάρχει κανένα θέμα “παραπληροφόρησης”. Προσέξτε τις εκφράσεις σας…

dona

όταν λες ένα σκαλί κάτω από ένα άλλο μοντέλο εννοείς μόνο τα mp? από πότε? προφανώς άλλο νόημα κάνει για ν το έχουν παρατηρήσει όλοι. αντί ν επιμένετε στο λάθος θα μπορούσατε να το διορθώσετε. διάλογος γίνεται, δεν έβρισε κανένας. θα προσέχουμε της εκφράσεις μας, Ελευθερία λόγου έχομε, προσέχετε και εσείς τις νοοτροπίες σας

mike

Ρε παιδιά η d3200 εινα entry level φωτογραφική και καμία σχέση δεν έχει με την d800. Δεν μπορείς να κάνεις συσχετισμό φωτογραφικών ανάλογα με τα megapixel.

dona

ανωνυμία έχουμε επειδή απλά δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επωνυμία λόγο μπλοκαρισμενου λογαριασμού. δεν θέλω να μπω σε συζήτηση αλλά νομίζω αδίκως μπλοκαρισμενου λογαριασμού. το θέμα είναι ότι από την στιγμή που διαφωνώ με κάποιες νοοτροπίες το καλλίτερο που έχω ν κάνω είναι να σταματήσω την επαφή μου με το μπλοκ. καμία κακία, απλά διαφωνούμε σε ορισμένα πράγματα. ευχαριστώ

Κώστας Βλαχάκης

Έσβησα το σχόλιο μου περί ανωνυμίας μιας και απάντησε ο Νίκος. Αλλά το επαναφέρω για να μην φαίνεται ότι μιλάς στον αέρα 🙂

Στο δια ταύτα, ευχαριστώ που αναφέρθηκες σε “μπλοκαρισμένος λογαριασμό” και εμέσως με ενημερώνεις ότι έχεις προηγούμενα με το site.

Εγγραφές, και “μπλοκαρισμένους λογαριασμούς” δεν έχουμε στο Techblog. Ο καθένας γράφει ότι θέλει και εμφανίζεται άμεσα. Αν το σχόλιο δεν συμμορφώνεται με τους Όρους Χρήσης και δεν είναι ευγενικό https://techblog.gr/disclaimer τότε το σχόλιο αφαιρείται σύμφωνα με τη δική μου υποκειμενική κρίση.

Μην συνεχίσεις την κουβέντα, ούτε θα σου βάλω μυαλό ούτε θα μου βάλεις και εδώ μιλάμε για τεχνολογία και για την φωτογραφική της Nikon όχι για τα προσωπικά μας. Ευχαριστώ.

Γιαννης

Κύριοι καλημέρα
Θα ήθελα να αγοράσω την συγκεκριμένη Nikon ..καθότι πρωτάρης στις DSLR νομίζω είναι μια πολυ καλη επιλογή ..και φυσικά μετά τα τοσα Reviews που διάβασα νομίζω έχω πιστή ..και η τιμή που πουλιέται αυτη την στιγμή ειναι πολυ καλή …το μονο που θέλω μονο ,αν μπορειται, ειναι η διαφορα με την CANON 1100D….

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Nikon

Τέλος το Made in Japan για όλες τις κάμερες της Nikon

Η Nikon θα σταματήσει να κατασκευάζει οποιοδήποτε μοντέλο κάμερας στην Ιαπωνία σύμφωνα με αναφορές που από την Ασία.

Gear CES 2018 Nikon

Η Nikon ανακοίνωσε έναν γιγαντιαίο telephoto φακό με τιμή… 12 χιλιάδες δολάρια [CES 2018]

Η Nikon δήλωσε και εκείνη το παρόν στην φετινή CES παρουσιάζοντας μόνο ένα προϊόν, αλλά τι προϊόν…!

Gear Nikon

Nikon Coolpix W300: Σκληροτράχηλη ψηφιακή φωτογραφική

Η Nikon ανακοίνωσε την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Coolpix W300 με κύριο χαρακτηριστικό της την ανθεκτικότητά της σε βάθος 30 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, τις πτώσεις από ύψος 2.4 μέτρων και θερμοκρασίες μέχρι -10 βαθμών Κελσίου.

Gear Nikon Star

H Nikon γίνεται 100 χρονών και το γιορτάζει με ειδικές εκδόσεις

Η Nikon ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 100α της γενέθλια στις 25 Ιουλίου και το γιορτάζει με την ανακοίνωση ειδικών εκδόσεων. Η πρώτη είναι η D5 100th Anniversary Edition, με metallic gray τελείωμα, 100th Anniversary logo, στο κάτω μέρος γράφει “NIKON – CONTRIBUTING TO MANNED SPACE FLIGHT SINCE 1971”.