Nissan DeltaWing, Ένα όχημα που θα μπορούσε να οδηγεί ο Batman

H Nissan εξέλιξε ένα πρωτότυπο πίστας που μοιάζει να είναι φτιαγμένο μετά από παραγγελία του ίδιου του… Batman, μόνο που αυτό εδώ είναι πραγματικό και όχι προϊόν φαντασίας. Αποτελεί μία σπουδή πάνω στην αεροδυναμική συμπεριφορά και προορίζεται να βάζει φωτιά στις πίστες. Ο σκοπός του εντυπωσιακού πρωτοτύπου είναι να βάλει την ιαπωνική εταιρεία στον απαιτητικό αγώνα 24 ωρών του Le Mans με αξιώσεις.

H Nissan συνεργάζεται με τη Michelin σε ένα όχημα που ζυγίζει μόλις 600 κιλά μαζί με τα καύσιμα και τον οδηγό, με τον κινητήρα του να είναι δανεισμένος από το Juke DIG-IT. Πρόκειται για ένα μηχανικό σύνολο που έχει υπερτροφοδοτούμενα 1.600 κυβικά εκατοστά και παράγει 300 ίππους. Εννοείται ότι η κίνηση πηγαίνει στους πίσω τροχούς, ενώ η αεροδυναμική του αντίσταση είναι σαφώς μειωμένη, για αντοχή και επιδόσεις.

, Nissan DeltaWing, Ένα όχημα που θα μπορούσε να οδηγεί ο Batman

, Nissan DeltaWing, Ένα όχημα που θα μπορούσε να οδηγεί ο Batman

, Nissan DeltaWing, Ένα όχημα που θα μπορούσε να οδηγεί ο Batman

, Nissan DeltaWing, Ένα όχημα που θα μπορούσε να οδηγεί ο Batman

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tony Cool

Ε οχι και σε…datsun ο batman,ειπαμε!!!

ιωαννης

Αλλο Datsun αλλο Nissan….

α και μιας και ειπαμε Nissan…απλα ριξε μια ματια στο GTR…που εχει 100χιλιαρικα και ειναι ενα πραγματικα supercar…

Lefterisepp

Σωστός ο Johnny

Arkou

Συμφωνώ με τον Ιωάννη…επίσης ρίξε μια ματία σε αγώνα που έγινε με το Nissan GTR και ορισμένες porsche ferrari bmw mercedes…το αποτέλεσμα μιλάει απο μόνο του…οπότε respect japan-nissan

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Nissan

Nissan: Σχεδιάζει δεύτερο εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ

H Nissan εξετάζει τη δημιουργία ενός δεύτερου εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ, ώστε να επωφεληθεί από τις επιδοτήσεις που δίνει ο νόμος μείωσης του πληθωρισμούς.

Cars Nissan

H Nissan δίνει μία πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό Max-Out

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Nissan Futures, η Nissan παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο του Max-Out EV κάμπριο, που είχε αποκαλυφθεί σε εικονική μορφή, ως μέρος του οράματος Nissan Ambition 2030, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Smartphones Nissan

Nissan Office Pod concept: Η τηλεργασία στα καλύτερά της

Το Office Pod Concept της Nissan σας δίνει όλη την ελευθερία που χρειάζεστε σε τέσσερις τροχούς, χωρίς να σας λέιπει τίποτα από τις ανέσεις του σπιτιού.

Cars Nissan

Καινοτόμο υλικό μπορεί να κάνει τα αυτοκίνητα ακόμα πιο αθόρυβα

Η τεχνολογία ηχομόνωσης, γνωστή ως ακουστικό μετα-υλικό, κατέκτησε το βραβείο “Best of What’s New” του Popular Science για το 2020 στην κατηγορία αυτοκινήτων.