Nissan Nismo, Το smartwatch για το αυτοκίνητο

Πάνω που όλοι συζητούσαν την είσοδο των μεγάλων κατασκευαστών στην κατηγορία smartwatch με το Samsung Galaxy Gear, έρχεται μία αυτοκινητοβιομηχανία και συγκεκριμένα η Nissan να παρουσιάσει τη δική της πρόταση στην κατηγορία, που ακούει στο όνομα Nismo και προέρχεται από τα ερευνητικά εργαστήριά της, Nismo Labs, συνδέοντας τη βιομετρία του οδηγού με το αυτοκίνητο.

Εκτός από τις πληροφορίες για το ίδιο το αυτοκίνητο στο χέρι του οδηγού, θα υπάρχει και ένας βιομετρικός αισθητήρας, ο οποίος θα μετρά διάφορα στοιχεία της φυσιολογίας του οδηγού, όπως είναι για παράδειγμα ο καρδιακός παλμός. Παράλληλα, θα παρέχει χρήσιμες συμβουλές, τόσο για περισσότερο οικολογική μετακίνηση, όσο και για καλύτερη υγεία.

Nissan Nismo, Nissan Nismo, Το smartwatch για το αυτοκίνητο

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νio

Τους εβαλε τα γυαλια η NIssan. Μονο κ μονο για ομορφια θα το αγοραζα με χιλια……

Darth

αυτό μάλιστα άλλο πράγμα τους την φόρεσε κανονικά… το ρολόι

giannis k

Ολα τα λεφτα τιμη ξερουμε???

Panagiotis

Καμμία σχέση με ότι υπάρχει μέχρι σήμερα…πολύ καλύτερο δείχνει και είναι. Σωστή οθόνη, υποθέτω μεγάλη αυτονομία, και πραγματικά έξυπνες λειτουργίες για κάποιον που το χρειάζεται πραγματικά. Η μοναδική μου ένσταση είναι με το design. Καταλαβαίνω ότι είναι όμορφο, φουτουρίστικο και δυναμικό, αλλά δεν θέλουν όλοι να μοιάζουν με robocop στη ζωή τους. Ένα ρολόι, που για κάποιους είναι και αξεσουάρ, θα πρέπει να προσφέρει επιλογές (δερμάτινο, καουτσούκ, βραχιόλι, κλπ) έτσι ώστε όταν φοράς πχ κουστούμι, να μην μοιάζεις με παιδάκι που φοράει το ρολόι του ΚΙΤ στο χέρι του. Πάντως μπράβο…αυτό δεν μοιάζει με κακομοίρικο παιχνιδάκι…

thanos

Απίστευτο. Να τι θα πει smartwatch, samsung και apple.

Thodoris

Πολύ ωραίο και χαίρομαι που ενισχύει το trend του “internet of things” όπου όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αν όμως οι λειτουργίες του είναι μόνο να σου δείχνει πότε πρέπει να πάει για σέρβις, πόσους παλμούς έχεις σε κάθε ταχύτητα, και ποιά είναι η κατανάλωσή σου (που όλα μπορείς να τα δεις και στο τηλέφωνο, απ’ ότι δείχνει το βίντεο), τότε η χρησιμότητά το είναι μάλλον περιορισμένη. Στα smartwatches, σημασία θα είχε μία συσκευή η οποία να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μόνη της, ανεξάρτητη, χωρίς τηλέφωνο.

VasiliSIII

Λοιπόν για να φτιάξει αυτό το ρολόι η Nissan θα πρέπει να προμηθευτεί τις ευκαμπτες οθόνες απο την Samsung. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει πριν η Samsung βγάλει ρολόι με εύκαμπτη οθόνη. Και για όσους πιστεύουν οτι οι Samsung, Sony, Apple δεν μπορούν να βγάλουν τέτοια ρολόγια η απάντηση είναι το Marketing!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Nissan

Nissan: Σχεδιάζει δεύτερο εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ

H Nissan εξετάζει τη δημιουργία ενός δεύτερου εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ, ώστε να επωφεληθεί από τις επιδοτήσεις που δίνει ο νόμος μείωσης του πληθωρισμούς.

Cars Nissan

H Nissan δίνει μία πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό Max-Out

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Nissan Futures, η Nissan παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο του Max-Out EV κάμπριο, που είχε αποκαλυφθεί σε εικονική μορφή, ως μέρος του οράματος Nissan Ambition 2030, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Smartphones Nissan

Nissan Office Pod concept: Η τηλεργασία στα καλύτερά της

Το Office Pod Concept της Nissan σας δίνει όλη την ελευθερία που χρειάζεστε σε τέσσερις τροχούς, χωρίς να σας λέιπει τίποτα από τις ανέσεις του σπιτιού.

Cars Nissan

Καινοτόμο υλικό μπορεί να κάνει τα αυτοκίνητα ακόμα πιο αθόρυβα

Η τεχνολογία ηχομόνωσης, γνωστή ως ακουστικό μετα-υλικό, κατέκτησε το βραβείο “Best of What’s New” του Popular Science για το 2020 στην κατηγορία αυτοκινήτων.