Nissan Scratch Shield iPhone case, Θήκη που “επισκευάζεται” μόνη της

Τη Nissan μπορεί να την γνωρίζουμε από την κατασκευή αυτοκινήτων, αλλά το Research and Development κομμάτι της δεν σταματά μόνο στους τέσσερις τροχούς. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μία ειδική μπογιά, μοναδική στον κόσμο, την Scratch Healing Paint, η οποία μπορεί να διορθώνει αυτόματα μικρές γρατσουνιές και άλλες αμυχές.

Η Scratch Shield iPhone θήκη της Nissan είναι φτιαγμένη από πλαστικό ABS, ένα ειδικό υλικό που χρησιμοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία για αντοχή και καλή συναρμογή. Η ειδική μπογιά έχει αναπτυχθεί από τη Nissan σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Τόκιο και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε διάφορα μοντέλα, όπως το Nissan Murano, το 370Z και το X-Trail, μαζί με τα πιο χλιδάτα Infiniti.

Η επιφάνεια που καλύπτει το iPhone θα μπορούσε να χαρακτηριστεί περισσότερο ως ένα gel παρά ως ένα ενιαίο υλικό, έτσι ώστε όταν προκύπτει μία ασυνέχεια, μία γρατσουνιά, ένα χάραγμα, να καλύπτεται από το ρέον υλικό. Η ελαστικότητα του υλικού το κάνει ανθεκτικό ακόμα και στις πτώσεις. Η Nissan δοκιμάζει σε πραγματικές συνθήκες το προϊόν και δεν αποκλείεται να το βγάλει στην παραγωγή μόλις αυτές ολοκληρωθούν.

, Nissan Scratch Shield iPhone case, Θήκη που “επισκευάζεται” μόνη της

, Nissan Scratch Shield iPhone case, Θήκη που “επισκευάζεται” μόνη της

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GadgetΆκης

Nαι καλά… Αρλούμπες!

https://www.youtube.com/watch?v=A7U11-8Lw5I

Κώστας Βλαχάκης

GadgetΆκης, Το βίντεο δεν λέει τίποτα! Χαράζουν τη θήκη και λένε θα περιμένουμε μερικές μέρες να δούμε αν θα κάνει αυτά που υπόσχεται. Που είναι τα αποτελέσματα;

md03582, χρησιμοποιούν το iPhone ως όχημα επειδή πουλάει. Η Nissan δεν νομίζω να λέει “αρλούμπες”, η ουσία βρίσκεται στην τεχνολογία Scratch Healing Paint και όχι στη θήκη ούτε στο iPhone.

md03582

ενω ειναι πολυ ωραιο κινητο εχει καταντησει μαϊντανος και ο καθενας βγαζει για το iphone οτι βλακεια του κατεβει στον εγκεφαλο.. ας του βαλουν και ενα υαλοκαθαριστηρα και θα ειναι κομπλε..

minas

κοστα να το αλλο video https://www.youtube.com/watch?v=RdzoxE1D8AM

Κώστας Βλαχάκης

Δεν είμαι δικηγόρος της Nissan και επίσης δεν έχω δοκιμάσει το προϊόν (by the way δεν πωλείται). Διαβάζω πάντως στο δελτίο τύπου της εταιρείας “Scratch Shield can heal small scratches in as little as an hour, but more severe cases can take up to a week’s time to heal.” Κάπου αλλού αναφέρει “fine scratches” λεπτές γρατζουνιές. Δεν γνωρίζω τι εννοεί σαν “μικρή γρατζουνιά” η Nissan, στο βίντεο το χαράζουν ακόμα και με κοπίδι, δεν νομίζω ότι εννοεί αυτό! https://newsroom.nissan-europe.com/EU/en-gb/Media/Media.aspx?mediaid=87812

Σε κάθε περίπτωση δεν πιστεύω ότι μας λέει κάποιος ψέματα, και είμαι σίγουρος ότι μπορούν να τα πάνε και καλύτερα στο μέλλον. Πιστεύω ότι επιμένετε στο να χάνετε την ουσία του άρθρου, που είναι η τεχνολογία αυτή καθαυτή σε πρώιμο ή μη στάδιο 🙂

Vai

Ειχα δει λιγο καιρο πριν για το σχετικο υλικο/μπογια σε καποιο ντοκιμανταιρ και νομιζω οτι ειχε σχεση και με την θερμοτητα, δηλαδη απο την ζεστη κατα καποιο τροπο η μπογια επαιρνε μια ρευστη μορφη και καλυπτε γρατζουνιες η αλλες ζημιες.

Παντα για τα αυτοκινητα μθιλαω φυσικα.

Τωρα οσο αναφορα το iphone, ας κυκλοφορησουν οσες θηκες θελουν, γιατι πολυ απλα τις χρειαζεται.
Ολοι εχουμε δει τα αποτελεσματα μιας πτωσης του.

pariah

Διαφήμηση της nissan είναι….Στην τελική στα @@ σου τι θα πάθει η θήκη…Το κινητό μην πάθει τίποτα είναι το θέμα. Πάντως η τεχνολογία στα nissan υπάρχει καιρό και είναι λόγω ρητίνης αν θυμάμαι καλά. Τις μικρό εκδορές μπορεί και τις αποκαθιστά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.