Τετάρτη
28/08/2013

Nokia, Ετοιμάζεται να μπει στο αυτοκίνητό μας;

Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος της φημολογίας γύρω από τη Nokia να αφορά σε smartphones και tablets, αλλά οι Φινλανδοί φαίνεται ότι δεν σταματούν εκεί, καθώς πληροφορίες τους θέλουν να ετοιμάζονται να μπουν στο χώρο του αυτοκινήτου. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται μέσα από τις δηλώσεις στελέχους της εταιρείας, Michael Haiberr, για μεγαλύτερη εμπλοκή στην υπόθεση Connected Car.

Μέχρι σήμερα η σχέση της Nokia με την αυτοκινητοβιομηχανία αναλώνεται στην παροχή συστημάτων γεωγραφικού εντοπισμού με τους χάρτες της Navteq. H εταιρεία επιδιώκει να δώσει στους κατασκευαστές περισσότερο εξελιγμένα συστήματα infotainment. Η στρατηγική της Nokia παραμένει μυστική σε γενικές γραμμές, αλλά δεν αποκλείεται η εμφάνιση αυτόνομων οχημάτων. Μάλιστα, τα οχήματα αυτά θα μπορούσαν να ανήκουν στο έξυπνο δίκτυο πόλεων, έτσι ώστε να μπορούν να σας πηγαίνουν στον προορισμό σας επιλέγοντας τη διαδρομή με τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Nokia Lumia in-car

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


5 Σχόλια

 1. Ο/Η tasos λέει:

  Απότι κατάλαβα η Nokia θέλει να μπεί ξανά στο παιχνίδι σε ολούς τους τομείς

 2. Ο/Η mixtri λέει:

  Πάντα καινοτομία η ΝΟΚΙΑ. Μπράβο τους :)

 3. Ο/Η Konstantinos λέει:

  Όχι τίποτα άλλο, αλλά η νόκια έχει τους καλίτερους χάρτες για εδώ στην κρήτη. Ακόμα και οι google maps είναι λάθος τη στιγμή που αυτοί έχουν τέλεια πλοήγηση και ξεχωρίζουν ακόμα και χωματόδρομους από κανονικούς ώστε να τους αποφεύγεις κατά την πλοήγηση

 4. Ο/Η DJ Radical λέει:

  Απορώ γιατί τόσα χρόνια δεν έχει συνεργαστεί η Νοκια με την Volvo……….

 5. Ο/Η Kosmas λέει:

  Ήδη ασχολείται με τα συστήματα αυτοκινήτου, το Ford Fiesta που έχω, έχει επάνω μονάδα Bluetooth με φωνητικές εντολές για τη διαχείριση κινητού, clima, και ηχοσυστήματος, ανεπτυγμένο από τη Νοκια.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.