Θυμάστε το USB που κατέστρεφε laptop; Τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα

Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε κάνει την εμφάνιση σαν πρωτότυπο ένα USB stick το οποίο κατέστρεφε τη συσκευή στην οποία θα συνδεόταν. Πλέον το USB Kill, όπως ονομάστηκε, είναι διαθέσιμο εμπορικά και μπορεί να το έχει ο κάθε ένας στην τσέπη του.

Σύμφωνα με τη σελίδα του USB Kill το προμοτάρουν ως μια συσκευή για δοκιμές η οποία όμως θα πρέπει να είναι τμήμα του εξοπλισμού σε κάθε hardware designer αλλά και κάθε security auditor. Ενδιαφέρον είναι ότι στη σελίδα του USB Kill θα βρείτε άλλο ένα προϊόν, το USB Test Shield, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε την αντίσταση μιας συσκευής στην υψηλή τάση που στέλνει το USB Killer.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το site του USB Kill, αυτό είναι σε θέση να καταστρέψει το 95% των συσκευών στις οποίες θα το τοποθετήσετε και ήδη έχουμε αρχίσει να αναρωτιόμαστε ποιοι και πόσα τέτοια USB sticks θα αγοράσουν μιας και φανταζόμαστε ότι αρκετοί δεν θα είναι ερευνητές, αλλά απλά κακόβουλοι που θα θέλουν να καταστρέψουν τον εξοπλισμό κάποιου τρίτου.

Μια ενδιαφέρουσα σημείωση που κάνει το Mashable είναι πως ναι μεν το USB Kill μπορεί να καταστρέψει το 95% των συσκευών στις οποίες θα τοποθετηθεί, δεν ισχύει αυτό όμως για τα Apple μιας και είναι η μοναδική εταιρεία που προστατεύει το hardware της εθελοντικά! Τι ακριβώς σημαίνει αυτό δεν το γνωρίζουμε, αλλά θεωρητικά αν τοποθετήσουμε ένα τέτοιο stick σε ένα MacBook … θα την γλυτώσει.

Η τιμή του είναι 49,95 ευρώ, ενώ το Test Shield κοστίζει 13,95 ευρώ, μπορείτε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα ή PayPal και το site υπόσχεται γρήγορη παράδοση. Καλό θα είναι να γνωρίζει κανείς τι κάνει πριν το χρησιμοποιήσει μιας και η καταστροφή που προκαλεί είναι μόνιμη.

USB Kill, Θυμάστε το USB που κατέστρεφε laptop; Τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα

USB Kill, Θυμάστε το USB που κατέστρεφε laptop; Τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα

USB Kill, Θυμάστε το USB που κατέστρεφε laptop; Τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Mac users αγοράστε άφοβα! Είστε προσταυμένοι!

Manolis

ή μας δουλεύει ή θα φάει τρελές μηνύσεις η εταιρεία!!! 😉

Μαρκος

το διαγραμα για το κυκλωμα ειναι οτι πιο ευκολο υπαρχει

Dimitris

Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν λειτουργει αν βάλω καλώδιο OTG σε κινητό; έχει κάτι σημάδια το κινητό και λέω να το πάω για αντικατάσταση… χαχαχαχα

David Papadopoulos
Κωνσταντίνος

Δεν το εχω ψαξει αρκετα αλλα και πρεπει να ειναι ευκολο να κατασκευασεις ενα τετοιο

g1727477

@Manolis Γιατί; Αν αγοράσει κάποιος ένα σφυρί και με αυτό σπάσει το PC ενός φίλου του αυτός που έφτιαξε το σφυρί θα φάει καμπάνα; Το προϊόν κάνει ακριβός αυτό που υπόσχεται, καταστρέφει το PC σου, αν το αγοράσεις και το βάλεις κατα λάθος στο PC σου είναι απλά ηλίθιoς.

g1727477

@Κωνσταντίνος Ναι δεν είναι κάτι το φοβερό, όλο το stick είναι ένας high voltage boost converter και ένα bank από super caps. Η ιδέα είναι ότι φορτίζει τους πυκνωτές από τα 5V του USB, έπειτα ανεβάζει τη τάση από 5V σε μερικές εκατοντάδες με το swiching regulator, και τέλος το κάνει inject πίσω τη θύρα USB και την τηγανίζει.

g1727477
Anakin

Είναι χρήσιμο θα το παραγγείλω έχω να κάψω το λαπτοτ της πρώην μου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.