Nuidroid, 3D σύστημα gestures control για Android

Η ρωσική εταιρεία 3DiVi αναπτύσσει το Nudroid ένα σύστημα που αναγνωρίζει χειρονομίες όπως το Kinect και προορίζεται για συσκευές με ARM επεξεργαστές και λειτουργικό σύστημα Android. Ο αισθητήρας και το λογισμικό του Nudroid θα μπορούσαν στο μέλλον να είναι ενσωματωμένα σε φορητές συσκευές ή πιο σύντομα ίσως τα δούμε σε Smart TV’s.

Nuidroid 3D, Nuidroid, 3D σύστημα gestures control για Android

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτρης Κ.

Καλό,αν θυμάμαι παρόμοιο σύστημα είχε και το Sony Ericsson Yari,αλλά ήταν Games Dedicated,μακάρι να έρθει το Motion Gaming πάλι.

Panos7GR

Καλά θυμάσαι. Η Sony Ericsson είχε κάνει κάτι παρόμοιο. Κι εδώ μας δείχνει πόσο χαζή ειναι η Sony γιατί δεν σκέφτεται να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες της! Έχει την πλατφόρμα PlayStation Mobile, μπορεί να φτιάξει ένα πιο εξελιγμένο gaming phone ή tablet και δεν το κάνει… Επίσης από τις γνώσεις που έχει από το PS Move θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί και να το προσαρμόσει σε ένα gaming tablets (όπως μας λέει έκανε με την τεχνολογία Engine Bravia που την ενσωμάτωσε στα smartphones και tablets της). Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;; 100 βήματα μπροστά από όλους στο τομέα των κινητών συσκευών!!! Κακά τα ψέματα το gaming τραβάει πολλούς. Το iOS έχει πολλά αξιόλογα παιχνίδια γι αυτό και προτιμάται από πολλούς. Φτάνει μόνο να κάνει η Sony αυτήν την κίνηση! Ώρα για να ξυπνήσει είναι να δει το παραπάνω Nuidroid. Αλλιώς καμμία Microsoft θα βγάλει κανένα Kinect Mobile (λέω παράδειγμα) θα να κερδίσει τις εντυπώσεις και άντε φτασε την! Ότι και να κάνει μετά, θα είναι η δεύτερη που και καλά “αντέγραψε”….

nick

Και άν κάνεις την γνωστή Ελληνική κλασική χειρονομία της μούτζας αυτόματα στο tablet εμφανονται οι 300 της βουλής !!!!

sorry για το off topic…

Δημήτρης Κ.

@Panos7GR
+1000 φίλε,προφανώς μερικές εταιρίες δεν μπορούν να καταλάβουν ότι να κοπιάρεις μόνο τις πολιτικές άλλων εταιριών σε κάνει αυτόματα ίδιο(ονόματα δεν λέμε),αλλά η αλήθεια είναι ότι άμα είχε ενσωματώσει αυτό το σύστημα στο Xperia Play(btw ο Κώστας είχε βγάλει ένα spy video :P) και εφόσον βέβαια είχε και πιο δυνατά specs θα ήταν πολύ απλά η τόπ επιλογή για όλους τους mobile gamers….

Δημήτρης Κ.

Όσο για τη Μικρομαλακή,μακάρι να κάνει και αυτή μιά κίνηση στα Windows Phone με κάτι σαν το Kinect,τα παιχνίδια στα WP8 είναι βαρετά(HTC 8X)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.