Oculus RIFT Crystal Cove, Με AMOLED και Positional tracking

Η Oculus VR έφερε ένα νέο πρωτότυπο headset στην CES 2014, με την κωδική ονομασία “Crystal Cove”, το οποίο σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα Oculus RIFT Developer Edition, έχει βελτιωθεί σε αρκετά σημεία. Ορισμένοι χρήστες που θα δοκιμάσουν το headset εικονικής -και επαυξημένης- πραγματικότητας, θα διαπιστώσουν ότι ζαλίζονται μετά από κάποια ώρα χρήσης.

Η ναυτία είναι θα λέγαμε ένα φυσιολογικό επακόλουθο της χρήσης μίας τέτοιας συσκευής με motion tracking για κάποιους χρήστες, ωστόσο στην Oculus VR, επιθυμούν η εμπειρία με το Oculus RIFT να είναι η καλύτερη δυνατή, και επομένως ξεκούραστη για όλους. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, το νέο Oculus RIFT χρησιμοποιεί τεχνολογία positional tracking, και επομένως χρησιμοποιεί πολλαπλά LEDs και μία IR tracking camera, για τον εντοπισμό της θέσης του headset στον τρισδιάστατο χώρο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα βοηθήσει όσους νιώθουν ναυτία με την χρήση της συσκευής (ζάλη κ.λπ). Την νέα τεχνολογία επίσης θα εκμεταλλευτούν οι developers για να προσθέσουν νέα χαρακτηριστικά στα παιχνίδια που αναπτύσσουν για το headset της Oculus VR.

Μία σημαντική αλλαγή επίσης που έρχεται με το Oculus RIFT Crystal Cove σε σχέση με τα 720p και 1080p developer edition μοντέλα, είναι η χαμηλής υστέρησης οθόνη AMOLED που διαθέτει (στα προηγούμενα μοντέλα, οι αντίστοιχες LCDs είχαν το μειονέκτημα του motion blur).

Oculus RIFT Crystal Cove, Oculus RIFT Crystal Cove, Με AMOLED και Positional tracking

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thomas

το εχει κανενας? θελω να το προ-παραγγειλω, είναι στα 350$ , +αποστολή και τελωνειο.. + ότι θα κανει κανενα 2μηνο να ερθει.. αν το εχει καποιος ας απαντισει. ευχαριστω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear CES 2014 MWC 2014 Sony

Sony SmartBand, διαθέσιμο τον Μάρτιο

Το νέο SmartBand της Sony, για το οποίο είχαμε ενημερωθεί στο παρελθόν, πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στον Mάρτιο. Το νέο wearable της εταιρίας, το οποίο συνδεέται μέσω Bluetooth ή NFC με την συσκευή σας, παρακολουθεί τις αθλητικές σας δραστηριότητες, την κοινωνική σας αλληλεπίδραση και πολλά ακόμα. Επίσης, προσαρμόζεται σε λουράκια σιλικόνης διαφορετικών χρωμάτων και σαν […]

Business CES 2014

CES 2014: Όλα όσα ανακοινώθηκαν στο Las Vegas

Η ετήσια έκθεση τεχνολογίας CES 2014 μπορεί να είναι πια παρελθόν η παρακαταθήκη όμως που μας άφησε σε τεχνολογικά καλούδια… ατελείωτη. Για τέσσερις ολόκληρες ημέρες (7-10 Ιανουαρίου) η ομάδα του Techblog σας κράτησε ενήμερους με όλες τις ανακοινώσεις σαν να ήσασταν εκεί και σε αυτό εδώ το άρθρο συγκεντρώσαμε τα άπαντα από τη CES.

Gear CES 2014 SmartWatches

Wearable Devices, Όσα είδαμε σχετικά με το νέο τεχνολογικό “trend” στην έκθεση CES 2014

H φετινή έκθεση CES (Consumer Electronics Show) που μόλις έκλεισε τις πύλες της αφορούσε κυρίως την “wearable” τεχνολογία. Οι εταιρίες παρουσίασαν κυρίως smart watches και smart wristbands, με διάφορες λειτουργίες και ποικιλία στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Computers CES 2014 ZOTAC

Zotac ZBOX 01520, Ένα PC σκέτη… σφαίρα

Η εταιρεία Zotac στην έκθεση CES 2014 έδειξε ένα mini PC που έχει αναμφισβήτητα ξεχωριστή εμφάνιση, αφού έχει το σχήμα μίας σφαίρας. To Zotac ZBOX 01520 βασίζεται σε επεξεργαστή Intel Core i3-4010U με συχνότητα λειτουργίας 1.7GHz και μπορεί να εξοπλιστεί με αρθρώματα μνήμης SO-DIMM έως 16GB.