Bionic Lens: Επαναστατικοί φακοί επαφής δίνουν τέλεια όραση για μια ζωή

Ένα από τα ζητήματα που θα λύσει σύντομα η τεχνολογία είναι τα προβλήματα όρασης σε όσους ταλαιπωρούνται με γυαλιά μυωπίας και φακούς επαφής. Φαίνεται αυτό θα γίνει πιο σύντομα απ ότι περιμέναμε χάρη στους βιονικούς φακούς Bionic Lens της Ocumetics Technology.

Η Ocumetics Technology ανέπτυξε τους φακούς Ocumetics Bionic Lens, μια συσκευή που μπορεί να εμφυτευτεί στο μάτι και να αντικαταστήσει τους φυσικούς φακούς του ματιού, με αποτέλεσμα την τέλεια όραση. Οι φακοί υπόσχονται όραση τρεις φορές καλύτερη από το 20/20 που θεωρείται σήμερα η τέλεια όραση, ενώ παραμένει στα επίπεδα αυτά για όλη τη ζωή του ατόμου που φορά τον συγκεκριμένο φακό.

Οι βιονικοί φακοί έχουν μικροσκοπικό μέγεθος και σύμφωνα με τους δημιουργούς τους, μπορούν να τοποθετηθούν στο μάτι με μια χειρουργική επέμβαση που κρατά περίπου 8 λεπτά και η όραση του ασθενή βελτιώνεται αμέσως. Η επέμβαση μπορεί να γίνει σε άτομα 25 ετών και άνω, καθώς τότε έχει ωριμάσει πλήρως το μάτι.

Ο καθηγητής του Βρετανικού Columbia, Dr. Garth Webb και η ομάδα του εργάστηκαν πάνω στο συγκεκριμένο project για 8 χρόνια, ξοδεύοντας 3 εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για βελτίωση της όρασης σε επίπεδα που δεν έχουμε ξαναδεί “Αν αυτή τη στιγμή μπορούμε να δούμε την ώρα σε απόσταση 3 μέτρων, με το Bionic Lens μπορείς να δεις στα 9 μέτρα”.

Αν και η συγκεκριμένη ανακάλυψη θα ήταν πολύ καλή εξέλιξη για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, μέχρι να βγει στην αγορά πρέπει να γίνουν κι άλλες δοκιμές. Θα γίνουν δοκιμές σε ζώα και στη συνέχεια σε τυφλά ανθρώπινα μάτια. Η τελική έκδοση αναμένεται να γίνει διαθέσιμη μέσα στο 2017.

Bionic Lens: Επαναστατικοί φακοί επαφής δίνουν τέλεια όραση για μια ζωή, Bionic Lens: Επαναστατικοί φακοί επαφής δίνουν τέλεια όραση για μια ζωή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
loni

Αν δεν έχουν μειωμένα bezel και ανάλυση τουλάχιστον 4Κ τότε όχι στα μάτια ούτε στη θήκη τους δεν τα βάζω!

dimitris_vl

ο,τι καλυτερο διαβασα τον τελευταιο καιρο! Μακαρι να πετυχει κ σε τυφλα ατομα κ η τιμη του να ειναι οσο το δυνατο “ανθρωπινη”..

lemodes

Με αυτό τον τρόπο οι οθόνες 2κ-4κ σε smartphones θα έχουν λόγο ύπαρξης…

loni

@dimitris_vl δεν είναι για επαναφορά όρασης αλλά για άλλη επιλογή σε σχέση με την εγχείρηση laser (μεταμόσχευση αμφιβληστροειδη),απλώς το δοκιμάζουν σε τυφλούς για τυχόν επιπλοκές!

dimitris_vl

@Ioni ναι σωστα τα λες 🙂

Κώστας

@loni
Χαχαχαχαχσχσχσχσχσχαχααχχχαχαχ!!! Μακράν το καλύτερο σχόλιο ever!!!! Xaxaxaxaxaxax

Genesis

άντε μακάρι και ελπίζω και εγώ η τιμή να είναι ανθρώπινη και όχι στον θεό….

Spukie

μακαρι

Ανεκπλήρωτος

Είναι απ’τις ειδήσεις που σκέφτεσαι, “πολύ καλή για να είναι αληθινή” ..Αν ισχύει, οταν θα εμφανιστεί θα είναι για λίγους και εκλεκτούς, και θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια μέχρι να γίνει προσιτή στην μάζα, Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως κάποιος θα διαγράψει μονοκονδυλιά μια ολόκληρη βιομηχανία.

Spukie

καλά ηρέμησε
υπαρχουν ανθρωποι που δε μπορουν να υποβουν σε λειζερ επεμβασεις
αυτο πανε να σωσουν..σιγα και το τρελο ρε φιλαρακο..
η επιστημη εξελισεται σαν τρελη που ειδες το τοσο τρελο;
ενα εμφυτευμα ειναι εδω βγαινουν καρδιες και ξανα μπαινουν κ εισαι κομπλε τι μου λες.
σ λενε απο το 2017 κ μετα θα ειναι σε εφαρμογη.
διαβαστε πρωτα κ μετα πειτε τα

Ανεκπλήρωτος

Δηλαδή εσύ αρχηγέ, πιστεύεις ότι σε δύο χρονάκια εγώ που ταλαιπωρούμε από τρελή μυωπία μια ζωή, θα σπεύσω έτσι απλά και εύκολα στο κοντινότερο νοσοκομείο, και έναντι ενός συμβολικού ποσού θα λύσω σε οκτώ λεπτά το πρόβλημά μου και “καθάρισα” ;;; Εντάξει, ότι πεις! Άλλωστε κοντός ψαλμός αλληλούια!!!

george optical

Το απόλυτο μέγιστο της διακριτικής ικανότητας του ματιού (αμφιβληστροειδή) ορίζεται από την πυκνότητα των κονιων και από το diffraction limit της κόρης και αυτό είναι περίπου 50 arcsec σε ιδανικές συνθήκες. Άρα μέγιστο θεωρητικό είναι το 20/10 όραση.

GREG

Τα είχε πει ο Ray Kurzweil στο The Singularity is near: When Humans Transcend Biology.
https://www.singularity.com/
https://youtu.be/7GcL3a4WK6M
Σύγκλιση ανθρώπου – μηχανής και βελτίωση ανθρώπινων δυνατοτήτων.
Ενίσχυση αισθήσεων, όρασης, ακοής, μνήμης κ.τ.λ., αντικατάσταση οργάνων και μελών, μέχρι τη μεταφορά όλης της συνείδησης στον υπολογιστή.

george optical

Μην πιστευετε οτι διαβαζετε ρε παιδια!Δεν θελω να σας χαλασω την χαρα αλλα οπως εγραψα παραπανω πρωτον δεν γινεται 3 φορες καλυτερη οραση (μεχρι 2 και αν) και δευτερον η δημιουργια φακου που θα μπορει να αλλαζει εστιαση για ολες τις αποστασεις ειναι πολυ μακρια και προυποθετει νανοτεχνολογια που δεν υπαρχει ακομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.