ODROID-U2, Mini PC με τετραπύρηνο επεξεργαστή και 2GB μνήμη RAM

Είσαι ο Κύρος Γρανάζης, σου αρέσει να πειραματίζεται με το ανοιχτό λειτουργικό σύστημα Linux ή Android; Η νέα εξελιγμένη γενιά “open development platform” της Hardkernel είναι εδώ και ονομάζεται ODROID-U2. Πάνω σε αυτή τη micro πλακέτα θα βρεις τετραπύρηνο επεξεργαστή Samsung Exynos 4412 Prime χρονισμένο στο 1.7GHz, μνήμη RAM 2GB, δύο θύρες USB 2.0 καθώς και μια θύρα Ethernet 10/100Mbps.

Η συσκευή απευθύνεται σε developers ή σε όλους όσους έχετε το μεράκι και την όρεξη να στήσετε το δικό σας mini PC συνδιάζοντας το αξεσουάρ που μπορείτε να βρείτε εδώ.

, ODROID-U2, Mini PC με τετραπύρηνο επεξεργαστή και 2GB μνήμη RAM

, ODROID-U2, Mini PC με τετραπύρηνο επεξεργαστή και 2GB μνήμη RAM

, ODROID-U2, Mini PC με τετραπύρηνο επεξεργαστή και 2GB μνήμη RAM

, ODROID-U2, Mini PC με τετραπύρηνο επεξεργαστή και 2GB μνήμη RAM

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
eddy

Αυτο ειναι,καιρο περημενα κατι τειτοιο!!!!!

Stregas

Αν ήταν πιο φτηνό (89$), θα το θεωρούσα καλή αγορά.

sosimple

Υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδεθεί κάρτα τηλεορασης ή δορυφορική κάρτα. Εκει υπερέχουν τα win ακόμα..

digekas

@sosimple: Έχει usb θύρα οπότε και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντίστοιχο tuner, εξάλλου τι λειτουργικό νομίζετε ότι τρέχουν οι περισσότερες τηλεοράσεις που έχουν media player;

Πετρος

Με το Raspberry Pi τι εγινε? Κυκλοφορησε τελικα?

giannischania

Στο site τους λένε οτι το στέλνουν με Fedex η EMS, μηπως ξερει κανεις αν θα πληρώσω τελωνείο;

mip

@giannischania για την αξία του κανονικά πρέπει να πληρώσεις, ωστόσο θα είναι μικρό το πακέτο και πιθανόν να περάσει χωρίς να ελεγχτεί. Προτίμησε EMS γιατί ακόμα και αν σταματήσει στο τελωνείο θα βγάλεις πολύ πιο εύκολα (και φθηνότερα) άκρη με τα ΕΛΤΑ Courier παρά με την ORBIT που αντιπροσωπεύει την FedEx.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Android Android gadgets Android Wear

LG G Watch R, Επίσημα με στρογγυλή οθόνη P-OLED και Android Wear

Ανακοινώθηκε επίσημα το LG G Watch R το πρώτο στρογγυλό smartwatch της εταιρείας με οθόνη τεχνολογίας P-OLED (όπως αυτή του G Flex) ανάλυσης 320×320 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 400 1.2GHz, μνήμη RAM 512MB, 4GB ενσωματωμένη μνήμη, μπαταρία 410 mAh και λειτουργικό σύστημα Android Wear.

Gear Android Android gadgets Android Wear

ASUS ZenWatch, Το πρώτο teaser video για το νέο wearable

Το ZenWatch θα είναι το πρώτο έξυπνο ρολόι της ASUS με λειτουργικό σύστημα Android Wear και όπως “μαρτυράει” το πρώτο teaser video της εταιρείας θα έχει μεταλλικές λεπτομέρειες. Εν αντιθέσει με τα στρογγυλά Motorola Moto 360 αλλά και το νέο LG G Watch R, το ZenWatch θα έχει μακρόστενο σχήμα και μάλλον γυαλί edge-to-edge.

Gear Android gadgets IFA 2014 LG

Η LG θα ανακοινώσει στρογγυλό smartwatch

Μετά τη Motorola και το Moto 360 η LG παίρνει σειρά και θα ανακοινώσει ένα στρογγυλό smartwatch σε μερικές ημέρες, κατά τη διάρκεια της έκθεσης IFA 2014. Το έξυπνο ρολόι χειρός – λογικά – θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα Android Wear και για να το διαδώσει η LG δημοσίευσε το παρακάτω teaser video.

Gear Android gadgets wearables

inWatch-Z, Ένα πραγματικά έξυπνο ρολόι με Android 4.2, Wi-Fi, GPS και Bluetooth

Το πιο ολοκληρωμένο έξυπνο ρολόι ονομάζεται inWatch-Z κοστίζει περίπου 150 ευρώ στην Κίνα και περιλαμβάνει οθόνη 1.6 ιντσών LCD με ανάλυση 240×240 pixels, υποδοχή για κάρτες SIM τηλεφωνικές κλήσεις, Wi-Fi, GPS, Bluetooth και τρέχει Android 4.2.2 Jelly Bean. Ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή MediaTek 1.2GHz με Mali-400MP GPU, RAM 1GB και μπαταρία 500 mAh.