Olympus Air A01: Open Platform camera με φακούς για smartphones

Οι φακοί κάμερας της Sony (QX10 και QX100), που ενσωματώνονταν στα smartphones λειτουργώντας ασύρματα, αποδείχθηκαν εξαιρετικά αργοί από θέμα απόδοσης αλλά και ασύμφοροι όσο αφορά την τιμή τους. Η Olympus, που πέρυσι αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε αυτό, ανακοίνωσε την Air A01 η οποία είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί σε iOS ή Adroid smartphones ασύρματα μέσω apps.

Η διαφορά της Olympus Air A01 είναι ότι πρόκειται για μια ανοιχτής πλατφόρμας κάμερα με ανταλλάξιμους φακούς που επιτρέπει την επικοινωνία με third-party εφαρμογές.

Από άποψη χαρακτηριστικών διαθέτει αισθητήρα τύπου LiVe MOS 16MP ανάλυση και επεξεργαστή εικόνας TruePicVII. Η κάμερα χρησιμοποιεί αισθητήρα Micro Four Thirds και είναι συμβατή με οποιοδήποτε φακό M.Zuiko. Η κάθε φόρτιση επαρκεί για 320 λήψεις.

Η Olympus Air A01 ανακοινώθηκε ότι θα βγει στην αγορά της Κίνας στις 6 Μαρτίου με τιμή 289? ενώ μαζί με τους φακούς (14-42mm f/3.5-5.6) θα κοστίζει 425 δολάρια.

olympus air a01, Olympus Air A01: Open Platform camera με φακούς για smartphones

olympus air a01, Olympus Air A01: Open Platform camera με φακούς για smartphones

Πηγή: 1,2

Δώρα Θεοχάρη

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΜΑΝΩΛΗΣ79

Γιατι να εχω μια τετοια ογκωδη συσκευη και να μην αγορασω μια mirrorless? Η τιμη μαζι με τους φακους αγγιζει τιμες ορισμενων dslr…

Gabriel

μμμ…παραξενα τα πράγματα…από την μια είναι ένα τούμπανο gadget για τους εραστές της φωτογραφίας.αλλά μετά λες γιατί να σκας τόσα λεφτά που μπορείς να πάρεις με 400$ άνετα μια mirrorless.

manolis tsagkarakis

μόνο για να μη κρατάς 2 συσκευές αλλά έτσι κι αλλιώς είναι δύο συσκευές… χμμμμμ…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Olympus

Samsung Galaxy S22 Ultra: Θα έχει κάμερα με τις ευλογίες της Olympus;

Ακούγεται έντονα ότι η OM Digital Solutions θα συνεργαστεί με τη Samsung και θα βάλει το όνομα Olympus στα smartphones του νοτιοκορεάτη κατασκευαστή smartphones.

Gear Olympus

Η Olympus επιτρέπει πλέον τη χρήση των mirrorless καμερών της ως webcam

Για την ώρα, η εφαρμογή υποστηρίζει μόνο υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, καθώς και μόλις πέντε μοντέλα της εταιρείας.

Gear Olympus

Olympus TG-5: Αδιάβροχη φωτογραφική με 4K video

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, η Olympus παρουσίασε την ανθεκτική TG-5 που είναι σε θέση να ανταπεξέλθει οποιαδήποτε κακουχία προσφέροντας παράλληλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για μια point-and-shoot κάμερα.

Gear Olympus

Olympus Stylus TG-Tracker: Επίσημα η action camera με τιμή 350 δολάρια

Μέχρι τώρα το πιο κοντινό που είχε η Olympus σε action camera ήταν οι σκληροτράχηλες εκδόσεις της σειράς point-and-shoots. Όμως, σήμερα ανακοίνωσε την Olympus Stylus TG-Tracker και ανήκει στη σειρά σκληρών μηχανών, TOUGH.