Olympus E-420, Komachi Kit περιορισμένης έκδοσης

, Olympus E-420, Komachi Kit περιορισμένης έκδοσηςΗ ειδική συσκευασία E-420 Komachi Kit, που πήρε το όνομά του από τη διάσημη Γιαπωνέζα ποιήτρια Ono no Komachi, που ήταν γνωστή για την ομορφιά της, ανταποκρίνεται επάξια σε όσα υπόσχεται το όνομά του. Η Olympus συνδυάζει τη μηχανή E-420 με το λεπτό pancake φακό ZUIKO DIGITAL 25mm 1:2.8 και παρουσιάζει ένα εξαιρετικά κομψό αποτέλεσμα. Το κιτ αυτό, διαθέτει τα πλεονεκτήματα μεγέθους και βάρους, που συμμορφώνονται προς το Σύστημα 4/3.

Το συνολικό μήκος του συνδυασμού του σώματος της μηχανής με το φακό δεν ξεπερνά τα 76.5mm – γεγονός που το καθιστά το μικρότερο σετ D-SLR παγκοσμίως – ενώ το συνολικό βάρος δεν υπερβαίνει τα 475g. Έτσι, οπτικά εξαρτήματα ελαχιστοποιημένων διαστάσεων και υψηλής ποιότητας, που εγγυώνται τις κορυφαίες επιδόσεις της σειράς D-SLR, μπορούν να μεταφερθούν και να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε με εξαιρετική άνεση και ευκολία. Η συμπεριλαμβανόμενη στη συσκευασία χειροποίητη δερμάτινη θήκη και λαβή, με μοντέρνο ρετρό σχεδιασμό, ολοκληρώνει έξοχα το σύνολο. Το κιτ Komachi διατίθεται σε περιορισμένες ποσότητες, ενώ περιλαμβάνει επίσης μία κάρτα μνήμης CompactFlash 1GB, ένα προστατευτικό κάλυμμα για την οθόνη LCD και ένα ειδικό πανί καθαρισμού του φακού.

Το Komachi Kit αξιοποιεί στο έπακρο τα πλεονεκτήματα του Προτύπου Τεσσάρων Τρίτων. Οι φωτογράφοι βρίσκουν την ποιότητα D-SLR σε μία άνευ προηγουμένου μικρή και ελαφριά μορφή. Το πακέτο συνδυάζει το πανίσχυρο σώμα της μηχανής E-420 με το λεπτό pancake φακό ZUIKO DIGITAL 25mm 1:2.8. Ο συνδυασμός αυτός καθιστά το συγκεκριμένο D-SLR κιτ με τη μεγαλύτερη ευκολία χρήσης και μεταφοράς της αγοράς. Και με τη μοντέρνα χειροποίητη δερμάτινη θήκη και το λουράκι της, σε κλασικό καφέ, είναι πάντα έτοιμη για μεταφορά. Η εργονομική E-420 D-SLR, που περιέχει 10 Megapixels στο μικρού μεγέθους σώμα της, διαθέτει δυνατότητα πλήρως χειροκίνητου ελέγχου, προκειμένου να ικανοποιήσει κάθε δημιουργική παρόρμηση. Προσφέρει όμως και απίστευτη ευκολία χρήσης με 28 διαφορετικές λειτουργίες λήψης, συμπεριλαμβανομένης και της επιλογής αυτόματης λήψης. Χάρη στην ενσωμάτωση του ειδικού συστήματος Supersonic Wave Filter (Φίλτρου Υπερηχητικών Κυμάτων), διασφαλίζεται η άριστη προστασία από τη σκόνη και η λήψη τέλειων φωτογραφιών. Εν τω μεταξύ, η λειτουργία Ζωντανής Απεικόνισης (Live View) επιτρέπει στους χρήστες την προεπισκόπηση εικόνων σε πραγματικό χρόνο στη φωτεινή οθόνη HyperCrystal II LCD 2.7”/6.9cm.

Ο λεπτός pancake φακός ZUIKO DIGITAL 25mm, με συνολικό μήκος μόλις 23,5mm και βάρος, που δεν υπερβαίνει τα 95g, αποτελεί την επιτομή των οπτικών εξαρτημάτων ελαχιστοποιημένων διαστάσεων, που εγγυώνται κορυφαίες επιδόσεις. Παρέχει στους χρήστες την ποιότητα εικόνας D-SLR στη μικρότερη συσκευασία. Αυτός ο εύχρηστος φακός είναι ιδανικός για καθημερινή χρήση, καθώς παρέχει μία οπτική γωνία, που αντιστοιχεί με 50mm (σε μία μηχανή 35mm) – μία οπτική γωνία πολύ κοντινή σε αυτή του ανθρώπινου ματιού. Επιπλέον, λόγω της προσκόλλησης προς το Πρότυπο Τεσσάρων Τρίτων διαθέτει εξαιρετική ευελιξία – και πλήρη συμβατότητα όχι μόνο με όλες τις μηχανές της σειράς E-System της Olympus, άλλα και με όλες τις υπόλοιπες μηχανές, που βασίζονται στο Πρότυπο των Τεσσάρων Τρίτων.

Το Komachi Kit της Olympus θα διατίθεται στην αγορά μόνο ως περιορισμένη έκδοση από τον Οκτώβριο του 2008.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Olympus

Samsung Galaxy S22 Ultra: Θα έχει κάμερα με τις ευλογίες της Olympus;

Ακούγεται έντονα ότι η OM Digital Solutions θα συνεργαστεί με τη Samsung και θα βάλει το όνομα Olympus στα smartphones του νοτιοκορεάτη κατασκευαστή smartphones.

Gear Olympus

Η Olympus επιτρέπει πλέον τη χρήση των mirrorless καμερών της ως webcam

Για την ώρα, η εφαρμογή υποστηρίζει μόνο υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, καθώς και μόλις πέντε μοντέλα της εταιρείας.

Gear Olympus

Olympus TG-5: Αδιάβροχη φωτογραφική με 4K video

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, η Olympus παρουσίασε την ανθεκτική TG-5 που είναι σε θέση να ανταπεξέλθει οποιαδήποτε κακουχία προσφέροντας παράλληλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για μια point-and-shoot κάμερα.

Gear Olympus

Olympus Stylus TG-Tracker: Επίσημα η action camera με τιμή 350 δολάρια

Μέχρι τώρα το πιο κοντινό που είχε η Olympus σε action camera ήταν οι σκληροτράχηλες εκδόσεις της σειράς point-and-shoots. Όμως, σήμερα ανακοίνωσε την Olympus Stylus TG-Tracker και ανήκει στη σειρά σκληρών μηχανών, TOUGH.