Olympus OM-D E-M5, Ψηφιακή φωτογραφική Micro Four Thirds

Η Olympus ανακοίνωσε την compact DSLR ψηφιακή φωτογραφική μηχανή OM-D E-M5 με φακούς Micro Four Thirds που καταφέρνουν να δημιουργήσουν ακόμα μικρότερες σε μέγεθος συσκευές με τα ίδια καλά χαρακτηριστικά και την απόδοση μεγαλύτερων DSLR μοντέλων με εναλλασσόμενους φακούς. Ο αισθητήρας της Olympus OM-D E-M5 είναι 16.1 Megapixels και η οθόνη 3 ιντσών.

Το βασικό kit κάμερας και φακού θα είναι με τον M.Zuiko Digital ED 12-50mm f/3.5-6.3 EZ και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2012 με τιμή 1300 δολάρια Αμερικής (980 ευρώ).

, Olympus OM-D E-M5, Ψηφιακή φωτογραφική Micro Four Thirds

, Olympus OM-D E-M5, Ψηφιακή φωτογραφική Micro Four Thirds

, Olympus OM-D E-M5, Ψηφιακή φωτογραφική Micro Four Thirds

, Olympus OM-D E-M5, Ψηφιακή φωτογραφική Micro Four Thirds

, Olympus OM-D E-M5, Ψηφιακή φωτογραφική Micro Four Thirds

, Olympus OM-D E-M5, Ψηφιακή φωτογραφική Micro Four Thirds

, Olympus OM-D E-M5, Ψηφιακή φωτογραφική Micro Four Thirds

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alessio

1st. N.i.k.o.n

..& άντε να ξεπεσουμε σε καμία Canon (γνωστα κ ως “κανόνια”..) μετά δεν υπάρχει τπτ…
(*Ask any Pro u want!!!) | Alessio

giannis chania

Πανέμορφη!!

GiannisWST

Πραγματικα δε ξερω τι κανουν στην olympus…τι πινουν? το εχουν χασει.. Εγκατελειψαν τα 4/3 για να πανε στα micro4/3 και εδω? η καλη σειρα e system πηγε αγραφτη δηλαδη!

Φανταζομαι οτι εχει electronic viewfinder. Ετσι οπως το βλεπω ναι. Δε βλεπω καθρεφτη, ειναι κ m4/3. Αντι να λεμε που υπαρχουν οι dslr και βλεπεις στο σκοταδι τελεια μεσω αντανακλασης τωρα σου ερχεται αυτο, με e-view.. Να μετρας κουκιδες ηλεκτρονικες μεσα απο το σκοπευτρο. Τι να πω, δεν ειναι τυχαια που canon, nikon και πλεον sony πρωτες. Τα 4/3 στα μικρα σωματα ηταν τελεια, μια e420, 450 ηταν τρομερα εργαλεια. Ειχα e520 και το λεω εκ πειρας. Ποτε μια βελτιωμενη pen δε θα συγκρηθει με dslr, οσο βαρος και να κερδιζεις. Κριμα τους ας μαζεψουν τα χαμενα τις αγορας, δε θα παρουμε ολοι pen εξαλλου. Μονοι τους βγαζουν τα ματια τους.

Μαρεσει που το techblog ασχολειται και με τετοια παντως!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Olympus

Samsung Galaxy S22 Ultra: Θα έχει κάμερα με τις ευλογίες της Olympus;

Ακούγεται έντονα ότι η OM Digital Solutions θα συνεργαστεί με τη Samsung και θα βάλει το όνομα Olympus στα smartphones του νοτιοκορεάτη κατασκευαστή smartphones.

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear Olympus

Η Olympus επιτρέπει πλέον τη χρήση των mirrorless καμερών της ως webcam

Για την ώρα, η εφαρμογή υποστηρίζει μόνο υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, καθώς και μόλις πέντε μοντέλα της εταιρείας.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.