Olympus Pen E-P1, Η αναβίωση του θρύλου

Το 1959, η Olympus αλλάζει το πρόσωπο της φωτογραφίας με τη συνέχεια μιας απλής ιδέας, δημιούργησε μια φωτογραφική μηχανή εύκολη στη χρήση και στη μεταφορά, όπως ένα στυλό. Σχεδιασμένη από τον γκουρού του στυλ Yoshihisa Maitani… η Olympus Pen προκάλεσε ραγδαία άνοδο των φωτογραφικών μηχανών που θα διαρκούσε μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’70. Σήμερα ο θρύλος ξαναγεννιέται με ψηφιακή μορφή ανακοινώνοντας την E- P1.

, Olympus Pen E-P1, Η αναβίωση του θρύλου

Αυτό το πρώτο μοντέλο Micro Four Thirds (4/3) της Olympus που θα «ταράξει τα νερά» καταφθάνει σε μια εποχή που οι καθρέφτες δεν είναι πλέον απαραίτητο στοιχείο για τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με τους εναλλάξιμους φακούς. Το απίστευτα μικρό μέγεθος, το ύφος ρετρό, και η ευκολία στη χρήση είναι τάσεις προς το παρελθόν της Olympus Pen. Επιπλέον, η ποιότητα D-SLR και το πλήθος των νέων τεχνικών χαρακτηριστικών προσδιορίζουν την E-P1 ως την κυρίαρχη καινοτομία στην μελλοντική τεχνολογική ανάπτυξη της Olympus. Τώρα ο καθένας μπορεί να έχει το καλύτερο: Υψηλή ποιότητα σχεδιασμού και απόδοση D-SLR.

Όταν ο Maitani σχεδίασε αρχικά την πρώτη από τις πολλές φωτογραφικές μηχανές Pen, δεν θα μπορούσε να υποψιαστεί ότι άρχιζε μια επανάσταση. Με πωλήσεις πάνω από 17 εκατομμύρια μηχανές, η Pen έγινε μια από την πιο έμπιστη, δημοφιλή, και επιτυχημένη σειρά φωτογραφικών μηχανών που έγινε ποτέ. Η αφαίρεση της μονάδας καθρεφτών στον 21ο αιώνα έχει επαναφέρει τη θρυλική σειρά.

Πέντε δεκαετίες αργότερα, η Ε-P1 υπόσχεται να τιμήσει τη μνήμη των διάσημων σπουδαίων πατέρων της. Υποδέχεται την αρχή της επόμενης γενιάς της ψηφιακής εποχής. Εκτός των πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας imaging της Olympus, η νέα εξαιρετικά-συμπαγής υβριδική συσκευή μπορεί ακόμη να εγγράψει ταινίες υψηλής ανάλυσης HD με ήχο και καταπληκτικά, δημιουργικά αποτελέσματα γνωστά όπως η φωτογράφιση στατικών θεμάτων Εκτός από την εφαρμογή των Τεχνικών Φίλτρων, περιλαμβάνει την δυνατότητα της ποικιλίας του βάθους πεδίου, της γωνίας θέασης, και της αυτόματης εστίασης κατά την διάρκεια της εγγραφής.

Olympus Pen E-P1
– Σύστημα Micro Four Thirds (4/3)
– Σχεδιασμός με μεταλλικό φινίρισμα
– Νέος αισθητήρας Live MOS με ανάλυση 12,3 Megapixels
– Κάρτα μνήμης SD (συμβατότητα με SDHC)
– Μεγάλη οθόνη HyperCrystal LCD 7.6cm/3.0”
– Αισθητήρας εικόνας TruePic V
– Ενσωματωμένο σύστημα IS με μέγιστη αποτελεσματικότητα 4 EV βήματα
– Προσαρμογέας για όλους τους φακούς ZUIKO DIGITAL & OM
– Νέο ανεπτυγμένο GUI για εύκολη λειτουργία μέσω του Live Control
– Αυτόματη αναγνώριση των κοινών σκηνών πιθανόν με το i-Auto
– 20 λειτουργίες λήψης (5 λειτουργίες έκθεσης, λειτουργία i-Auto, λειτουργία 14 σκηνών
– Διασύνδεση TV HDMI
– Έγγραφή ήχου Linear PCM
– Διασύνδεση Hi-Speed USB 2.0
– Τρία καρέ ανά δευτερόλεπτο με διαδοχική λήψη ( μέγ. 14 σε λειτουργία RAW)
– ISO 100-6400 για μεγάλο εύρος ευαισθησίας
– Ευέλικτες λειτουργίες bracketing functions για ισορροπία λευκού και έκθεσης
– Ταυτόχρονη εγγραφή RAW και JPEG

, Olympus Pen E-P1, Η αναβίωση του θρύλου

, Olympus Pen E-P1, Η αναβίωση του θρύλου

, Olympus Pen E-P1, Η αναβίωση του θρύλου

, Olympus Pen E-P1, Η αναβίωση του θρύλου

, Olympus Pen E-P1, Η αναβίωση του θρύλου

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Antonis

Διάβασα το review της Olympus Pen εδώ και μου άρεσε πολύ! Στα Multirama την έχουν 679, μια χαρά μου φαίνεται η τιμή, αν είναι τόσο καλή!

Kazabubu

Me ta idia xrhmata mporeis na pareis poly dynatoteri DSLR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Olympus

Samsung Galaxy S22 Ultra: Θα έχει κάμερα με τις ευλογίες της Olympus;

Ακούγεται έντονα ότι η OM Digital Solutions θα συνεργαστεί με τη Samsung και θα βάλει το όνομα Olympus στα smartphones του νοτιοκορεάτη κατασκευαστή smartphones.

Gear Olympus

Η Olympus επιτρέπει πλέον τη χρήση των mirrorless καμερών της ως webcam

Για την ώρα, η εφαρμογή υποστηρίζει μόνο υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, καθώς και μόλις πέντε μοντέλα της εταιρείας.

Gear Olympus

Olympus TG-5: Αδιάβροχη φωτογραφική με 4K video

Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, η Olympus παρουσίασε την ανθεκτική TG-5 που είναι σε θέση να ανταπεξέλθει οποιαδήποτε κακουχία προσφέροντας παράλληλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για μια point-and-shoot κάμερα.

Gear Olympus

Olympus Stylus TG-Tracker: Επίσημα η action camera με τιμή 350 δολάρια

Μέχρι τώρα το πιο κοντινό που είχε η Olympus σε action camera ήταν οι σκληροτράχηλες εκδόσεις της σειράς point-and-shoots. Όμως, σήμερα ανακοίνωσε την Olympus Stylus TG-Tracker και ανήκει στη σειρά σκληρών μηχανών, TOUGH.