Olympus VH-510, H δύναμη των PEN σε compact ψηφιακή φωτογραφική

O γνωστός, σε γνώστες και μη, επεξεργαστής της Olympus που κάνει πράγματα και θαύματα στις μηχανές PEN είναι πλέον διαθέσιμος και σε compact μηχανή. H Olympus αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες, αλλά και την επιτυχία των TruePic V και VI και να τους ενσωματώσει σε μία compact μηχανή, την VH-510.

Έτσι, η VH-510 μπορεί και διαθέτει την ποιότητα της εικόνας και την ταχύτητα επεξεργασίας που διακρίνει τις μηχανές PEN. Σε επίπεδο marketing, η Olympus έχει μετονομάσει την εν λόγω τεχνολογία σε iHS, όνομα που προέρχεται από τα αρχικά High-sensitivity (υψηλή ευαισθησία) και High-speed (υψηλή ταχύτητα). Ως εκ τούτου, η VH-510, η οποία διαθέτει φακό ευρυγώνιο (25mm) zoom (x8), μπορεί και κάνει λήψη ταινιών Full HD σε φορμά MOV, ενώ διαθέτει δύο συστήματα σταθεροποίησης της εικόνας.

Αυτά είναι η μετακίνηση του αισθητήρα και η λήψη με υψηλή ευαισθησία από τον αισθητήρα backlit CMOS. Το σημαντικότερο όμως κληροδότημα των PEN στη νέα VH-510 είναι η εκτεταμένη συλλογή από δώδεκα –παρακαλώ– Magic Filters, συλλογή που μέχρι τώρα έκανε μόνο τις mirrorless μηχανές της Olympus να ξεχωρίζουν. Αυτά είναι τα Pop, Pin Hole, Fisheye, Drawing, Soft Focus, Punk, Watercolor, Sparkle, Miniature και Reflection, με τις πρόσφατες προσθήκες από τον TruePic VI των Dramatic και Fragmented.

Αν τυχαίνει να έχετε κοπέλα αυτόν τον καιρό, θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα τα Beauty mode/ Beauty make, τα οποία κάνουν εσένα να δείχνεις όμορφος και την κοπέλα πριγκίπισσα. Αν δε έχετε και ζωντανό στο σπίτι (κατοικίδιο), τότε η Olympus VH-510 σας έρχεται κουτί καθώς διαθέτει και Pet mode. Δεν απουσιάζει 3D Photo function για τρισδιάστατες λήψεις, οι οποίες όμως αναπαράγονται σε HDTV με αυτή τη δυνατότητα. H Olympus VH-510 είναι συμβατή με κάρτες Eye-Fi για άμεσο upload των φωτογραφιών και των video.

, Olympus VH-510, H δύναμη των PEN σε compact ψηφιακή φωτογραφική

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς

Συγχαρητήρια στο techblog για την όλο και αυξανόμενη προσφορά άρθρων για την φωτογραφία!

Κώστας Βλαχάκης

Λουκάς, Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια 🙂

O Περικλής Ζωγράφος είναι νέος συνεργάτης του Techblοg αλλά παλιά καραβάνα στο χώρο της φωτογραφίας και της εικόνας.

Έχουμε ως στόχο τουλάχιστον ένα νέο για φωτογραφικές κάθε μέρα.

noJobs

Πλάκα έχει o Περικλής! Τι θα γίνει πρώτα, θα βρει το μπακούρι του άρθρου κοπέλα, ή θα πάρει την Olympus; LOL!

Κώστας Βλαχάκης

Μπορεί να έχει κατοικίδιο… :p

baggos

Μια ερώτηση τιμουλα ξέρουμε??

Κώστας Βλαχάκης

Ανακοινώθηκε πριν δύο εβδομάδες, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την τιμή της.
Τιμή και διαθεσιμότητα είναι από τα πρώτα που αναφέρουμε στα άρθρα μας αν τα γνωρίζουμε 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Olympus

Samsung Galaxy S22 Ultra: Θα έχει κάμερα με τις ευλογίες της Olympus;

Ακούγεται έντονα ότι η OM Digital Solutions θα συνεργαστεί με τη Samsung και θα βάλει το όνομα Olympus στα smartphones του νοτιοκορεάτη κατασκευαστή smartphones.

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear Olympus

Η Olympus επιτρέπει πλέον τη χρήση των mirrorless καμερών της ως webcam

Για την ώρα, η εφαρμογή υποστηρίζει μόνο υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, καθώς και μόλις πέντε μοντέλα της εταιρείας.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.