Ortustech, Η πρώτη οθόνη 3D Full HD στις 4.8 ίντσες

Αν η οθόνη τεχνολογίας Retina του iPhone 4 σας είχε εντυπωσιάσει με την αναλογία pixel προς ίντσα, τότε η νέα οθόνη της εταιρείας Ortus θα σας πάρει τα μυαλά. Όχι μόνο επιτυγχάνει το απίστευτο νούμερο των 458 pixel ανά ίντσα (ppi), αλλά παράλληλα μας προσφέρει και 3D εμπειρία με τα εδικά γυαλιά.

Η Ortus είχε παρουσιάσει πριν από ένα χρόνο την πρώτη της οθόνη 4.8 ιντσών με ανάλυση 1920×1080 pixels, αλλά με τη χρήση ενός ειδικού film με το όνομα Arisawa Xpol κατάφερε πλέον να τη μετατρέψει και σε 3D. Κατά τη χρήση του 3D κάθε μάτι “βλέπει” ανάλυση 1920×540 pixels, αφού η συγκεκριμένη τεχνολογία ουσιαστικά διαχωρίζει το περιεχόμενο της οθόνης σε δύο κομμάτια, ένα για κάθε μάτι.

Η οθόνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε 3D βιντεοκάμερες για επί τόπου προβολή του περιεχομένου τους ή ακόμα και σε φορητές παιχνιδομηχανές, αφού το μέγεθος της είναι παρόμοιο για παράδειγμα με αυτό της οθόνης που θα χρησιμοποιεί το Sony NGP. Όπως και να’ χει το 3D μπαίνει αργά αλλά σταθερά στη ζωή μας και στα επόμενα ένα με δύο χρόνια αναμένεται να αποτελεί ένα στάνταρ χαρακτηριστικό των οθονών κάθε μεγέθους.

, Ortustech, Η πρώτη οθόνη 3D Full HD στις 4.8 ίντσες

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
teodore88

τα fullHD tablets που λεγαμε σε προηγουμενο αρθρο.. this is genesis 😀 ..458 ppi! το ματι με δυσκολια αντιλαμβανεται τα 300 ppi ..απο κει και περα, ειναι νουμερα εντπωσιασμου! το μονο που μ ρχεται στο μυαλο που μπορει να βοηθησει αυτη η αναλογια πιξελ ανα ιντζα ειναι στις amoled που θα εξαφανισει εντελως το πιξελιασμα! που ειναι το μονο αδυνατο σημειο τους..

kokour1986

” Η Ortus είχε παρουσιάσει πριν από ένα χρόνο την πρώτη της οθόνη 4.8 ιντσών με ανάλυση 1920×1080 pixels, αλλά με τη χρήση ενός ειδικού film με το όνομα Arisawa Xpol κατάφερε πλέον να τη μετατρέψει και σε 3D. Κατά τη χρήση του 3D κάθε μάτι «βλέπει» ανάλυση 1920×540 pixels, αφού η συγκεκριμένη τεχνολογία ουσιαστικά διαχωρίζει το περιεχόμενο της οθόνης σε δύο κομμάτια, ένα για κάθε μάτι. ”

960×1080 γιατί την χωρίζει κάθετα και όχι οριζόντια.

georgecm

Βασικα την χωριζει οριζοντια, σαν να κοβει σε λωριδες τη οθονη και η 1η να αντιστοιχει στο αριστερο ματι, η 2η στο δεξι κλπ. Συνεπως η αναλυση που μικραινει ειναι η καθετη των 1080p 😉

Giorgos

Τι είπα; Το Full HD πάλιωσε! Eίναι η σειρά του Ultra HD!

michalis_Mclaren

Βρε λές να δούμε καμιά τέτοια σε Super Amoled στο Galaxy S III ? πάω και το τσιμπάω κατευθείαν!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.