PAL-V One, Το sports car τρίκυκλο που μπορεί να πετάξει

Ο άνθρωπος ονειρεύεται εδώ και χρόνια να μπορέσει να αποκτήσει ένα όχημα που να μπορεί να πετάει. Οι δημιουργοί του PAL-V One (το όνομα σχηματίζεται από τις λέξεις Personal Air and Land Vehicle, δηλαδή προσωπικό όχημα Αέρος και Εδάφους) έκαναν τα όνειρα πραγματικότητα με τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις στην Ολλανδία να στέφονται με απόλυτη επιτυχία.

Το τρίκυκλο αυτό μοιάζει με μοτοσυκλέτα, όχημα προσωπικής μεταφοράς, κάψουλα από το μέλλον και ελικόπτερο, όλα μαζί σε ένα σχέδιο που καταφέρνει να είναι ελκυστικό στο βλέμμα. Πρόκειται για ένα όχημα που έχει αυτονομία 1.200 Km, ως αυτοκίνητο και 350 έως 500 Km ως αεροσκάφος. Τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος πιάνει με άνεση τα 180 Km/h. Ο οδηγός του περνά από ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης 20 έως 30 ωρών και μετά το μόνο που χρειάζεται είναι ένας διάδρομος 165 μέτρων προκειμένου να μπορεί να απογειωθεί. Στο δρόμο, τρέχει σαν μοτοσικλέτα και παίρνει απολαυστικές κλίσεις στις στροφές. Εάν θέλετε να το αγοράσετε, όμως, ατυχήσατε, γιατί θα αργήσει πολύ να μπει σε κανονική παραγωγή.

, PAL-V One, Το sports car τρίκυκλο που μπορεί να πετάξει

, PAL-V One, Το sports car τρίκυκλο που μπορεί να πετάξει

, PAL-V One, Το sports car τρίκυκλο που μπορεί να πετάξει

, PAL-V One, Το sports car τρίκυκλο που μπορεί να πετάξει

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lambros

Είναι ό,τι πιο ωραίο έχω δει.Είναι καταπληκτικό!!!

zak91

Απίστευτο!!! Μ αρεσει πολυ!!! Αντε να παιρνει κανεις κανα τετοιο μπας και μειωθει το μποτιλιαρισμα στους δρομους! :ρ Εκτος αν απλα παρουμε το μποτιλιαρισμα απο το εδαφος και το μεταφερουμε στον αερα!!! χαχαχχαχα Δεν σκεφτονται ομως και τους πακιστανους στα φαναρια… αυτοι τι θα καθαριζουν; :ρ Περα απο την πλακα ομως ειναι πολυ ωραια ιδεα και απ’ οτι λεει και το βιντεο σε καμια 10αρια χρονια θα το δουμε και στη παραγωγη. Και θα θυμομαστε οτι το ειχαμε διαβασει καποτε στο techblog! 🙂

kostis

και αν κατα την πτηση χαλασει τι γινεται??? εχετε γεια μανουλες???

Nick

Να δω την ελληνική οδηγική παιδεία να μεταφέρεται στους αιθέρες και τι στο κόσμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.