Panasonic DMC-GF5, Η νέα Lumix στη σειρά G

Η σειρά Panasonic Lumix G διακρίνεται για το μικρό μέγεθος των ψηφιακών μηχανών που φιλοξενεί στο logo της, όπως επίσης για την ποιότητα και την ευελιξία τους. Η GF5 είναι σημαντικά διαφοροποιημένη στη σχεδίαση από τις προηγούμενες μηχανές της σειράς, επιδεικνύοντας σώμα με τονισμένες καμπύλες – για την καλύτερη σταθεροποίηση της – ενώ το μέγεθος της είναι λίγο, αλλά φανερά μικρότερο από αυτό της GF3.

, Panasonic DMC-GF5, Η νέα Lumix στη σειρά G

H εικόνας της δημιουργείται από έναν νέο αισθητήρα Live MOS με 12,1 Megapixel ανάλυση, με τον επεξεργαστή Venus Engine να έχει υποστεί επίσης redesign. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ο ελάχιστος θόρυβος της εικόνας ακόμη και κάτω από αμυδρό φωτισμό και με τη μέγιστη τιμή ευαισθησίας ISO12800. Το σύστημα μείωσης του θορύβου είναι δύο επιπέδων, 3DNR (3D Noise Reduction) και MNR (Multi-process Noise Reduction), επιτρέποντας τόσο οι φωτεινές όσο και οι σκοτεινές περιοχές της εικόνας να αποδίδονται σωστά, με ελάχιστο θόρυβο, ακόμη και σε υψηλές ευαισθησίες – πάντα σύμφωνα με την Panasonic.

Επιπλέον, το σύστημα AF είναι αστραπιαίο, με την Panasonic να δίνει χρόνο εστίασης 0,09 του δευτερολέπτου. Διαθέσιμο επίσης είναι mode Touch AF από την οθόνη αφής της GF5, με διαγώνιο 3’’ και ανάλυση 920kdot. Στις προδιαγραφές της DMC-GF5 περιλαμβάνονται 14 ψηφιακά φίλτρα, όπως και δυνατότητα λήψης video HD 1080i σε φορμά AVCHD. H compact μηχανή της Panasonic θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, με χειροκίνητο κλασικό φακό 14-42mm και λίγο ακριβότερη με 14-42mm με ηλεκτροκίνητο zoom – power zoom.

, Panasonic DMC-GF5, Η νέα Lumix στη σειρά G

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema featured LG Panasonic

You.gr: Τηλεοράσεις και Euro 2020 – Σήκωσέ τις!

Το Euro 2020 μπορεί να ακυρώθηκε το προηγούμενο έτος λόγω του COVID-19 αλλά φαίνεται πως “τίποτα-τίποτα δεν το σταματά” και ετοιμάζεται να κάνει σέντρα την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Home Cinema Panasonic

Panasonic: Νέα σειρά τηλεοράσεων OLED για το 2021

Η Panasonic συμπλήρωσε τη ναυαρχίδα JZ2000 με τις νέες σειρές JZ1500, JZ1000 και JZ980, με τις τρεις τελευταίες διαθέσιμες σε μεγέθη 65 ιντσών, 55 ιντσών και τη νέα για το 2021, 48 ιντσών.

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Reviews featured Hands-on Panasonic

Panasonic TX-65HZ2000 review: Γιορτή για τα μάτια!

Η πιστότητα της εικόνας και χρώματος είναι η καλύτερη που έχω δει ποτέ. Γιορτή για τα μάτια! Ο ήχος; Καλύτερος και από εξωτερικά soundbars.