Panasonic DMC-G3, Με 16 Megapixel και 1080p video

H Panasonic παρουσίασε τη νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή υψηλών απαιτήσεων με την ονομασία Panasonic Lumix DMC-G3. Η συσκευή αποτελεί τον διάδοχο της επιτυχημένης DMC-G2 και προσφέρει μεγαλύτερη ανάλυση στην καταγραφή φωτογραφιών και βίντεο, αλλά και οθόνη αφής με δυνατότητες που θυμίζουν smartphone. Η διάθεση της θα ξεκινήσει κάπου στα μέσα Ιουνίου.


, Panasonic DMC-G3, Με 16 Megapixel και 1080p video

Η Panasonic Lumix DMC-G3 αποτελεί τη νέα πρόταση της ιαπωνικής εταιρίας στην αμέσως χαμηλότερη κατηγορία μετά τις DSLR επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές. Συνδυάζει το χαμηλό βάρος και την compact κατασκευή, με σημαντικές δυνατότητες όπως η καταγραφή φωτογραφιών ανάλυσης μέχρι και 16 MP και η εγγραφή βίντεο σε ανάλυση Full HD στα 30 fps.

Εντυπωσιακή προσθήκη είναι αυτή της οθόνης αφής LCD η οποία προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να κάνει focus στο σημείο που ακουμπάμε, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα νέα smartphones. Φυσικά δεν λείπει η έξοδος HDMI για την προβολή φωτογραφιών και βίντεο απ’ ευθείας στην τηλεόραση μας, ενώ το στοιχείο που διαφημίζει η εταιρία ως ιδιαίτερα σημαντικό είναι ο πολύ μικρός χρόνος που απαιτεί για τη λήψη φωτογραφίας.

Η τιμή της μαζί με τον φακό 14-42mm Zoom Lens Kit θα διαμορφώνεται στα 700 δολάρια και η διάθεση της στην αγορά της Αμερικής θα ξεκινήσει στα μέσα περίπου Ιουνίου σε διάφορους χρωματισμούς.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Στείρος

Από οπτικό zoom πως πάει;

Στέλιος

Καλή δείχνει, αλλά $700 ( = €487.97) ?
Με αυτά τα λεφτά παίρνεις μια
καλή DSLR που αποδίδουν και πολύ καλά.

Το έχω απορία…

Μήπως η Touch Screen (+ το software της)
του ανέβασε τόσο την τιμή?

#FN$#

@Στέλιος: Βασικά, με 500ε δεν παίρνεις καλή dslr οπότε αυτό είναι 1 θέμα. Από την άλλη, δε νομίζω όταν έρθει Ελλάδα να κάνει μόνο 500ε αλλά μάλλον κανα κατοστάρικο παραπάνω. Ίσως ακόμη παραπάνω. Οπότε, ναι, με 700ε παίρνεις 1 dslr! 😛

Και λογικά, η οθόνη αφής είναι 1 παράγοντας αύξησης τιμής.

@Γιώργος Στείρος: Όσο για το οπτικό zoom, αυτό εξαρτάται από τον φακό που έχει πάνω, καθώς μπορείς να αλλάζεις τους φακούς μόνος σου, ανάλογα με τις ανάγκες {και την τσέπη σου φυσικά!}.

dimitris

Εδώ καλά καλά δεν έχει έρθει στην Ελλάδα η G2 θα έρθει η G3?? Άσε που και να έρθει κάποια στιγμή, θα είναι πανάκριβη καθώς η G2 εδώ έχει 700 και 1000 ευρώ ενώ στο εξωτερικό κάπου στα 500+. Η G2 πάντως είναι από τις καλύτερες που κυκλοφορούν και μπορεί και τα «ρίξει» άνετα σε canon και Nikon (ακριβά μοντέλα) αφήνοντας τες πίσω. Η Panasonic έχει κάνει πολύ καλή δουλειά αναδεικνύοντας την G2 για το 2010-2011 καλύτερη μηχανή σε εκθέσεις. όπως φαίνετε απλώς την αναβαθμίζει για να την κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστική. Μακάρι να την δούμε σύντομα και σε καλή τιμή!!

Nik

Ολες οι dslr μπορούν να προσφερουν καλύτερη ποιοτητα εικονας. Δεν προσφερουν όλες ομως full hd video(οι περισσοτερες ούτε καν video). Έπειτα κ η οθόνη αφής έχει το τιμημα της. Κατά τη γνωμη μου αν ειναι καποιος να δωσει 700 ευρώ για αυτη ας αγοράσει καλυτερα μια φθηνή dslr (πάνω κατω 400 ευρώ)(καλυτερες φωτογραφίες θα βγαλει) + μια βιντεοκάμερα με τα λεφτα που του έμειναν.

Γιώργος Τσ.

Λογικά θα είναι μαζί με φακό…Εάν όχι δεν συμφέρει καθόλου…Με 700€ παίρνεις την Nikon D90 μαζί με φακό 18-55mm και είσαι αρχηγός…Σίγουρα πολύ καλύτερη…Βέβαια αν έχεις πολλά λεφτά δίνεις δυο χιλιαρικάκια και παίρνεις 3-4 καλούς φακούς, που θα απογειώσουν όποια(που λέει ο λόγος..!) DSLR και να έχεις…!

Ιωάννης Π.

Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την κατηγορία, μαλλον περισσότερο στοχέυει στο lifestyle με όσα επαγγελματικά χαρακτηριστικά μπορεί.
Αυτό που δεν μπορώ με ΤΙΠΟΤΑ να καταλάβω είναι οι Sony NEX! compact με φακό απο slr :S

Θοδωρής

Φίλε Ιωάννης Π

Οι Sony NEX-3/5 είναι μια κατηγορία από μόνες τους. Τρελές δυνατότητες σε ένα πολύ μικρό σώμα σε σχέση πάντα με τις DSLR, καθώς χτυπάει πάρα πολλές (πιο ακριβές από τις NEX) στα ίσια σε ποιότητα εικόνας, διαστάσεις και βάρους κάμερας αλλά και design 😉

Σαν κάτοχος NEX-3 και φακού Voigtlander Nokton classic 35mm F1.4 (και μερικούς άλλους) μπορώ να σου πω ότι απλά “σκοτώνει”. Μεγάλο μείον , αλλά όχι για όλους, η έλλειψη EVF (Electronic Viewfinder). Δεν είναι επαγγελματική DSLR αλλά μπορείς να κάνεις πάρα πολλά που θα έκανες και με μια DSLR, ακόμα και επαγγελματικά πράγματα, όπως το γύρισμα ενός video clip 😉

Με τις τιμές τους μειωμένες πλέων είναι μια πάρα πολύ καλή λύση …

Ο καθένας βέβαια έχει το δικό του γούστο 😉

Πάντα φιλικά
Θοδωρής

Στέλιος

Είμαστε δηλαδή σίγουροι ότι δεν κατατάσσεστε στις DSLR?

Η DSLR είναι μηχανές με μονό κάτοπτρο
προ του κυττάρου στο κλείστρο (από όσο ξέρω δηλαδή)

Τι διαφορετικό έχει η Lumix από μια κοινή DSLR?

Μπορεί κάποιος που γνωρίζει το θέμα να με διαφωτίσει?

Ιωάννης Π.

Θοδωρή, εγώ βλέπω τα περισσότερα αρνητικά πάντως.
-Δεν έχει το grip μιας dslr -δεν μπορεί να δεχτεί αξεσουάρ (φλας των dslr) – εχεις τα αρνητικά του να αλλάζεις φακούς (σκόνη-ευκολια χρησης) -μέγεθος που σε αναγκάζει να την κουβαλας περιπου ως dslr αλλα ουτε ως compact στην τσέπη! -και άλλες πολλές λεπτομέριες
Σηγουρα η ποιότητα των φωτογραφιών είναι πολύ ανώτερη των κοινων compact, αλλα αν είναι να πας στο επομενο σκαλί κάνε ολόκληρο το βημα.

Φιλικά
Ιωάννης

#FN$#

Αν δεν κάνω λάθος, οι μηχανές αυτές είναι mirrorless, αυτό είναι δλδ που τις διαφοροποιεί από τις dslr.

#FN$#

Αα, κ φλας μπορεί να δεχτεί κανονικά, έχει κανονικό hot shoe δλδ.

Θοδωρής

Φίλε Ιωάννη

Η NEX-5 έχει πολύ καλό grip. Η 3 όχι, είναι αλήθεια. Λύσεις για extra flash υπάρχουν στη NEX-5 ;). Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου ότι είναι μειονέκτημα η αλλαγή φακών!!! Το ίδιο κάνεις και στις DSLR. Υπερθετικό είναι! Γίνεται πολύ εύκολα μηχανή τσέπης καθώς μπορεί να πάρει όποιον φακό θες. Υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλοί φακοί που είναι πραγματικά μικροί. Στην DSLR ότι φακό και να βάλεις, θέλεις τσάντα 😉

Είπαμε, δεν είναι DSLR, αλλά πολλές τις χτυπάει. Όχι όλες, προς θεού. Συμφωνώ ότι αν θες να πας στο επόμενη σκαλί πας σε μια πιο καλή DSLR, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορείς να κάνεις με την μικρή NEX.

Αν το ψάξεις περισσότερο θα δεις ότι είναι πάρα πολύ καλή και τίμια λύση.

Φιλικά
Θοδωρής

υγ: Είμαστε όμως τελείως offtopic και θα μας φάει ο Κώστας :p. Μην το ρημάξουμε το post 🙂

Στέλιος

Ακούστε, συγκριτικά μιλώντας,
Η Sony SLT-A55 είχε πολύ καλύτερα
χαρακτηριστικά από την Lumix DMC-G2.
Και είχαν πολύ κοντινή τιμή.

Θα καταφέρει η DMC-G3 Να ξεπεράσει την SLT-A55
σε χαρακτηριστικά ή θα έχουμε μιαν ισοπαλία στην ίδια τιμή?

Δεν θα ξέρουμε εάν δεν βγει στην αγορά πρώτα και δοκιμαστεί….

Εγώ αρχίζω να το σκέπτομαι σοβαρά να
την προτιμήσω εάν έχει πιο γρήγορο κλείστρο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema featured LG Panasonic

You.gr: Τηλεοράσεις και Euro 2020 – Σήκωσέ τις!

Το Euro 2020 μπορεί να ακυρώθηκε το προηγούμενο έτος λόγω του COVID-19 αλλά φαίνεται πως “τίποτα-τίποτα δεν το σταματά” και ετοιμάζεται να κάνει σέντρα την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Home Cinema Panasonic

Panasonic: Νέα σειρά τηλεοράσεων OLED για το 2021

Η Panasonic συμπλήρωσε τη ναυαρχίδα JZ2000 με τις νέες σειρές JZ1500, JZ1000 και JZ980, με τις τρεις τελευταίες διαθέσιμες σε μεγέθη 65 ιντσών, 55 ιντσών και τη νέα για το 2021, 48 ιντσών.

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Reviews featured Hands-on Panasonic

Panasonic TX-65HZ2000 review: Γιορτή για τα μάτια!

Η πιστότητα της εικόνας και χρώματος είναι η καλύτερη που έχω δει ποτέ. Γιορτή για τα μάτια! Ο ήχος; Καλύτερος και από εξωτερικά soundbars.