Pepper, τo πρώτο ρομπότ με συναισθηματική νοημοσύνη, τρέχει Linux

Η SoftBank, μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στην Ιαπωνία σε συνεργασία με την Aldeberan συνεργάστηκαν και δημιούργησαν ένα ρομπότ ονόματι Pepper. Το Pepper είναι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που μπορεί και αντιλαμβάνεται συναισθήματα και ανταποκρίνεται αυτόματα. Κοστίζει $1,930 και «τρέχει» Linux.

To ρομπότ χρησιμοποιεί μια «συναισθηματική μηχανή» και cloud-based σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που του επιτρέπει να αναλύει χειρονομίες, εκφράσεις και τόνους φωνής. Μπορεί να αντιληφθεί άμεσα εως και το70% των όσων του λένε και θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από τον επόμενο χρόνο.

Αρχικά θα λειτουργήσει πιλοτικά σε δυο υποκαταστήματα της SoftBank και όπως επισημαίνει ο CEO Masayoshi Son «είναι η πρώτη φορά που τοποθετούμε συναισθήματα και καρδιά σε ρομπότ». Αυτό που θα κάνει για αρχή είναι να λειτουργεί σαν προσωπικός βοηθός στους πελάτες των καταστημάτων.

Η αγορά ρομποτικής είναι από τις πολλά υποσχόμενες και τις μεγαλύτερες στην Ιαπωνία με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι το 2012 η συνολική αξία της έφτασε τα $8.4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δεδομένου ότι ο μέσος όρος ηλικίας αυξάνεται και σε συνδυασμό με την πτώση στον ρυθμό γεννήσεων, η ζήτηση και η ανάγκη για ρομποτική βοήθεια θα αυξάνεται συνεχώς στην Ασία. Η ανάγκη για ρομπότ δεν αναμένεται να αυξηθεί μόνο στον χώρο εργασίας αλλά και μέσα στο σπίτι ως οικιακοί βοηθοί.


, Pepper, τo πρώτο ρομπότ με συναισθηματική νοημοσύνη, τρέχει Linux
, Pepper, τo πρώτο ρομπότ με συναισθηματική νοημοσύνη, τρέχει Linux
, Pepper, τo πρώτο ρομπότ με συναισθηματική νοημοσύνη, τρέχει Linux
, Pepper, τo πρώτο ρομπότ με συναισθηματική νοημοσύνη, τρέχει Linux

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Constantine

E τι αλλο θ ετρεχε 😛

Charis

Να δω ρομποτ να ξεσκα..ζει παππου και τι στον κοσμο

Costas

Λιγότερες θέσεις εργασίας με τούτα και περισοτερη ανεργία. Εγώ αυτό βλέπω και ας τρέχει ότι λειτουργικό θέλει.

Thodoris

Φιλέ costa αυτό που λες είναι αρκετά στενόμυαλο. Τέτοιου είδους τεχνολογίες δεν κλέβουν δουλειές απο τους ανθρώπους αλλά τους απαλασσουν απο δυσάρεστες και βαρετές δουλειές. Αντί λοιπόν ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων να ασχολείται με κάτι το οποίο σιχαίνεται, θα μπορούσε να ασχοληθεί με κάτι που πραγματικά τον ευχαριστεί. Για παράδειγμα, δεν ξέρω κάποιον που να ονειρευόταν να γίνει ταμειας σε σουπερμάρκετ. Αυτό βέβαια είναι σφάλμα της δομής της κοινωνίας και του εκπαιδευτικού συστηματος, που δεν επιτρέπουν στα νέα άτομα να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους.

Darth

πάω να του βάλω αλλο karnel να κάνω overclock των συνεσθιματικο αισθητήρα , μετά θα του πω ότι όλοι των θεωρούν κονσερβοκουτο και θα τους δοσο καλασνικοβ να αρχίσει να καθαρίζει κόσμο γιατί πληγώθηκε
χαχα

Costas

Thodoris ξέρεις πόσα εκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά αν αντικατασταθούν όλες οι θέσεις εξυπηρέτησης πελατών με απροσωπα μηχανικά ανθρωπάκια? Πιστεύεις ότι οι κοινωνίες θα νοιαστούν γι αυτούς τους ανθρώπους? Το μόνο που θα νοιαστούν είναι από το πόσα θα κερδίσουν με την μείωση μισθολογικού κόστους. Μπορεί να είμαι στενόμυαλος αλλά δεν είμαι άκαρδος. Οικογένειες ολόκληρες ζουν επειδή δουλεύουν σε σουπερμάρκετ. Αλλά για να νιώσει κάποιος όπως νιώθω εγώ πρέπει να έχει εργαστεί και όχι να έχει μάθει να τον υπηρετούν και να τον χαρτζιλικώνουν.

kostas

@Darth +10000000000000
LOL

Beholder

Μα, από τόση μοναξιά πάσχουν οι άνθρωποι;;;

mpampis13

Θα το παρω μολις πεσει η τιμη του στο skroutz :p

Manos Vs

Darth το τερματισες! Χαχαχαχαχαχαχα!!!

Αλέξανδρος

Μπράβο στον Costa και στον τρόπο σκέψης του γιατί ζούμε σε μια πονηρή κοινωνία και αν τώρα υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι φανταστείτε τι θα γίνει όταν πάρουνε θέσεις εργασίας σε εργοστάσια παραγωγής ( ήδη έχουν πάρει αλλά σε συγκεκριμένους τομείς και δείτε πόσοι άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς δουλειά ειδικά Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα που εκεί πλέον παράγονται όλα), σούπερ μάρκετ που πολύ σωστά ειπώθηκε και θέσεις εξυπηρέτησης. @Thodoris βασικά εσύ είσαι ο στενόμυαλος γιατί φαίνεται ότι κοιτάς τον κόσμο μέσα από τα δικά σου μάτια και δεν βλέπεις το αυτονόητο δηλαδή ότι όλα γίνονται για το κέρδος και δεν νοιάζονται για κανένα πέρα από τον ευατό τους. Η πλάκα είναι ότι το ζούμε έμπρακτα γιατί είμαστε στην Κρίση 6 χρόνια και πάμε στα εφτά. Νομίζεις ότι νοιάστηκε κάνεις για αυτούς τους ανθρώπους που μείναν χωρίς εργασία ή ακόμη που αυτοκτονήσαν γιατί δεν άντεχαν άλλο από την πίεση; Πρόσφατα μάλιστα και συνάδελφος έδωσε τέλος στην ζωή του. Είδες να νοιάζονται για κανέναν; Εδώ μας έχουν φτάσει στο τέρμα και συνεχίζουν και βάζουν και άλλα μέτρα και άλλες αυξήσεις και δεν χορταίνουν μέχρι να τα ξεπουλήσουν όλα. Για να κλείσω και να μην μακρηγορώ αυτό θα γίνει ( τα ρομποτάκια θα αντικαταστήσουν σε πολλές… Συνέχεια »

Trinity

Ουαου

Jim

Έτσι είναι παιδιά το άρθρο το λέει αγορά και λεφτά , δεν άκουσα πουθενά για ανθρωπιά ! Όμως και εμείς φταίμε δες με τα pc με τα τηλέφωνα και γενικά την τεχνολογία που σου παρέχεται όλο και περισσότερα spec για το τίποτα , δεν μιλάω για το 5% που το χρειάζεται αλλά για το 95 που πέρνει το σούπερ τηλέφωνο PC tablet για να μπει στο fb και δεν το νοιάζει αν φτιάχτηκε από δούλους της εποχή μας . Κάποτε κραταγαμε το PC χρόνια με modes εξαρτήματα και χρόνο τώρα ένα παιχνίδι να μην παίζει το αλλάζουμε !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ Α.

γιατι κάθε φορά σε παρόμοια θέματα, νομίζετε ορισμένοι οτι ξαφνικά θα αλλάξουν απότομα κάποια πράγματα και θα αντικατασταθούν οι άνρθωποι, δουλειές κτλ…θα πεινάσει ο κόσμος κ.α
καμία τέτοια αλλαγή που περιγράφετε δεν θα γινει ξαφνικά….
και ναι..σε 5-10-20 χρόνια πολλές δουλειές θα αντικατασταθουν ή θα εξαφανιστούν εντελώς και άλλες θα πάρουν τη θέση τους…είναι κάτι που πάντα γινοταν και πάντα θα γίνεται…όπως εξελίσσεται η τεχνολογία έτσι εξελίσσεται και μεταβάλλεται και η κοινωνία, οι δουλειές, οι ανθρωποι…προσαρμόζονται και διαμορφώνονται ολα…
ναι μπορεί να μην υπάρχει ο ταμίας μετά από 20 χρόνια, όπως δεν υπάρχει πλέον ο γανωματης ή ο τσαγκάρης όπως πριν 50 χρόνια…δεν ξύπνησαν μια μέρα ξαφνικά εκατομμύρία τσαγκάρηδες ή γανωματήδες χωρίς δουλειά και πεινασαν…σαν επάγγελμα εξαλειφθηκε σταδιακά,δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης πλέον…ταυτόχρονα εμφανίστηκαν σταδιακά όμως άλλα επαγγελματα που δεν υπήρχαν 50 χρονια πριν..

Νικος

Το ότι θα έχουμε παρέα ένα ρομπότ και θα μιλάμε μαζί του..είναι δυνατόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Linux macOS Windows

Οι περισσότεροι προγραμματιστές στρέφονται στο Linux – Ξεπέρασε σε δημοφιλία το macOS

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας προγραμματιστών Stack Overflow 2022, που αναφέρει ότι το λογισμικό Linux είναι πλέον πιο δημοφιλές από το macOS της Apple, καθώς οι προγραμματιστές στρέφονται σε άλλα συστήματα.

Smartphones Windows 11 Linux

Windows Subsystem for Linux: Θα γίνει ειδικό app στο Store

H νέα έκδοση του Windows Subsystem for Linux θα πάρει τη μορφή ενός app στο Microsoft Store, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Software Apple Linux Mac

Τα Mac με Apple M1 chip μπορούν πλέον να τρέξουν και Ubuntu Linux

Μέσω της VM πρότασης της Corellium, οι χρήστες Mac με Apple M1 chip μπορούν να τρέξουν την πλήρη έκδοση των Ubuntu Linux, με μερικούς περιορισμούς.

Software Apple featured Linux

Apple M1: Μετά τα ARM Windows 10, τρέχει και Linux

Αφού μπόρεσε να τρέξει με απόλυτη επιτυχία τα Windows 10 ARM, το νέο Apple M1 chipset τρέχει πλέον και Linux, με τη βοήθεια βέβαια VM.