Philips camera iPill και καλή σας χώνεψη!

Δε ξέρω αν θα το καταπίνετε χωρίς δισταγμό, αν και δεν είναι τόσο μεγάλο όπως φαίνεται στην φωτογραφία, ούτε και αν θα το συμπεριλάβετε στην wish to have λίστα σας, αλλά αν πάσχετε από διαταραχές του πεπτικού συστήματος, όπως η νόσος του Crohn, κολίτιδα κ.ά, σίγουρα θα σας ενδιαφέρει. Το iPill είναι μια μικροσκοπική κάψουλα διαστάσεων 11×26 χλστ. που χορηγείται στον οργανισμό όπως κάθε άλλο φάρμακο.

, Philips camera iPill και καλή σας χώνεψη!Κάψουλες που περιέχουν μικροσκοπικές κάμερες χρησιμοποιούνται αρκετά ως διαγνωστικά εργαλεία για τις διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος, αλλά στερούνται της δυνατότητας να απελευθερώσουν φάρμακο στη πάσχουσα περιοχή. Η πρόκληση για τους επιστήμονες στη Philips Research ήταν να καταφέρουν ακριβώς αυτό: να δημιουργήσουν μια κάψουλα που θα μεταφέρει το φάρμακο και θα απελευθερώνει συγκεκριμένες ποσότητες αυτού στην ακριβή εστία της νόσου μέσα στο έντερο.

, Philips camera iPill και καλή σας χώνεψη!Το iPill είναι μια μικροσκοπική κάψουλα διαστάσεων 11×26 χλστ. που χορηγείται στον οργανισμό όπως κάθε άλλο φάρμακο, καταπίνοντας το με νερό και αποβάλλεται επίσης με τον κανονικό τρόπο δια της φυσικής εξόδου. Είναι σχεδιασμένο ώστε να μη χαθεί στο δρόμο προς το πεπτικό σύστημα γιατί αναγνωρίζει τη περιοχή που βρίσκεται μέσω του pH sensor του, ενώ περιλαμβάνει ακόμα έναν μικροεπεξεργαστή, μπαταρία, αισθητήρα θερμοκρασίας, RF ασύρματο πομποδέκτη, fluid pump και drug reservoir!

Μόλις βρεθεί στην πάσχουσα περιοχή απελευθερώνει το φάρμακο μονομιάς ή προοδευτικά σε ένα ή περισσότερα σημεία, επιτρέποντας ακόμα το προγραμματισμό στην χορήγηση του φάρμακου. Όλες οι μετρήσεις, όπως αυτής της τοπικής θερμοκρασίας, μεταφέρονται ασύρματα σε εξωτερική μονάδα.
Ο συνδυασμός της εύκολης και ακριβής πλοήγησης, της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης χορήγησης των φαρμάκων και της παρακολούθησης της εντερικής οδού καθιστά το iPill της Philips πολύτιμο εργαλείο έρευνας για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και θεραπειών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αναστασία

Ειναι πραγματικα η επανασταση της τεχνολογιας σε σχεση με την ιατρικη.
Ομως εχει διατεθει στην αγορα?
Κι αν οχι, γαιτι δεν εχει γινει και ποτε προκειται να διατεθει?
Με ενδιαφερει γιατι ο πατερας μου πασχει απο την νοσο του Crohn και ειναι πολυ σημαντικο για τις -ανα διμηνο ως τωρα- θεραπειες που πρεπει να κανει και τις δοσεις που πρεπει να λαμβανει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear IFA 2023 Philips

Philips Hue: Παρουσιάζει τις νέες κάμερες ασφαλείας [IFA 2023]

H Philips Hue ανακοίνωσε πως λανσάρει νέα προϊόντα ασφαλείας, τα περισσότερα από τα οποία θα είναι διαθέσιμα αυτό το φθινόπωρο.

Gear Philips

Philips: Δημιούργησε 1440p monitor με προσαρτημένη οθόνη E-ink

Η Philips κατασκεύασε ένα 1440p monitor με μια ξεχωριστή οθόνη E-ink προσαρτημένη στο πλάι, επιτρέποντας έτσι πολλές δραστηριότητες.

Business Philips

Philips: “Μαχαίρι” στα bonus ανώτερων στελεχών για το 2022

Την απόφαση να μη δοθεί bonus στα ανώτατα μέλη της διοίκησης έλαβε η Philips μετά την “βουτιά” 70% στην αγοραία αξία της εταιρείας.

Smartphones Philips

Philips: Καταργεί 6.000 θέσεις εργασίας

Η Philips ακολουθώντας το “κύμα” των απολύσεων, προχωρά στην κατάργηση 6.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2025 έπειτα από απώλειες που συνδέονται με την ανάκληση ελαττωματικών αναπνευστήρων.