Philips: LED λάμπες μετατρέπονται σε εσωτερικό GPS για supermarket [video]

Η Philips επιχειρεί να βάλει τέλος στις ατελείωτες βόλτες μέσα στο σουπερμάρκετ από τον έναν διάδρομο στον άλλο, προκειμένου να βρείτε αυτό που ψάχνετε ή προσφορές. Δημιούργησε LED λάμπες φωτισμού οι οποίες στέλνουν προσφορές και location data στα smartphones των πελατών που βρίσκονται εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα.

Το πρώτο supermarket που δοκιμάζεται η νέα τεχνολογία είναι τα Carrefour, στη Lille της Γαλλίας. Η νέα τεχνολογία μεταδίδει κωδικούς μέσω κυμάτων φωτός τα οποία δεν είναι ορατά από το ανθρώπινο μάτι, αλλά μπορούν να εντοπιστούν από την κάμερα κάθε smartphone.

Η καινοτομία αυτή είναι μια εναλλακτική των Bluetooth-based “beacons” που εγκαθίστανται σε πολλά καταστήματα. Κάθε λάμπα μεταδίδει έναν ξεχωριστό κωδικό θέσης ο οποίος περιέχει τις απαραίτητες πληροφορίες. Όταν ο χρήστης ανοίξει την συμβατή εφαρμογή και στρέψει την κάμερα του κινητού να δει προς τα πάνω, τότε θα εντοπίσει την θέση της προσφοράς που τον ενδιαφέρει με ακρίβεια ενός μέτρου.

Παράλληλα, η Philips αναφέρει ότι πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο απαιτεί 50% λιγότερη ενέργεια από ό,τι τα παλιά φώτα τα οποία αντικατέστησε.

Δείτε το video:

Philips: LED λάμπες μετατρέπονται σε εσωτερικό GPS για supermarket [video], Philips: LED λάμπες μετατρέπονται σε εσωτερικό GPS για supermarket [video]

Philips: LED λάμπες μετατρέπονται σε εσωτερικό GPS για supermarket [video], Philips: LED λάμπες μετατρέπονται σε εσωτερικό GPS για supermarket [video]

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris

Με τέτοιο νύχι πώς χειρίζεται το τηλέφωνο;;;;;

νιαου

Ειναι η γραφιδα της…

mrk

Πολύ καλη φαση. Ποτε θα το φερουν ελλαδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear IFA 2023 Philips

Philips Hue: Παρουσιάζει τις νέες κάμερες ασφαλείας [IFA 2023]

H Philips Hue ανακοίνωσε πως λανσάρει νέα προϊόντα ασφαλείας, τα περισσότερα από τα οποία θα είναι διαθέσιμα αυτό το φθινόπωρο.

Gear Philips

Philips: Δημιούργησε 1440p monitor με προσαρτημένη οθόνη E-ink

Η Philips κατασκεύασε ένα 1440p monitor με μια ξεχωριστή οθόνη E-ink προσαρτημένη στο πλάι, επιτρέποντας έτσι πολλές δραστηριότητες.

Business Philips

Philips: “Μαχαίρι” στα bonus ανώτερων στελεχών για το 2022

Την απόφαση να μη δοθεί bonus στα ανώτατα μέλη της διοίκησης έλαβε η Philips μετά την “βουτιά” 70% στην αγοραία αξία της εταιρείας.

Smartphones Philips

Philips: Καταργεί 6.000 θέσεις εργασίας

Η Philips ακολουθώντας το “κύμα” των απολύσεων, προχωρά στην κατάργηση 6.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2025 έπειτα από απώλειες που συνδέονται με την ανάκληση ελαττωματικών αναπνευστήρων.