Οθόνες για smartphones που δεν χρειάζονται ενέργεια

Η Bodle Technologies, που ανήκει στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υπόσχεται να ταράξει τα νερά στον χώρο των smartphones και wearables χάρη στο νέο υλικό που δημιούργησε. Σήμερα το θέμα τις ενέργειας στις mobile συσκευές αποτελεί πονοκέφαλο για τους χρήστες και τους ερευνητές καθώς ακόμη δεν έχει έρθει η επανάσταση στις μπαταρίες που θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Πρόκειται για ένα νέο υλικό από το οποίο μπορούν να δημιουργηθούν οθόνες που δεν χρειάζονται ενέργεια για να λειτουργήσουν, αλλά θα έχουν ζωηρά χρώματα και θα είναι ευανάγνωστες ακόμη και κάτω από το φως του ηλίου. Η εταιρεία αναφέρει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, αλλά δυστυχώς δεν μας δίνει ονόματα.

Επίσης, η ίδια επιλέγει να μην δώσει πολλές λεπτομέρειες για την τεχνολογία αυτή, αλλά γνωρίζουμε ότι βασίζεται στην αποστολή ηλεκτρικών παλμών σε εύκαμπτα, διαφανή στρώματα.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Dr. Peiman Hosseini αναφέρει ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε μελλοντικά να επηρεάσει σημαντικά τα smartphones και smartwatches. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κτίρια με έξυπνα παράθυρα που θα μπλοκάρουν τα υπέρυθρα κύματα, επομένως δεν θα χρειάζεται η χρήση air-condition τους ζεστούς μήνες.

Σαφώς θα περάσει καιρός μέχρι να δούμε την ευρεία εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας, αλλά ακούγεται πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα.

energy free display, Οθόνες για smartphones που δεν χρειάζονται ενέργεια

energy free display, Οθόνες για smartphones που δεν χρειάζονται ενέργεια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick

Glass αλουμίνιο και τέτοια οθόνη βλέπω το μέλλον των smart το θέμα είναι πως ο cpu ram mic και κάμερες χρειάζονται ενέργεια οπότε πάλι δεν γλιτώνει την μπαταρία.

ntinosMD

αν κοιταξει κανεις την καταναλωση μπαταριας θα δει πως τ περισσοτερα ποσοστα μπαταρια καταναλωνει παντα η οθονη… οποτε θα ναι ενα μεγαλο βημα για την αυτονομια !!!!!!μπραβο!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Στη δεύτερη παράγραφο έχει γίνει λάθος στη γραφή και δίνει να καταλάβεις το αντίθετο από αυτό που λέει το άρθρο. Δώστε λίγο προσοχή στα άρθρα σας γιατί το έχω παρατηρήσει σε πολλά…

Κώστας Βλαχάκης

Σε ποιο σημείο ακριβώς αναφέρεσαι και τι εννοείς;

alxgiann

Κώστα, Μάλλον εννοεί το σημείο: “..να δημιουργηθούν οθόνες οι που χρειάζονται ενέργεια για να λειτουργήσουν..” είναι απλά ένα αποτυχημένο cut/paste, έχει συμβεί σε όλους μας πιστεύω κάποια στιγμή..

manhs

Πρόκειται για ένα νέο υλικό από το οποίο μπορούν να δημιουργηθούν οθόνες οι που χρειάζονται ενέργεια για να λειτουργήσουν, αλλά θα έχουν ζωηρά χρώματα και θα είναι ευανάγνωστες ακόμη και κάτω από το φως του ηλίου.

εδώ Κωστα θα λεει οπου αναγραφεις στην κεφαληδα του αρθρου οθονες που δεν χρειαζονται ενεργεια γι να λειτουργεισουν και μετα γραφεις ότι χρειαζονται ενεργεια για να λειτουργισουν αυτεσ οι οθονες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.