Μπαταρία με θύρα USB για 1000+1 χρήσεις [concept]

Στα πλαίσια του International Forum για το Design, οι σχεδιαστές Haimo Bao, Hailong Piao, Yuancheng Liu και Xiameng Hu οραματίστηκαν και σχεδίασαν την Continuance, μια πολύ ενδιαφέρουσα επαναφορτιζόμενη μπαταρία, μεγέθους ΑΑ, η οποία φέρει μια κοινή θύρα USB μέσω της οποίας μπορεί και φορτίζει όλες τις εξαντλημένες από ενέργεια συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

, Μπαταρία με θύρα USB για 1000+1 χρήσεις [concept]

Το ιδιαίτερο με αυτή την ιδέα είναι ότι μπορεί να γίνει εύκολα πραγματικότητα και μπορεί να λύσει τα χέρια σε όσους αναζητούν καθημερινά έναν τρόπο να επεκτείνουν την ενεργειακή αυτονομία των συσκευών τους. Φυσικά, έχουμε δει παρόμοιες συσκευές να κυκλοφορούν στο εμπόριο, αλλά συνήθως συνδυάζονται με μεγάλο μέγεθος και βάρος, ενώ η συγκεκριμένη πρόταση έχει ως κύριο στοιχείο την φορητότητα και το design.

Λέτε να τη δούμε κάποιοι στιγμή στα ράφια των καταστημάτων; Εγώ, δεν το αποκλείω.

, Μπαταρία με θύρα USB για 1000+1 χρήσεις [concept]
, Μπαταρία με θύρα USB για 1000+1 χρήσεις [concept]

Kudos to parasaser

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Eaglebill

Πολυ πολυ ωραιο και φαινεται αρκετα χρησιμο! Ισως αυξανεται η διαρκεια μπαταριας των συσκευων μας με αυτες τις μπαταριες-usb.

Στέλιος

Η ιδέα είναι καλή αν είναι για μπαταρίες μίας χρήσης!
Σου τελειώνει η μπαταρία στο κινητό?
Νο προμπλεμο!
Πας μέχρι το περίπτερο και παίρνεις!

Αν πάλι, αυτές οι μπαταρίες είναι πολλαπλών χρήσεων (επαναφορτιζόμενες),
τότε δεν είναι και κάτι τόσο καινούριο ή βολικό.

Διότι εταιρίες σαν την Phillips (έχω αγοράσει από αυτή) έχουν βγάλει αρκετά καλές λύσεις που είναι και πανεύκολα φορητές.

Αννα

Έξυπνο και πρωτότυπο αρκεί να έχει μεγάλο φορτίο για να μπορεί να αποδίδει. Με το να είναι επαναφορτιζόμενες υποθέτω ότι χάνουν απο την αυτονομία τους αν σκεφτείς ότι θα πρέπει να κουβαλάς και τον φορτιστή της μπαταρίας. Ποιο το νόημα?! Κουβαλάς απευθείας τον φορτιστή της συσκευής σου. Ενδιαφέρον πάντως.

Thanasis

χαχα καλο φαίνεται

aggelos

πολυ καλο σαν προταση αλλα απ οτι ειδα στην φοτο λεει 600mah δεν ειναι καπως μικρη για να καλυψει ενα μεγαλο ευρος προιοντων? και μια ακομα καλυτερη ιδεα θα ηταν απο την αλλη μερια που ειναι ημικυκλικη (δλδ απο την απεναντι της θυρας) να εχει και φοτοβολταικα στοιχια για να φορτιζετε η ιδια η μπαταρια απ τον ηλιο ετσι ωστε αν ειναι παντα ετοιμη προς χρηση…

kostas

Πολυ ωραιο φαίνεται σαν προταση

Βαγγέλης

Το οτι δουλευει ανάστροφα την κανει εξαιρετική οποτε μπορείς να την δουλέψεις ειτε σαν κλασική ΑΑ είτε όπως δείχνει με το usb φορτίζοντας συσκευές

Alan

@aggelos Σκέψου ότι αυτό είναι απλά ένα concept, αν γίνει ποτέ πραγματικότητα, θα αργήσει και ως τότε…. ποιός ξέρει…

spyros

είναι πολύ λίγα τα mah για να λάβουμε αυτή την πατέντα στα υπόψην… πρέπει να αυξήθουν στα τριπλάσια (~2000mah) αν θέλουν οι καταναλωτές να μείνου σχετικά ικανοποιημένοι απο την αυτονομία.

cghera

Παλιά…. https://www.usbcell.com/

cghera

Χα τώρα κατάλαβα οτι δίνει ρεύμα και δεν φορτίζει από το usb 🙂

Marios Basileiou

Ωραια θα ηταν και βολικο αν ειχε περισσοτερα mah,αλλιως ειναι αχρηστο και πας στα ηδη υπαρχοντα, που μπορει να ειναι πιο μεγαλα αλλα εχουν πολλα mah

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;