Project Glass, Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας από την Google

Δεν θα μπορούσε να κάνει πιο ultra cool κίνηση από αυτή η Google. Ανακοίνωσε επίσημα ότι ασχολείται με την τεχνολογία augmented reality, βάζοντάς τη σε ένα ιδιαίτερα κομψό ζευγάρι ασημί γυαλιών, εμπλουτίζοντας παράλληλα όλα όσα βλέπουμε καθημερινά με τα ίδια μας τα μάτια.

Τα “Project Glass” της Google διαθέτουν κομψό ασημένιο σκελετό πάνω στον οποίο είναι προσαρμοσμένες μικροσκοπικές κάμερες και ειδικοί φακοί – οθόνες, που επιτρέπουν στον κάτοχο – χρήστη τους, καθώς περπατά, να δέχεται online πληροφορίες και ηλεκτρονικά μηνύματα, να κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο και να βλέπει βίντεο.

Μια σειρά από ειδοποιήσεις, λειτουργίες επικοινωνίας, υπενθυμίσεις και ό,τι άλλο αφορά στον ψηφιακό μας κόσμο, προβάλλεται στα ειδικά γυαλιά και ο χρήστης επιλέγει είτε με φωνητικές εντολές, είτε χειροκίνητα το τι θέλει να γίνει. Το παρακάτω video δείχνει αναλυτικά όλες τις δυνατότητες του συστήματος.

Η Google πάντως ξεκαθάρισε πως τα γυαλιά της, τα οποία φαίνεται να χρησιμοποιούν μία παραλλαγή του δικού της λειτουργικού συστήματος Android, βρίσκονται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο και θα αργήσουν να βγουν στην αγορά.

, Project Glass, Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας από την Google

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick Z.

Τι λες τώρα……..πόσο γ@@@τα παίζει να είναι!!!!!!

Γιώργος

Φαντάσου πόση ακτινοβολία θα έχει και πόσες επιπτώσεις θα έχει στην υγεία και στον εγκέφαλο μας γιατί θα είναι συνέχει συνδεδεμένο στο internet για να δουλεύει και θα το φοράμε συνέχεια στο κεφάλι μας!

GiannisWST

Ναι αλλα δεν βλεπω δυστυχως να ανησυχουν για ακτινοβολιες οσοι εχουν smartphone ολα αυτα τα χρονια, ποσο μαλλον αυτοι που παιρνουν iphone γιατι εχει μια απο της ψηλοτερες ακτινοβολιες.

Το θεμα ειναι οτι αν εχουν τον πομποδεκτη στην μερια που ειναι πχ και το τζαμι στο σχεδιο οπως βλεπω το project τοτε θα μειωνεται 10δες φορες η ακτινοβολια που θα δεχεσαι. Το ιδιο γινεται και με τα κινητα. Οσοι εχουν κινητα με αυξημενη, δε χρειαζεται να τα κολλανε με δυναμη στο αυτι τους και να πλησιαζουν τον εγκεφαλο. Αρκει να το κρατανε στο μισο εκατοστο απο το αυτι και θα ειναι μια χαρα.

Michael

big brother who?? now google is watching you

mobo

Αυτό είναι το μέλλον. Δεν θα έχουμε πια συσκευές να κρατάμε στο χέρι. Και μετά απ’αυτό, το σύστημα θα ενσωματώνεται στον εγκέφαλο και στα μάτια μας. Δεν θα υπάρχει συσκευή. Cyborgs

Ερμής

Εχει δικιο ο Γιώργος…. φανταστείτε πόσο σοβαρα προβληματα θα προκαλέσει στη υγεια ενος ατόμου….θα αυξηθούν κατά πολύ οι θάνατοι……..αλλά κατα τα άλλα ειναι γαματα …. θα τα αγόραζα…..

Βασίλης

Και γαμώ!!! Θέλω να τα δοκιμάσω!!!

Υ.Γ. Μου θυμίζει μια ταινία που φοράει αν δεν κάνω λάθος φακούς επαφής ο έγχρωμος ηθοποιός (will smith νομίζω) και φτάνει στο σημείο που ρίχνει την γκόμενα στο κρεβάτι ξεκινάει να κάνει ότι κάνει και κλείνει την επικοινωνία.

Tony Cool

Ερμη το σχολιο σου ειναι ενα μικρο διαμαντι,απλα respect!!!

Ερμής

Ευχαριστώ ρε tony αλλά δεν ειπα και τιποτα σπουδαίο….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.