Project Jacquard: Google και Levi’s ετοιμάζουν διαδραστικά υφάσματα

Η ομάδα προηγμένης τεχνολογίας της Google (Advanced Technology and Projects ή ATAP), εργάζεται μαζί με παραγωγούς υφασμάτων στο Project Jacquard. Είναι μια ειδική τεχνολογία ύφανσης, με την οποία θα υφαίνουν gesture sensitive υλικά μαζί με συμβατικά, για να δημιουργήσουν προϊόντα που θα είναι από ένα απλό μπλουζάκι μέχρι ένα κάλυμμα αυτοκινήτου.

Για να λειτουργήσουν τα μικρά κυκλώματα μέσα σε τέτοια υλικά θα πρέπει να ραφτούν περίτεχνα, δημιουργώντας το τελικό προϊόν. Το συνηθισμένο βαμβάκι, μετάξι και πολυεστέρας θα υφαίνονται μαζί με λεπτά, αγώγιμα κράματα που θα κατασκευάζουν ένα ισχυρό νήμα, ικανό να χρησιμοποιηθεί σε βιομηχανική κλίμακα χωρίς να χαλάει. Τα ρούχα είναι όμως μόνο ένα μέρος του connected clothing, όπως το αποκαλούν.

Τα υλικά αυτά ενσωματώνονται μέσα στα υφάσματα με τρόπο που να μην είναι ορατά με το μάτι. Ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να συλλαμβάνουν τις χειρονομίες και τις αλληλεπιδράσεις αφής που γίνονται με το ύφασμα και να τις μεταφέρουν απευθείας στις φορητές συσκευές. Γι αυτό το λόγο η Google κατασκευάζει εκδόσεις μινιατούρες των wireless chip, custom connectors και πρωτόκολλα επικοινωνίας τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από ένα cloud-driven οικοσύστημα.

Η Google επέλεξε διάσημους σχεδιαστές και στιλίστες, ώστε σε συνεργασία με τους μηχανικούς της να ενσωματώσουν την τεχνολογία σε διάφορα μέρη του ρούχου, όπως ένα κουμπί και το τελικό αποτέλεσμα να είναι επιθυμητό οπτικά. Η Google επέλεξε ως πρώτο συνεργάτη για το Project Jacquard, την Levi’s, οπότε δεν θα μας παραξένευε στο μέλλον να δούμε διαδραστικά Jeans και άλλα ρούχα.

Δείτε το video:

Project Jacquard: Google και Levi’s ετοιμάζουν διαδραστικά υφάσματα, Project Jacquard: Google και Levi’s ετοιμάζουν διαδραστικά υφάσματα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

ενδιαφέρον για συγκεκριμένες χρήσεις… Για τον υπόλοιπο κόσμο καλύτερα να μην έχουμε κάτι πάνω μας όλο το 24ωρο που να εκπέμπει έστω και σε χαμηλές ακίνδυνες συχνότητες!!!

SEO In Greece

Το wearable technology φαίνεται ότι πλησιάζει να γίνει καθημερινότητα. Τα blue jeans φοριούνται από πολύ κόσμο οπότε αναμένεται γρήγορη διάδοση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

CkrisK

Θα αρχίσουμε να φορτίζουμε και τα ρούχα μας τώρα! Πέρα από το αστείο υπάρχουν ήδη πολλά πρωτόκολλα wireless long range charging οπότε δεν θα χρειάζονται καλώδια και μπριζες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.