Snapdragon 830: Η Samsung αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή;

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά σήμερα στην Κίνα, η παραγωγή του Qualcomm Snapdragon 830 με την διαδικασία των 10nm από την Samsung, έχει μείνει πίσω όσο αφορά το χρονοδιάγραμμα. Για αυτό τον λόγο, η Qualcomm φαίνεται να έχει αναθέσει μέρος της παραγωγής στην TSMC, ώστε να καταφέρει να είναι ξανά εντός του προγραμματισμού της.

Μερικές εβδομάδες πριν, οι πληροφορίες έκαναν λόγο ότι η Samsung θα είναι η αποκλειστική κατασκευάστρια του Snapdragon 830, με την διαδικασία των 10 nm. Ακολούθως, μερικές μέρες πριν η Samsung ανακοίνωσε ότι άρχισε την μαζική παραγωγή των chip αυτών, με την Νότιο-Κορεάτικη εταιρεία να είναι η πρώτη που το καταφέρνει στον κόσμο. Παρόλο όμως που όλα φαίνονταν να έχουν μπει σε μια σειρά, κάτι δεν πάει καλά.

Ανώνυμη πηγή δήλωσε ότι, η καθυστέρηση στην παραγωγή είναι ο λόγος για τον οποίο οι κατασκευαστές Android συσκευών δεν έχουν λάβει δείγματα του chipset. Κάθε φορά που ένα νέο chipset βγαίνει από την παραγωγή, οι κατασκευαστές λαμβάνουν μερικά δείγματα, ώστε να ελέγξουν και να τεστάρουν τις δυνατότητές του.

Σχεδόν όλοι οι high-end κατασκευαστές smartphone, έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν chipset της σειράς Snapdragon 800 της Qualcomm σε παλαιότερες ή τωρινές συσκευές. Το ίδιο αναμένεται να γίνει κα με τον Snapdragon 830 στις αρχές του 2017, με εταιρείες όπως την Samsung,HTC, Sony, LG, Oppo, Xiaomi, Asus, Vivo και άλλες να τον επιλέγουν.

Κάθε πιθανή καθυστέρηση της παραγωγής, θα ζημιώσει την Qualcomm όσο αφορά τις πωλήσεις, καθώς και άλλες εταιρείες που συνεργάζονται με αυτή και τις παρέχουν εξαρτήματα. Οπότε, η κίνηση της Qualcomm να μεταφέρει μέρος της παραγωγής στην TSMC είναι σωστή, αν όντως έχει υπάρξει πρόβλημα με την παραγωγή της Samsung. Πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι η TSMC δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την μαζική παραγωγή chip με την διαδικασία των 10nm.

Προς το παρόν είμαστε σε στάση αναμονής για να επιβεβαιωθούν η πληροφορίες και επίσημα. Αν όντως η Qualcomm έχει συνεργαστεί και με την TSMC για την παραγωγή του Qualcomm Snapdragon 830, περισσότερες πληροφορίες θα γίνουν διαθέσιμες στο μέλλον.

Qualcomm Snapdragom 830 production falls behind TSMC, Snapdragon 830: Η Samsung αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
shadgr

Αυτή ματιασμένη είναι, τέλος!!!

george

Αν ισχυουν οσα γραφονται γιατί η samsung βιαζετε σε ολα;γιατι δεν εστεινε την γραμμη παραγωγης καλα για μεγαλες παραγωγες πριν κλείσει συνεργασία με την qualcom ;ας ερχονταν τα 10 chip του χρονου;στην μεση της χρονιας εστω.τωρα δηλαδη παιζει να εχουμε snap 830 με 10 nm διεργασια παραγωγης κ αλλον με 14;παλαβα μας τα λενε ολοι.πραγματι οι πελατες ειναι κομπολοι στα χερια τους.αλλος samsung s8 με exynos αλλος με snap 830 με 10nm αλλος με 14 κ θα παει τωρα κ σε αλλες εταιρειες αλλος xperia με snap της sammy αλλος με της tcm.
Αχταρμας γιατι βιαζονται ολοι.

TechGeek

Καθόλου τυχαίο που μετά από αρκετά χρονια στην Samsung η Apple έχει πάει στην TMSC για να τις κατασκευάζει τους επεξεργαστές A10.

Apostolis kalamata

Ενα ευχελαιο καντε θα μας πεθανεται εσεις….

One

χαχαχα ωραία πράγματα…

Πάρτε κινητά φέτος γιατί του χρόνου δε τα βλέπω καλά…

Andreas

”Σύμφωνα με μια νέα αναφορά σήμερα στην Κίνα,ανώνυμη πηγή δήλωσε ότι”.Ποθεν οι πληροφοριες κυριε Κοσμοπουλε μηπως και εμεις αξιολογησουμε την σοβαροτητα τους? Κατι πιο συγκεκριμενο?

lamni

Αυτος ο εναγκαλισμος με τη Samsung, δε συμφερει την Qualcomm και βλεπω να χωριζουν τα τσανακια τους συντομως.

bezilys

Εμένα κάτι μου βρομάει σε όλο αυτό…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.