Quest Nano PC ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε τον υπολογιστή τσέπης Quest Nano PC με λειτουργικό σύστημα Windows 10 (αναβαθμίσιμο), επεξεργαστή Inte Atom, μνήμη RAM 2GB και ενσωματωμένη μνήμη 32GB. Μεταφέρεται πανεύκολα και συνδέεται σε τηλεόραση, monitor ή προβολέα για να έχετε ένα πλήρες PC.

Το Quest Nano PC θα το βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα You.gr με τιμή 149 ευρώ. Απολαύστε το hands-on review και δείτε το unboxing video για περισσότερες λεπτομέριες σχετικά με την κατασκευή και τις υποδοχές σύνδεσης.

Quest Nano PC ελληνικό βίντεο παρουσίαση, Quest Nano PC ελληνικό βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

μπορείς να βρείς αντίστοιχο απο ebay με 65 λίρες. πανάκριβο αυτο…

arislp

απο οτι ειδα εμεινες και εσυ ευχαριστημενος Κωστα.. εχω πισι 10ετιας και το εχω συνδεσει στην τηλεοραση…..αξιζειι να φαει σουτ το πισι και να παρω ενα τετοιο στικακι?? μονο με ταινιες και μουσικη ασχολουμαι…

arislp

ναι η αληθεια ειναι οτι παει αρκετα καλα…ειχα ξανακουσει για αυτο αλλα δεν το εψαξα..το βιντεο σου ηταν διαφωτιστικο….θενξ..

Agas

Έχω δοκιμάσει το Intel Stick που έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Παιδιά, έχω να πω ότι για όποιον θέλει έναν αξιοπρεπέστατο υπολογιστή με internet, office, kodi, και προβολή βίντεο και φωτογραφιών, αυτό είναι η λύση. Ρολλάρει πολύ ωραία, εκκινείται γρήγορα, και κάνει για pc τηλεόρασης, αλλά και για κανονικός υπολογιστής, αρκεί να έχεις μια οθόνη με είσοδο HDMI ή DVI με μετατροπέα. Το συνιστώ!

themis

κωστα ελληνικα εχει?

Mourouzis2005

Κύριε Βλαχάκη, πολύ ωραία παρουσίαση. Το σκεφτόμουνα πολύ καιρό να πάρω ένα στικάκι και δεν εμπιστευόμουνα κινέζικα reviews. Φαίνεται πολύ αξιοπρεπές και αξίζει τα λεφτά του. Η “ψηλή τιμή” δικαιολογείται από τη φορητότητα και την υποστήριξη από Ελλάδα.

nikos

Κωστα αν ειχες τη δυνατοτητα να επιλεξεις αναμεσα σε ενα φθηνο netbook,ενα tablet και ενα usb pc ποιο θα επελεγες. Καταλαβαινω οτι καθενα εχει διαφορα χαρακτηριστικα και αλλη φορητοτητα αλλα αν ειχες μια μονο επιλογη ως συμπληρωματικη του desktop pc σου ποιο θα αγοραζες

Άκαρδος

@arislp Άρη μην ξεχνάς ότι εκτός από την διαφορά μεγέθους (που υπερτερεί σημαντικά το στικάκι, υπάρχει και τεράστια διαφορά κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Οι παλαιότεροι υπολογιστές με τα τροφοδοτικά τους, αν και είχαν χαμηλότερες επιδώσεις, είχαν αρκετά χαμηλότερη αποδοτικότητα στο ρεύμα και καίγανε πολύ περισσότερο από τους σημερινούς. Οπότε από όποια πλευρά και να το δεις, για την χρήση που ανέφερες είναι σωστή κίνηση να πας στο στικάκι.

Gvirginia

Κώστα οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης φταίνε που “χάνεις” στα 1080p. Ενώ είσαι στο “κανάλι” του HDMI, ψάξε τις ρυθμίσεις για την εικόνα και κάπου θα σου έχει “16:9 / Scan / Zoom / 4:3” κτλ. Δε θυμάμαι ποιο το έφτιαξε για μένα, νομίζω ήταν ή το 16:9 ή το “Scan-Μόνο σκανάρισμα”.

Βασιλης

Πολύ καλά Κώστα είναι επίσης τα Chromebox, κάνε ένα αντίστοιχο review αν μπορείς.

Bloodmaster

Εξαιρετικη συσκευη,πανεμορφη και μικρη. Και δεν περιμενα να τα παει τοσο καλα.Παντως πλακα θα εχει να εχεις ενα Pc στην τηλεοραση σου και να παιζεις κανα παιχνιδακι σαν το gt racing 2 και να βλεπεις youtube και ολα αυτα απο τον καναπε σου. Πιστευω θα πουλησει σαν ιδεα.

Κωστα να ρωτησω την εκπομπη θα την συνεχισετε και φετος και αν ναι ποτε πιστευω ενδιαφερει πολλους απο εμας αυτο.

Antonis

Να κανω μια ερωτηση..για χρηση σαν “κατεβαστηρι” πιστευεις οτι μπορει να ανταποκριθει; Εννοω να ειναι ανοιχτο συνεχεια και να δουλευει με δισκο συνδεδεμενο συνεχεια πανω του . Στις ταινιες ειδα οτι παιζει πολυ καλα.

Λάζαρος

Κώστα,

το προγραμματάκι διαβάζεται “σπέκι”. Μην το ξαναγυρίσεις όμως το βίντεο τώρα. 😛

Arislp

@Ακαρδος

Ναι ουτε αυτο το ειχα σκεφτει…νταξει με ψησατε παιδια…δεν ηθελα και πολυ 🙂
Εκατσε ωραια το timing παντως….

Θενξ!!!

Αλέξανδρος

Να ρωτήσω. Αν εχεις δλδ ενσύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο γίνεται να τα έχεις και τα 2 συνδεδεμένα; Σε μια θύρα usb γίνεται να βάλεις 2 συσκευές και να λειτουργούν ταυτόχρονα;

Κωστας

Ρε συ Κωστα 70 βαθμοι ο Επεξεργαστης σε κατασταση idle? δηλαδη αν το ζορισω λιγακι τοτε τι θα γινει? θα παει στα 90 που ειναι το οριο για το συγκεκριμενο επεξεργαστη και θα μου μεινει στο χερι?

και επειδης ξεχασα, Linux ειναι δυνατον να του περασω αντι για Win10?

Arrow

Κώστα πολύ καλή δουλειά με βοήθησες πολυ σχετικά με το στικάκι γιατί ήμουν σε πολύ σκέψη τι να προτιμήσω !!!

Bil

Αδυνατω να κατανόησω πλην της φορητοτητας οπως το εθεσε ο Κώστας το λόγο αγοράς ενός τέτοιου στικ τη στιγμή που android stick για αυτα τα απλα πράγματα (xbmc σερφαρισμα youtube και παιχνιδάκια) ξεκινούν απο 28€ πολυ πιο απλά κ παραμετροποιησημα

Αλέξανδρος

@Bil για τον απλούστατο λόγο όταν είσαι εκτός πόλεως και χρειάζεσαι κάποιο πρόγραμμα από το pc. Και ‘γω με android τα κάνω σχεδόν όλα αλλά κάποια προγράμματα μου χρειάζονται όταν είμαι εκτός πόλεως.
Το καλό θα ήταν να είναι dual boot γιατί το android είναι πιο ελαφρύ αλλά επίσημα δεν γίνεται.

fotis csyrop

Κώστα καλησπέρα,

έχω πολλά ερωτήματα και θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτικός.

1. Σε σχέση με το αντίστοιχο Intel στικάκι της Quest είναι ίδιο?
2. Χρειάζεται ξεχωριστή τροφοδοσία, άρα το ένα USB είναι μόνιμα μη διαθέσιμο?
3. Όταν δεν το χρειάζεσαι μπορείς να κάνεις κανονικά Shut-Down όπως και σε ένα κανονικό PC?
4. Εγγύηση?
5. Παίζει μήπως στο μέλλον ένα συγκριτικό μεταξύ των δύο?(Nano stick & Intel)

Ευχαριστώ & συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνεις!

fotis csyrop

Κώστα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου, κάτι τελευταίο, το Nano έχει μικρό ανεμιστηράκι για την ψύξη του όπως και το Intel?

Dmt75GR

Ξεκινάω από την τιμή…..149€!!!!…..πραγματικά είναι να γελάς για ένα stickακι που ο επεξεργαστής του στοιχίζει 17$ – 20$ Αυτό που είπε ο φίλτατος Κώστας στο video για το γεγονός ότι θα πρέπει να γίνετε reboot ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι…..εν μέρη σωστό…..θα πρέπει να γίνεται ΚΑΘΕ φορά του τελειώνεις μια “βαριά” εργασία. Βαριά εργασία για αυτό το “PC” είναι και το word….. Για παιχνίδια FPS ή κάτι σε στυλ DOTA2 (όπως και στο video)…….δοκιμάστε να παίξετε κανα δίωρο και άμα δεν καεί η πλακέτα θα είστε τυχεροί. Για κανένα ROM emulator είναι ταμαμ. Για παρακολούθηση ταινιών και σειρών σε HD ούτε λόγος…..το video στο vlc που έδειξε ο Κώστας στην παρουσίαση δεν ήταν καν HD (mkv format) ήταν mp4 με στερεοφωνικό ήχο το οποίο φυσικά δεν έχει πρόβλημα να αναπαράγει. Και για να μην παρεξηγηθώ, όταν ενοουμε HD περιεχόμενο δεν είναι μόνο η εικόνα. Είναι και ο ήχος. Βάλτε λοιπόν να παίξει μια ταινία HD 720p ή TrueHD 1080p με πολυκαναλο ήχο και μετά το συζητάμε. Για να μην χρονοτριβώ το stick το αγόρασα από Αμερική πριν από 3 μήνες 60$ (προσφορά από 90$) στο BestBuy στην Νέα Υόρκη. Και κάνω αυτή την ανάρτηση όχι φυσικά για να κατακρίνω τον… Συνέχεια »

fotis csyrop

Καλημέρα (και πάλι),
2 τελικές(?) ερωτήσεις.
– Το λογισμικό των Windows 8 είναι αποθηκευμένο σε μνήμη τύπου EPROM? Δλδ μπορεί να γίνει format ή όχι ? ενδεχομένως κινδυνεύει από κακόβουλο λογισμικό ή λανθασμένη χρήση?αν “χτυπήσουν” τα windows μπορεί κάποιος να επέμβει όπως σε έναν συμβατικό Η/Υ?
– Είναι απαραίτητη η εγκατάσταση/χρήση antivirus? ή εφόσον είναι αποθηκευμένο το λογισμικό σε μνήμη και όχι σε δίσκο δεν υπάρχει πρόβλημα?

Ευχαριστώ,

theomk

Σε windows 7 δε μπορούμε να το κάνουμε??

thelos257

Καλησπερα Κωστα σκεφτομαι να το αγορασω και εγω ομως εχω αυτη την οθονη εδω:
HP Pavilion 27xi C4D27AA LED θα μπορω να συνδεσω το HDMI αυτουνου στην οθονη μ ή πρεπει να ναι τηλεοραση οπωςδιποτε ;

thelos257

Εγινε φιλε μου σε υπεραευχαριστω πραγματικα φενεται πολυ ωραια. Και φορματ θα μπορω να του κανω μονο μεσω USB αν θελω να περασω τα windows 8.1 σωστα ;

GiorgosKarpathos

Παιδια αφοβα!!! Το εχω στο μαγαζι στη τηλεοραση και παιζει ασταματητα εδω και βδομαδες FHD 1080p διαφημηστικα βιντεο και δεν ειχει κανει το παραμικρο. Στο ενδιαμεσο αυτες τις μερες παιζει και ERT1 Live το Euro. Το στικακι ειναι 24/7 ανοικτο και δεν εχει κλεισει ΠΟΤΕ

Δημος Δημητριαδησ

Η γνώμη μου για το νάνο PC ειναι η εξής ¨για να αποφασίσει κάποιος να αποκτήσει το προιόν αυτό στη σημερινή του μορφή ,θα πρεπει να μην έχει στα χέρια του τύποτε από όλλα αυτά που κυκλοφορουν στην αγορά (κινητά, λάπτοπ, τάμπλετ κ.λ.π.) να μην τον ικανοποιούν και να έχει βέβαια την οικονομική δυνατότητα να προσθέτει στο οπλοστάσιό του κάθε τι το καινούργιο που παρουσιάζει η αγορά της πληροφορικής. Δυστυχως η νεολαία μας σήμερα και όχι μόνο η δική μας είναι θύμα αυτών που μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας ελένχει κάθε τι που μπορεί να εκμεταλευθεί τομπάροντας με τα προιόντα της κυρίως τους νέους που δεν έχουν ακομη καταλάβει το νόημα της ζωής και τις αξίες τις. Η ζωη δεν είναι μόνο να πέζεις με τα υποπροιόντα της σύνχρονης τεχνολογίας αλλά και κυρίως με ευθύνη να αξιοποιείς τα προιόντα μέσα απο την εξέληξη τους στις συνχρονες ανάγκες του ανθρώπου για ένα δημιουργικό αύριο. Με απογοήτευσε ο τρόπος παρουσίασης του ΝΑΝΟ PC απευθυνόμενος κυρίως σε εκείνους που ασχολούνται κυρίως με το να σκοτώνουν την ώρα τους με παιχνίδια. Δεν αναφέρθηκε καθόλου το πώς θα μπορεί να αξιοποιήται κυρίως καλύτερα για τις ανάγκες και την λύση των προβλημάτων του συνχονου ανθρώπου.… Συνέχεια »

Τάκης

σε ευχαριστώ πολύ κατατοπιστικό
μπορώ να το κάνω dual boot ή να εγκαταστήσω linux και εαν ναι πώς;
και παλι ευχαιστώ
πειμένω νέα σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on Realme

Realme C67 review: Με Κατοστάρα και Snapdragon

Το realme C67 είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει τη μεγαλύτερη camera ανάλυσης 108MP αισθητήρα και zoom camera 3x στην κατηγορία του. Δείτε το review του Techblog!

Reviews featured Hands-on Redmi Note 13 Pro+

Redmi Note 13 Pro+ 5G review: Αχτύπητο

Ας δούμε αναλυτικά μέσα από ένα review video τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Redmi Note 13 Pro+ 5G ένα “αχτύπητο” smartphone.

Reviews featured Hands-on Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra: Ελληνικό unboxing και hands-on video

Το Samsung Galaxy S24 Ultra φέρνει την φωτογραφική εμπειρία σε νέα επίπεδα με τον καινοτόμο ProVisual Engine. Μάθε τα πάντα μέσα από το video του Techblog.

Reviews Suunto Hands-on

Suunto Race review: Κορυφαίο αθλητικό ρολόι GPS

Το Suunto Race αναδεικνύεται ως ένα από τα κορυφαία αθλητικά ρολόγια GPS σήμερα. Κατασκευασμένο με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και μια εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη AMOLED 1.43” υψηλής ανάλυσης.