Raspberry Pi 2 Model B: Με τετραπύρηνο επεξεργαστή και 1GB RAM

Την ανακοίνωση του νέου μοντέλου Raspberry Pi διέρρευσε η βρετανική ιστοσελίδα The Register. Το νέο μοντέλο, με όνομα Raspberry Pi 2 Model B, φαίνεται πανομοιότυπο εξωτερικά με τον προκάτοχό του, το Raspberry Pi Model B+, καθώς διατηρεί το form factor και τις θύρες του, αλλά ο νέος του επεξεργαστής το καθιστά εξαιρετικά ισχυρότερο.

Ο νέος τετραπύρηνος Broadcom BCM2836 χρονισμένος στα 900MHz σε συνδυασμό με την μνήμη RAM 1GB (διπλάσια από το προηγούμενο μοντέλο) θα επιτρέπουν μέχρι και 6 φορές μεγαλύτερη απόδοση σύμφωνα με τα πρώτα benchmarks. Η τιμή του Pi 2 Model B θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το Pi Model B+ ($35), το οποίο θα συνεχίσει να παράγεται.

Raspberry Pi 2 Model B, Raspberry Pi 2 Model B: Με τετραπύρηνο επεξεργαστή και 1GB RAM

Πηγές: 1, 2, 3

Ραφαήλ Ζιώρης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mad

Πολύ καλή είδηση. Είμαι fan του Raspberry Pi και σε συνδιασμό με το γεγονός ότι έρχονται και τα windows 10 σε αυτό ίσως το κάνει πιο προσιτό. Το μόνο μείον η 100άρα ethernet 🙁

https://dev.windows.com/en-us/featured/raspberrypi2support

ioankav

Επίσης, μην ξεχνάμε και την πρόταση της Imagination

https://www.elinux.org/MIPS_Creator_CI20

Λίγο πιο ακριβή αλλά προσφέρει και αυτή αρκετά “καλούδια” (πχ με δέκτη Wi-Fi ενσωματωμένο, USB OTG, έξοδο HDMI)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Raspberry Pi Raspberry Pi 2

Raspberry Pi: Ρεκόρ με 5 εκατομμύρια πωλήσεις

Τελικά η αγορά των do-it-yourself υπολογιστών μοιάζει να είναι μεγαλύτερη απ΄ότι φανταζόμασταν καθώς το ίδρυμα Raspberry Pi αποκάλυψε μέσω του Twitter ότι κατάφερε να πουλήσει 5 εκατομμύρια μικροσκοπικούς υπολογιστές. Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός αν σκεφτούμε το μόλις 1.75 εκατομμύριο πωλήσεις τον Οκτώβριο του 2013. Βεβαίως αν συγκριθεί με άλλα ονόματα οι αριθμοί των πωλήσεων δεν […]

Computers Raspberry Pi 2

Raspberry Pi 2: Απενεργοποιείται όταν φωτογραφίζεται!

Μια περίεργη Αχίλλειο πτέρνα φαίνεται να έχει το νέο Mini-PC Raspberry Pi 2. Μπορεί να είναι οικονομικό, μικροσκοπικό και ταυτόχρονα δυνατό, αλλά έχει μια ασυνήθιστη ευαισθησία· τα φλας των φωτογραφικών μηχανών! Την βδομάδα που μας πέρασε, κάποιοι χρήστες ανέφεραν ότι τα Rapsberry Pi 2 τους έκλειναν την ώρα που τα φωτογράφιζαν.

News Microsoft Raspberry Pi 2 Windows 10

Microsoft: Θα υποστηρίξει το Raspberry Pi 2 με δωρεάν έκδοση των Windows 10

Το Raspberry Pi έκανε την εμφάνισή του το 2012 τώρα το νέο Raspberry Pi 2 έχει ενσωματώσει έναν πιο ισχυρό επεξεργαστή και έχει διπλασιάσει την RAM του και η Microsoft δήλωσε πως θα προσφέρει μια δωρεάν έκδοση των Windows 10 που θα το υποστηρίζει χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποια θα είναι αυτή.