Renault Twizy 45: Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για 14χρονα

Οι πλειοψηφία των εφήβων περιμένει πως και πως να ενηλικιωθεί για να μπορεί να πάρει το δίπλωμα οδήγησης και να βγει στους δρόμους. Στη Γαλλία όμως δεν χρειάζονται να γίνουν 18 καθώς χάρη στη Renault και το Twizy 45 μπορούν να οδηγήσουν από τα 14 τους.

Το μόνο που χρειάζονται οι οδηγοί είναι ένα πιστοποιητικό οδικής ασφάλειας για ελαφριά μηχανοκίνητα οχήματα.

Το Renault Twizy 45 λανσάρεται ως μια πιο ασφαλής και άνετη εναλλακτική του ποδηλάτου και του scooter. Έχει αερόσακους, διπλές ζώνες ασφαλείας και δισκόφρενα. Το μέγεθός του είναι 2.34 μέτρα μήκος και 1.24 μέτρα πλάτος. Έχει 5hp και τελική ταχύτητα 45 χιλιόμετρα την ώρα. Η μπαταρία χρειάζεται 3.5 ώρες για να φορτίσει πλήρως ενώ με μια φόρτιση μπορεί να διανύσει 96 χιλιόμετρα.

Η τιμή του Renault Twizy 45 είναι στα 7.600 ευρώ.

renault twizy 45, Renault Twizy 45: Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για 14χρονα

renault twizy 45, Renault Twizy 45: Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για 14χρονα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Α φοβερή επιλογή για εσάς και τους φίλους σας! Α ξέχασα ειναι μονοθέσιο… Φοβερή επιλογή πάντως για βροχερές μέρες! Για να μην μιλήσουμε για την ασφάλεια που παρέχει… Που αν σε τρακάρουν με αυτο, δεν θα βρει ο παπας ουτε κόκκαλο να θάψει! Ευτυχώς που βγήκε πάντως, χρειαζοντουσαν ένα στιβαρό όχημα τα 14χρονα της Γαλλίας!

Makis

Αν σε τρακάρουν και έχεις ποδήλατο; αν σε τρακάρουν και έχεις μηχανάκι, τα ίδια και χειρότερα.

vangel161

Ενώ το smart τίγκα στην ασφάλεια!!! Επίσης τα 14χρονα είναι προτιμότερο να καβαλάν παπιά και σκούτερ μιας και είναι αποδεδειγμενο ότι παρέχουν καλύτερη ασφάλεια. Το twizy είναι διθέσιο και μακάρι να το δούμε στην Ελλάδα. Εγώ πάντως θα προτιμούσα να καβαλήσει ο γιος μου το twizy παρά σκούτερ και παπί

Νικος

Το συγκεκριμένο το είδα στην Ρώμη πρόσφατα, δεν είναι μονοθέσιο, ο συνεπιβάτης κάθεται πίσω από τον οδηγό. Είναι πολύ καλό για μέσα στην πόλη αφού και μεγάλη αυτονομία έχει και δεν αναπτύσσει ταχύτητες μεγάλες που άλλωστε είναι και άχρηστες μέσα στην κίνηση. Όπως και στην Γαλλία έτσι και στην Ιταλία τα παιδιά από 14+ μπορούν να δώσουν εξετάσεις και να πάρουν δίπλωμα για μέχρι 50 κυβικά (το παλιό δίπλωμα μοτοποδηλάτου από την τροχαία), με το να απαγορεύεις κάτι δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει, ας τους δίνουν δίπλωμα και ας τα εκπαιδευουν τα παιδιά ώστε να μαθαίνουν σωστά και υπεύθυνα να οδηγούν, αν θελουν να οδηγήσουν μηχανάκια θα το κάνουν και ας είναι και παράνομα, ειδικά στην χώρα μας που δεν υπάρχει ούτε σωστή αστυνόμευση ούτε και οδική παιδεία.

Βασίλης

Πολύ καλό θα σώσει πολλύς μηχανόβιους κ όσους δεν έχουν άδεια οδηγήσεως από τις σκοτώστρες τα παπάκια(μοτο).Που μπορώ να προμηθευτώ ένα μεταχειρίσμένο κ σε χαμηλή τιμή στην Ελλάδα.Ψαχνω αλλά δεν έχει αγγελίες με ηλεκτρικά αυτοκίνητα?.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.