Renault Twizy 45: Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για 14χρονα

Οι πλειοψηφία των εφήβων περιμένει πως και πως να ενηλικιωθεί για να μπορεί να πάρει το δίπλωμα οδήγησης και να βγει στους δρόμους. Στη Γαλλία όμως δεν χρειάζονται να γίνουν 18 καθώς χάρη στη Renault και το Twizy 45 μπορούν να οδηγήσουν από τα 14 τους.

Το μόνο που χρειάζονται οι οδηγοί είναι ένα πιστοποιητικό οδικής ασφάλειας για ελαφριά μηχανοκίνητα οχήματα.

Το Renault Twizy 45 λανσάρεται ως μια πιο ασφαλής και άνετη εναλλακτική του ποδηλάτου και του scooter. Έχει αερόσακους, διπλές ζώνες ασφαλείας και δισκόφρενα. Το μέγεθός του είναι 2.34 μέτρα μήκος και 1.24 μέτρα πλάτος. Έχει 5hp και τελική ταχύτητα 45 χιλιόμετρα την ώρα. Η μπαταρία χρειάζεται 3.5 ώρες για να φορτίσει πλήρως ενώ με μια φόρτιση μπορεί να διανύσει 96 χιλιόμετρα.

Η τιμή του Renault Twizy 45 είναι στα 7.600 ευρώ.

renault twizy 45, Renault Twizy 45: Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για 14χρονα

renault twizy 45, Renault Twizy 45: Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για 14χρονα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Α φοβερή επιλογή για εσάς και τους φίλους σας! Α ξέχασα ειναι μονοθέσιο… Φοβερή επιλογή πάντως για βροχερές μέρες! Για να μην μιλήσουμε για την ασφάλεια που παρέχει… Που αν σε τρακάρουν με αυτο, δεν θα βρει ο παπας ουτε κόκκαλο να θάψει! Ευτυχώς που βγήκε πάντως, χρειαζοντουσαν ένα στιβαρό όχημα τα 14χρονα της Γαλλίας!

Makis

Αν σε τρακάρουν και έχεις ποδήλατο; αν σε τρακάρουν και έχεις μηχανάκι, τα ίδια και χειρότερα.

vangel161

Ενώ το smart τίγκα στην ασφάλεια!!! Επίσης τα 14χρονα είναι προτιμότερο να καβαλάν παπιά και σκούτερ μιας και είναι αποδεδειγμενο ότι παρέχουν καλύτερη ασφάλεια. Το twizy είναι διθέσιο και μακάρι να το δούμε στην Ελλάδα. Εγώ πάντως θα προτιμούσα να καβαλήσει ο γιος μου το twizy παρά σκούτερ και παπί

Νικος

Το συγκεκριμένο το είδα στην Ρώμη πρόσφατα, δεν είναι μονοθέσιο, ο συνεπιβάτης κάθεται πίσω από τον οδηγό. Είναι πολύ καλό για μέσα στην πόλη αφού και μεγάλη αυτονομία έχει και δεν αναπτύσσει ταχύτητες μεγάλες που άλλωστε είναι και άχρηστες μέσα στην κίνηση. Όπως και στην Γαλλία έτσι και στην Ιταλία τα παιδιά από 14+ μπορούν να δώσουν εξετάσεις και να πάρουν δίπλωμα για μέχρι 50 κυβικά (το παλιό δίπλωμα μοτοποδηλάτου από την τροχαία), με το να απαγορεύεις κάτι δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει, ας τους δίνουν δίπλωμα και ας τα εκπαιδευουν τα παιδιά ώστε να μαθαίνουν σωστά και υπεύθυνα να οδηγούν, αν θελουν να οδηγήσουν μηχανάκια θα το κάνουν και ας είναι και παράνομα, ειδικά στην χώρα μας που δεν υπάρχει ούτε σωστή αστυνόμευση ούτε και οδική παιδεία.

Βασίλης

Πολύ καλό θα σώσει πολλύς μηχανόβιους κ όσους δεν έχουν άδεια οδηγήσεως από τις σκοτώστρες τα παπάκια(μοτο).Που μπορώ να προμηθευτώ ένα μεταχειρίσμένο κ σε χαμηλή τιμή στην Ελλάδα.Ψαχνω αλλά δεν έχει αγγελίες με ηλεκτρικά αυτοκίνητα?.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.